زباله گردی نوجوانان و جوانان در شهرری با لباس شهرداری + فیلم
رکنا: نوجوانان با لباس فرم شهرداری سر و دست در سطل های زباله می کنند تا پسماندهای شهر ری را جمع کرده و به پیمانکاران تحویل دهند و پول نان شب در بیاورند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سالهاست که تهران و کلان شهرهای دیگر با مشکل زباله جمع کن ها روبرو بوده است که تصویر زشتی را از شهر به ذهن افراد متبادر میکند. امروز چرخه زباله جمع کن ها روز به روز بیشتر بازتولید میشود و مسئله ای که وجود دارد این است که مسئولان دولتی هم گوششان به این حرف ها بدهکار نیست.
هنوز خیلی از این مسئولین حاضر نیستند مسئولیت حل این مشکل را برعهده بگیرند و حتی مسئله وجود مافیا در این حوزه را کتمان میکنند و این مسئله را چندان بزرگ نمیدانند در حالی که ترنول عجیبی پشت این کار رد و بدل میشود.
براساس گزارش باشگاه خبرنگاران هر شهروند تهرانی روزانه یک کیلو زباله تولید می کند. زباله ای که به گفته ی دلالان هر کیلوی آن ۳۰۰ تومان فروخته می شود. با این حساب، میزان زباله قابل بازیافت در تهران روزی ۷۲۰ میلیون تومان تخمین زده می شود؛ که سالی ۲۶۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان می شود.
کشور ما یکی از کشورهای عضو کنوانسیون حقوق کودک، معاهده ۱۹۸۹ و معاهده ی حقوق کودک است اما با این حال شاهد تخلفات زیادی در این حوزه هستیم. براساس آمارهایی بدست آمده حدود ۱۴ هزار زباله گرد در تهران وجود دارد که از این تعداد ۴۷۰۰ نفر کودک هستند. این بدان معناست که حدود یک سوم زباله گردهای سطح شهر کودک هستند. همچنین بیش از 90 درصد آنها نیز از اتباع افغانستان هستند. این اعداد بدون شک مافیای بزرگی را شکل میدهد که بخشی از آن روز به روز فربه تر شده شده و نفوذ بیشتری در شهر پیدا میکنند.
بارها درباره استفاده شهرداری از افراد زیر 15 سال منتشر شده است اما انگار این چرخه نمیخواهد متوقف شود.
ساعت نزدیک 23 ، در میدان بشارت واقع در ضلع شرقی حرم حضرت عبدوالعظیم دو تن را که لباس فرم شهرداری پوشیده اند و از سطل زباله برای جمع آوری پلاستیک استفاده می بینیم.
آقاجان 15 سال دارد و حسن 20 سال که هردو از هرات به ایران آمده اند و برای مبلغ یک و نیم میلیون تومان رنج زباله گردی را به جان میخرند تا عده ای سودجو که این روزها به عنوان پیمانکار به شهرداری آمده اند پربار تر شوند. آرزویشان همین زندگی پر از سختی است و دلشان میخواهد که روزی آرامش و امنیت بر افغانستان حاکم شود تا به دور از جنگ و خونریزی برای زندگی به وطن برگردند.
این درحالی است که مسئولان شهری هیچکدام درباره استفاده این افراد پاسخگو نیستند .
صدرالدین علیپور مدیریت پسماند شهر تهران در پاسخ به رکنا در خصوص این نوجوانان زباله گرد می گوید: تخلف در این زمینه به ما مربوط نمیشود و باید به شهرداری منطقه 20 تماس بگیرید. از آنطرف آقای افشار شهردار منطقه 20 نیز از شهردار تهران پرکارتر میشود و همچون ستاره سهیل اصلا نمیتوان پیدایش کرد.
در نهایت حق پرست مسئول پسماند شهرری در پاسخ به این سوال که چرا این تخلف ها در شهرری صورت میگیرد به رکنا گفت : من بر اساس دستور مسئولان ارشد نمیتوانم مصاحبه ای داشته باشم .
همین جواب ها باعث شد تا به این نتیجه برسیم که آسیب ها و مشکلات شهری که بخصوص کودکان و نوجوانان و جوانان شهر را نشانه گرفته اند آنچنان که باید مورد توجه و دقت مسئولان نیستند و شاید اهمیت واجب را ندارند.
زباله گردی از قدیم بوده است ؛ نوشتن های رسانه ها فایده ای نداشته و همچنان به بقای خود ادامه می دهند و مسئولان نیز دیگر با فعالیت این زباله گردها تا حدی کنار آمده اند که لباس فرم بر تنشان کرده اند و بی خیال به سن غیرمجاز برای کار کردنشان به آنها لباس کار کردن می دهند.
خبرنگار: علی چاهه
ارسال نظر