معاون فنی شرکت ارتباط مشترک شهر:
وجود 6هزار دکل مخابراتی، 7هزار ایستگاه و 40 هزار آنتن در تهران
رکنا: معاون فنی شرکت ارتباط مشترک شهر گفت: بیش از ۶۰۰۰ دکل، 7هزار ایستگاه و آنتن ها بیش از 30-40هزار آنتن در شهر تهران وجود دارد.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، امروز نشست تخصصی بررسی عملکرد شرکت ارتباط مشترک شهر و تشریح فعالیتهای جاری در خصوص ساماندهی دکلهای مخابراتی در شهر تهران برگزار شد و فرهود کاظمی، مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر - عباس رحیمی خوشمکانی، نماینده سازمان انرژی اتمی - دکتر سید حسن سید موسوی، استاد دانشگاه و متخصص سازگاری الکترومغناطیسی - ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران و مسعود نفیسی، معاون فنی شرکت ارتباط مشترک شهری در این نشست حضور داشتند.
ابتدا فرهود کاظمی گفت: شهرداری با توجه به نقش ذاتی که دارد به عنوان یک نهاد بی طرف و برخواسته از مردم منافع کلیه ذینفعان را باید در نظر بگیرد تا حقوق هیچ کس ضایع نشود .شرکت ارتباط مشترک شهر تلاش کرده است تا با برگزاری این نشست تخصصی علاوه بر ارائه عملکرد خود در این حوزه چشم اندازی از آینده را مورد بررسی قرار دهد.
او در تشریح سطح برخورداری شهروندان تهرانی از خدمات ارتباطات در سطح شهر تهران به ویژه ارتباطات سیار گفت: ۳۰ درصد اقتصاد کشور در تهران شکل میگیرد لازم است مقایسهای میان تعداد سایتهای رادیویی تلفن همراه برای هزار نفر جمعیت بین شهر تهران و کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه داشته باشیم به این ترتیب چین ۱.۴۳سایت رادیویی، آمریکا ۱.۷ سایت رادیویی، برزیل ۰.۴۵سایت رادیویی و شهر تهران ۰.۵۲سایت رادیویی برای هر هزار نفر جمعیت داراست. این در حالی است که تعداد اشتراک ارتباطات پهن باند برای هر هزار نفر در ایران ۱۲ ، برای برزیل ۱۴.۹ و برای آمریکا ۳۵.۶ است.
مدیر عامل شرکت ارتباط مشترک شهر با اشاره به این که ارتباطات پهن باند شامل دیاسال و فیبر نوری و در حوزه بیسیم نیز ماکروویو و تیدیالپیال است، افزود: در ارتباطات پهن باند ماکروویو که دکلهای بسیاری برای ارتباطات سیار نیاز است. در حقیقت با توجه به ضعف ارتباطات سابق (کابلی) در تهران ما شاهد به کار گیری دکلهای بسیار برای ارتباطات سیار هستیم. به شکلی که ۹۰ درصد دکلهایی که در منظر شهروندان قرار دارد از نوع دکلهای سیار است در حالی که در کشورهای پیشرفته این گونه نیست.
کاظمی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به موضوع خیابانهای کامل تاب آور گفت: تردد ایمنی پیاده ، دوچرخه و سواره و همچنین تاب آوری زیرساختهای شهری از جمله مواردی است که در خیابان کامل تاب آور مورد توجه قرار میگیرد؛ این در حالی است که شهر تهران فاقد هر گونه داکتهای الکترونیکی است و این به معنای فقدان دسترسی به ارتباطات سابق قلمداد میشود به شکلی که منجر شده ۲۵۰۰ دکل ماکروویو داشته باشیم. در حقیقت این به شکلی توسعه ناپایدار محسوب میشود. شرکتهای اپراتور برای رساندن اینترنت همراه به مشترکین باید از شرکت ارتباط مشترک شهر مجوز دریافت کند. مدیر عامل شرکت ارتباط مشترک شهر ادامه داد: درباره مجوزهای صادر شده یک عقب ماندگی وجود دارد به دلیل این که ما کلیه سایتهایی را که در شهر تهران در گذشته ایجاد شدهاند با مصوبه ضوابط سال ۱۳۹۴ شورا انطباق میدهیم و سایتهایی که واجد شرایط هستند مجوز دریافت میکنند و آنهایی که شرایط را ندارند اعلام میشوند. برنامه ما برای این فرآیند این است که بتوانیم تا پایان امسال پرونده این کار را به اتمام برسانیم.
مسعود نفیسی، معاون فنی شرکت ارتباط مشترک شهر نیز در این نشست با اشاره به این که اپراتورهای مختلف چه در ارتباطات ثابت و ارتباطات سیار درخواستهایی را برای توسعه شبکههای خود جهت احداث سایتهای جدید به ما می دهند که به همه آنها رسیدگی میشود، گفت: گاهی جابجایی و یا احداث سایتهای جدید انجام میشود.شهرداری با توجه به مصوبه شورای شهر تهران ملزم به اجرای ضوابط تعیین شده است، اما در حال تعامل با اپراتورها هستیم و قطعا نمیتوانیم به صورت دفعتا سایتهایی که ضوابط لازم ندارد حذف و جابجا کنیم. وقتی موضوع تخلفی از منظر شهرسازی و سلامت تخصیص داده میشود و تعداد آنها بالا میرود باید با تعامل و همکاری سایر نهادها این تخلفات مرتفع شود. اما به طور کلی نتیجه رسیدگیها درصد بالایی از این تخلفات را نشان می دهد. در حال حاضر بیش از۶۰۰۰ دکل، 7هزار ایستگاه و آنتن ها بیش از 30-40هزار آنتن در شهر تهران وجود دارد.
۶۰ درصد تشعشعات موبایل جذب بدن انسان می شود
سید حسن سید موسوی، متخصص سازگاری الکترومغناطیس نیز در مورد تاثیر تشعشات بر بدن انسان صحبت کرده و گفت: تشعشع ناشی از آنتن دکل BTS در نزدیک سایت زیاد میشود و هرچه از سایت دور میشویم کمتر میشود اما این در مورد موبایل برعکس است. تشعشع ناشی از ترمینال کاربر به این شکل است که توان تابشی در نزدیک سایت کمتر است و هرچه دور میشویم توان تابشی بیشتر و حتی صد برابر میشود. در شرایط واقعی، در محیط پرتراکم شهری علاوه بر موج مستقیم، موجهای انعکاسی، موجهای پراشیافته و موجهای پراکندهشده نیز حاضرند. همچنین توان جذبشده در بدن ناشی از تابش سایت، تابع پیچیدهای از فاصله، نوع آنتن و ... است.
او با اشاره به ضرورت اصلاح برخی رفتارها در استفاده از تکنولوژی اظهار کرد: ۶۰ درصد تشعشع خارجشونده از موبایل در بدن کاربر جذب میشود و به همین دلیل بهتر است حتیالامکان از موبایل کمتر استفاده شود. ضمنا بهتر است مردم در زمان استفاده از گوشی به جای بلوتوث، هندزفری به کار برند؛ چراکه اثرات حرارتی آن از بلوتوث کمتر است. همچنین لپتاپ را نباید بر روی پا گذاشت؛ چراکه در چنین شرایطی اثرات حرارتی آن بیشتر میشود.
مهاجرت به خانه ها
علی گورانی، مسئول پرتوهای وزارت بهداشت نیز با حضور در این نشست گفت: برای تغییر رفتار نیاز به تغییر افکار است و ما در دنیایی هستیم که کتمان کردن تقریبا غیر ممکن است. همزمان با پیشرفت تکنولوژی جهان مهاجرت عجیب انسان ها از فضای باز به بسته رخ داده، به طوری که بیش از ۹۰ درصد زندگی ما در فضای بسته سپری می شود. این مهاجرت پدیده شومی از نظر سلامت به افراد تحمیل کرده به نام بیماری مرتبط با خانه ها که براساس آن آلوده ترین محل های زندگی ما خانه های ما هستند که یکی از این عوامل ارتباطات الکترونیکی است و هرچه به سمت هوشمندی می رویم و سیستم وایرلس بیشتر می شود مجبوریم انرژی را از فضا وارد کنیم که مشکلات بیشتری ایجاد می کند. نباید مشکلات را کتمان کرد بلکه باید آنها را تفکیک و برعهده بگیریم. در ارتباطات الکترونیکی مشکل اصلی بحث فوبیای آن است و خیلی بیشتر از واقعیت فیزیکی تجهیزات در حال آسیب زدن است. هیچ موردی در دنیا نداریم که در محدوده ارتباطات الکترونیکی انرژی بیشتر از استاندارد صرف کرده باشد و در کشور ما هم همین است و تاکنون هیچ موردی به نصف ظرفیت استاندارد هم نرسیده اما به مردم به صورت افراط و تفریط اطلاعات ارائه می شود و برخی بر روی آن موج سواری می کنند و فضا را ملتهب می کنند.
او با اشاره به این که مقدار انرژی فیزیکی این سیستم ها در کشور از استانداردها کمتر است و مردم از پایه فیزیکی این تکنولوژی آسیب می بینند، تاکید کرد: اما پدیده های روانی این اشتباهات بیشتر از آسیب نیست. مبنای آسیب پایه فیزیکی تششع نبوده و آن فضای روانی است که آسیب هایی را ایجاد می کند و سیستم ها را به گونه ای به کار بگیریم که آسیب های روانی کاهش یابد. استقرار دکل ها دچار بهم ریختگی است. در استقرار دکل ها به هم ریختگی گسترده داریم و باید آنها را سامان دهیم و باید به این شرایط به صورت جدی فکر کنیم چرا که مردم آسیب می بینند. استتار و تجمیع آنتن ها باید مورد توجه قرار گیرد و باید به وضوح مشکلات را به مردم گفت. مردم آسیب پذیر هستند اما به لحاظ عددی نمی توانیم رقم و آماری دهیم چرا که نیازمند مطالعات پیچیده فیزیکی هستند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت هستند افراد که به دکل ها آلرژی دارند و تحت تاثیر فیزیکی از جمله سردرد و حالت تهوع و غیره قرار می گیرند و مطمئن هستیم باید مداخله جدی صورت گیرد، این انرژی ها قدرت سقط جنین ندارد و نباید بر مبنای شنیده ها نظر داد و باید اطلاعات کاملی داده شود. گزارش های مستند وزارت بهداشت نشان می دهد در سنجش انرژی مقادیر انرژی کمتر از نصف استانداردهای تعیین شده بوده است اما مفهوم این نیست که مردم بدون مشکل هستند.
آنتن ها در سایه قرار نمی گیرند
عباس رحیمی خوشمکانی، مدیرکل دفتر ایمنی تشعشع سازمان انرژی اتمی نیز با حضور در نشست بررسی عملکرد شرکت ارتباط مشترک شهر در زمینه ساماندهی دکلهای مخابراتی تاکید کرد: دو نهاد رگولاتوری در حوزه انتشار امواج بیشترین وظیفه را دارند. این دو نهاد شامل سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات رادیویی میشوند. از ورود تجهیزات گرفته تا اعطای لیسانس و مجوز به اپراتورها بر عهده سازمان انرژی اتمی است. تقریبا تمام اپراتورهای کشور تحت لیسانس ما هستند و انتهای تمامی شکایات مردم در این زمینه به ما میرسد. اپراتورها خودشان هم نمیخواهند آنتنها در سایه قرار گیرد؛ چرا که پوشش شبکهای آنها کمتر میشود. اما گاهی این تداخلاتی در این زمینه پیش میآید. بسیاری از موارد پیش آمده که در کنار آنتن ساخت و ساز صورت میگیرد و ما آنتن را از آنجا حذف میکنیم اما اینترنت و موبایل مختل میشود و همین موجب ایجاد مشکل میشود. امواج ترس ناخودآگاهی را در مردم ایجاد میکند و به همین علت با شکایاتی در زمینه سقط یا نظایر آن مواجه هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که چند دکل و آنتن در تهران وجود دارد که شما روی آن نظارت دارید؟ گفت: این آمارها محرمانه است و ما نمی توانیم این آمارها را دقیق اعلام کنیم چرا که بعضی از این آنتن ها و دکل ها مربوط به نیروهای امنیتی، بعضی دیگر مربوط به نیروهای امدادی و برخی از این آنتن ها و دکل ها مربوط به تلفن های همراه است.
اپراتورها دکل های مخابراتی را خودسرانه نصب کردند
ناهید خداکرمی عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در نشست بررسی عملکرد شرکت ارتباط مشترک شهر در زمینه ساماندهی دکلهای مخابراتی گفت: صلاح قانونی در مسیر نصب و کسب مجوزهای دکلهای مخابراتی را اعلام کردیم و متأسفانه در ادوار گذشته فعالیت، نصب و ساختار دکلهای مخابراتی در پایتخت مناسب نبود و اپراتورها به صورت خودسرانه به نصب و جایگذاری دکلهای مخابراتی خود اقدام میکردند. ۴۰ تا ۷۰ پرونده در حوزه آسیبهای دکلهای مخابراتی بر روی سلامت شهروندان مورد بررسی قرار گرفت و کارگروهی به این منظور بر اساس استانداردها تلاش کرد تا نصب و جایگذاری دکلها بر اساس معیار قانونی و مشخص انجام شود.
او با اشاره به این که در دنیا رقمی نزدیک به ۴ هزار میلیارد دکل مخابراتی وجود دارد، افزود: به مرور زمان مردم و شهروندان به این موضوع پی خواهند برد که نصب دکلهای مخابراتی و فعالیت آنها تأثیری بر سلامتشان ندارد. مطالعات انجام شده تا به امروز نشان میدهد که هیچ یک از آنتنهای مخابراتی به صورت مستقیم بر روی DNA سلولی و ایجاد سرطان نقش نداشته است و هیچ مقالهای نیز منتشر نشده که بتوان با استناد به آن گفت فعالیت دکلها بر روی سلامت شهروندان تأثیر دارد. یکی از مهمترین وظایف ما این است که تحقیق و تحلیل مناسبی در حوزه عملکرد دکلهای مخابراتی بر روی سلامت شهروندان انجام شود.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران آمار مبتلایان به سرطان ایران را با دیگر کشورها مقایسه کرده و تاکید کرد: کشور ما در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی در رتبه پایین ابتلای شهروندان به سرطان قرار دارد، اما باید به این نکته توجه کرد که کشور ما درحال رفتن به پیر سنی است و یکی از مهمترین علل سرطان در بین شهروندان افزایش سن است.
خداکرمی با اشاره به تأثیر روانی دکلهای مخابراتی بر روی شهروندان گفت: ما پروندهای را بررسی کردیم که در محدوده یکی از دکلهای مخابراتی شهروندی به سرطان مبتلا شد و تمام ساکنان آن محله علل سرطان را نصب دکل مخابراتی دانستند و به دلیل این جو روانی ما از اپراتور مربوطه خواستیم تا هرچه سریعتر دکل مخابراتی را جابجا کنند. شهروندان باید به این نتیجه برسند که از لحاظ علمی فعالیت آنتنهای مخابراتی تأثیری بر روی سلامت آنها ندارد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر