یادداشت
ورود شریعتی به ساختمان صلح قانونی است؟
علی چاهه-خبرنگار اجتماعی
جمعیت هلال احمر نام سازمان غیردولتی و انسان دوستانه است که در زمان وقوع حوادث طبیعی یا جنگ ها به کمک مردم می شتابد. این در حالی است در جلسه فوق العاده شورای عالی جمعیت هلال احمر در روز 11 آذر 98 متن استعفا علی اصغر پیوندی قرائت شد که اعضا با استعفای پیوندی موافقت کردند. به همین منظور برای ساماندهی هرچه سریعتر وضعیت این نهاد خیریه و امدادی، به موجب جزء 5 بند ماده 10 قانون اساسنامه جمعیت؛ که باید دو نفر از افراد واجدین شرایط به رئیسجمهور معرفی شوند تا او برای انتخاب یکی از آنها به عنوان رئیس جمعیت انتخاب کند؛ فرآیند اعلام نامزدی و نحوه بررسی سوابق و برنامههای افراد واجد شرایط را به اتفاق آراء تصویب کردند.
بنابراین در این جلسه مقرر شد، در اجرای مفاد مندرج در جزء 5 بند ب ماده 10 اساسنامه، افراد واجد شرایط عمومی و اختصاصی به شرح شناخت کافی از ساختار، ماموریتهای ملی و بینالمللی و امور مدیریتی و جاری جمعیت، داشتن سابقه فعالیت در سطوح عالی جمعیت هلال احمر و پایبندی به اصول هفتگانه نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر و اصول و اهداف مندرج در اساسنامه مصوب مجلس شورای اسلامی، نسبت به تحویل درخواست مکتوب به همراه رزومه و برنامه کاری خود را تا ساعت 14 روز 23/9/98 به دبیرخانه شورایعالی ارسال کنند.
در تاریخ 23 آذرماه، 7 گزینه انتخابی که همه از مدیران و مسئولان سابق و فعلی هلال احمر بودند با یکدیگر به رقابت پرداختند که در نهایت پس از رای گیری، سید سلمان سامانی با 9 رأی و محمد رضا نوروزی با کسب 8 رأی بیشترین آرا را کسب کردند و از سوی شورایعالی انتخاب و برای تعیین رئیس جمعیت هلال احمر به رئیس جمهور معرفی شدند.
اتفاقی که در این بین شاهد آن بودیم برخلاف رویه سابق از سوی حجتالاسلام حسن روحانی برای صدور حکم ریاست جمعیت هلال احمر از بین دو گزینه «سامانی و نوروزی» اقدامی صورت نگرفت. 7 دی ماه بود که علی ربیعی در حاشیه یک برنامه گفت که «جمعیت هلال احمر سازمان پرچم سفید است و مردم به آن اعتماد دارند، حتما باید انتخاب رئیس از داوطلبان این جمعیت باشد و همه در آن مشارکت داشته باشند تا بهترین فرد انتخاب شود.
در نهایت اتفاقی که رخ داد این بود که بر خلاف صحبت های سخنگوی دولت، به گفته بعضی رسانه ها رییس جمهور غلامرضا شریعتی را به عنوان سرپرست هلال احمر انتخاب کرد. انتخابی که از نظر قانونی نیز مشکل دارد. چرا که شریعتی در سوابق خود هیچ کدام از مفاد مندرج در جزء 5 بند ب ماده 10 اساسنامه جمعیت هلال احمر را مبنی بر انتخاب رییس جمعیت، ندارد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان خود در واکنش به این اخبار ضد و نقیضی که در این چند روز درباره او منتشر شده است میگوید: «در جریان اخبار حکم سرپرستی ام برای سازمان هلال احمر هستم و اگر بگویم نه، دروغ است، اما درباره اینکه چه زمانی حکم صادر میشود، اطلاعی ندارم و باید از مسئولین مربوطه پرسیده شود».
بنابراین شواهد انگار قرار است که به زودی غلامرضا شریعتی راهی ساختمان صلح در پایتخت شود. اتفاقی که ظاهرا مقدمات آن با امضای حکم سرپرستی او برای این جمعیت توسط حسن روحانی فراهم شده است. بعید نیست که به زودی تفسیر های مختلفی از نظر قانونی بودن این انتخاب بشنویم اما آنچیزی که برای همگان مشخص است، غیر قانونی بودن این انتخاب بوده که حتی دیوان محاسبات کشور نیز آن را تایید کرده است.
در پایان باید گفت جدای از غیر قانونی بودن حضور شریعتی در هلال احمر به عنوان رییس یا سرپرست جمعیت، این مسئله وجود دارد که اگر رییس جمعیت به هردلیل حضور نداشت، دبیرکل مسئول اجرایی بوده و نیازی به سرپرست نیست.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر