افزایش همسر کشی و قتل های خانوادگی نسبت به 40 سال گذشته / کهنگی مطالب، رغبت مطالعه روزنامه را از مردم گرفته است

مراسم استاد محمد بلوری

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، عصر روزگذشته ، شب محمد بلوری، پدر روزنامه نگاری حوادث ایران  با حضور روزنامه نگاران پیشکسوت بسیاری برگزار شد. در این شب از کتاب «شش دهه خاطرات روزنامه نگاری»محمد بلوری  نیز رونمایی شد .

بهروز بهزادی، محمدمهدی فرقانی، مسعود مهاجر، محمود مختاریان و رضا قوی فکر از جمله روزنامه نگاران قدیمی بود که به عنوان سخنران از همکاری با محمد بلوری یاد کردند.

سعید اردکان زاده یزدی نیز روند انتشار کتاب خاطرات محمد بلوری را توضیح داد.

این روزنامه نگار قدیمی در حاشیه برگزاری «شب محمد بلوری» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، به بررسی تغییر در رویه روزنامه نگاری ایران و نگاهی که مدیران رسانه ها به چگونه پرداختن به اخبار باید داشته باشند و تحولات در دنیای ارتکاب جرایم پرداخت که در ادامه می خوانید :

محمد بلوری با گفتن از اینکه در دهه 40 و 50 خبرنگاران نشسته در دفتر رسانه ها  نبودند و باید خود به دنبال سوژه می رفتند و می یافتند و پیگیری می کردند گفت :  آن روزهای قدیم ،در روزنامه کیهان حدود 45 دبیر و خبرنگار  کار می کردند. روند کار به این شکل بوده که همه خبرنگاران صبح از روزنامه خارج شده ، به  حوزه های خبری خود می رفتند و وقتی به روزنامه بر می گشتند که حداقل یک خبر اختصاصی همراه داشتند . آن زمان 90 درصد مطالب  روزنامه ها  تولیدی و اختصاصی بود . این خبرها به روزنامه ها هویت خاص می بخشید و مطالب روزنامه ها با یکدیگر فرق داشته  و نوع آوری در آنها وجود داشت.

مراسم استاد محمد بلوری

مراسم استاد محمد بلوری

بلوری با بیان این که روزنامه ها در آن زمان (ساعت 2 به بعد ظهر) منتشر می شد، یادآور شد: به دلیل آن که روزنامه عصر منتشر می شد خبرهای به روز انتشار پیدا می کرد. اما در حال حاضر روزنامه یک روز جلوتر چاپ می شود و شاهد هستیم که بسیاری از خبرها در روزنامه ها منتشر نمی شود. به عنوان مثال وقتی ساعت 12 شب  اعلام شد بنزین افزایش قیمت یافته است ، روزنامه های شنبه خبر آن را منتشر نکردند. این کهنگی مطالب رغبت مطالعه روزنامه را از مردم گرفته است.

او با اشاره به این که فعالیت مردم در فضای مجازی  مثبت است، گفت: شبکه های مجازی و رسانه های اینترنتی برای روزنامه ها خوراک تهیه می کنند.  خبرهای روزنامه باید نو باشد. فضای مجازی می تواند منبع سوژه یابی روزنامه ها برای انداختن نور به ابعاد تاریک سوژه ها باشد. خبر در قالب یک موبایل نمی گنجند بلکه ابعاد بسیار گسترده ای دارد که روزنامه نگار می تواند با پرداخت به زوایای مختلف، موضوعات را خواندنی تر کند و مخاطب خود را راضی نگه دارد.

محمد بلوری - پیشکسوت خبرنگاری در حوزه حوادث نویسی در پایان با نگاهی به تغییر فضای حادثه های کشور گفت: مصرف موادمخدر صنعتی افزایش یافته و همراه خود  جنایت های خانگی را افزایش داده است. در دهه 40 و 50 بیش از 5-6 خبر قتل خانوادگی نداشتیم اما در حال حاضر هر روز خبر قتل های خانوادگی براثر مصرف موادمخدر را می شنویم. در آن زمان همسرکشی هم بسیار کم بود اما این جنایت های نو بر اثر مصرف موادمخدر به وجود آمده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

خبرنگار: پریسا هاشمی

مراسم استاد محمد بلوری

مراسم استاد محمد بلوری

مراسم استاد محمد بلوری

 

مراسم استاد محمد بلوری

وبگردی