به گزارش رکنا، برخی از افراد که خود دست به تسویه حساب شخصی می زنند با درگیری فیزیکی ، نزاع و درگیری کلامی خود را مجرم می ‌کنند. برخی از آن ها ویژگی های شخصیتی شان به گونه ای است که حس انتقام را در خود تقویت می کنند. آن ها به جای مراجعه به قوانینی که در جامعه وجود دارد از روش های منفی استفاده می کنند تا به آن حس مثبت برسند و خود شخصا دست به انتقام کورکورانه ای می زنند پیش از آن که قانون حق شان را بگیرد.

این افراد هیچ وقت بخشیده شدن را تجربه نکرده اند و به همین دلیل با بخشش آشنا نیستند معمولا انعطاف پذیر نیستند و سرسخت بودن شان سبب می شود عواطف و احساسات منفی خود را کنترل نکنند .

عده ای از این افراد نیز از درگیری‌های فیزیکی لذت می برند و ضرب و شتم و درگیری را به عنوان بخشی از کارهای روزمره زندگی خود تلقی کرده و از دوران کودکی این رفتار ناپسند آن ها تقویت شده است .

معمولاً افرادی که از کودکی تنبیه شدند، دست به انتقام می زنند و قانون گریزی از دوران کودکی از خانواده در آن ها شکل می گیرد. این افراد توان تجزیه و تحلیل و پردازش زشتی کار انتقام را نداشته و از وجدان گرایی پایینی برخوردارند و چون اعتماد شان به قانون و قوانین از پیش تعیین شده ضعیف است تمایل به انتقام دارند .

این افراد به دلیل شخصیت قانون‌گریزی که دارند هیچ گاه قوانین نمی‌تواند مجاب شان کند که برای حل مشکلات شان به مراجع قضایی مراجعه کنند . زیرا می خواهند از روش های فیزیکی و درگیری و ضرب و شتم زودتر به نتیجه برسند به همین دلیل آن ها از سلامت روان پایینی برخوردار هستند و اصلاح این رفتار معیوب آن ها ممکن نیست زیرا شخصیت خشونت آمیز و پرخاشگرانه از کودکی در آن ها شکل گرفته و به سختی قابل تغییر است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کاظم قجاوند جامعه شناس و استاد دانشگاه