شرکت بیش از 70 هزار کودک زیر 5 سال ایرانی در راهپیمایی اربعین/ بازگشت 97 درصد زائران به کشور

به گزارش رکنا، سردار محسن فتحی زاده در تشریح اقدامات پلیس در اربعین ۹۸ اظهارکرد: در ایام اربعین حسینی بیش از ۳۰ هزار نفر از مأموران پلیس حضوری فعال و ویژه داشتند و اقدام به ارائه خدمات و تأمین نظم و امنیت زائران کردند.

جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا با بیان اینکه حدود ۹۷ درصد از زائرانی که برای زیارت اربعین به کشور عراق رفته بودند، به کشور بازگشته‌اند، گفت: طبق آمارها، حدود ۳ میلیون و ۷۴ هزار زائر برای اربعین داشتیم که از مرز به عتبات عالیات مشرف شدند. از این تعداد تا شب گذشته حدودا ۲ میلیون و ۹۸۸ هزار زائر به میهن اسلامی مراجعت کردند و از بامداد تا ساعتی پیش هم حدود ۲۷ هزار نفر دیگر امروز صبح به کشور بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته مرزها پر کار بودند، ادامه داد: حدود ۱۵۳ هزار زائر در روز گذشته به مرزها مراجعه کردند که در این میان مرز مهران پذیرای حدود ۹۱ هزار زائر و پرتردد ترین مرز در میان مرزهای چهارگانه بود.

حضور بیش از ۷۰ هزار کودک در راهپیمایی اربعین

فتحی زاده با اشاره به رشد شمار زائران اربعین در سال ‌جاری گفت: در سال ۹۷ نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر داشتیم و امسال با رشد چشمگیر ۷۴ درصدی زائران مواجه شدیم. از این تعداد ۶۵ درصد از زائران ایرانی را مردان و ۳۵ درصد را زنان شامل می‌شوند. نکته قابل توجه دیگر این بود که امسال زائران خردسال نیز افزایش داشتند و حدود ۳۲۴۱ زائر زیر یک سال و حدود ۷۰ هزار نفر هم زیر پنج سال سن داشتند. شمار زائران بالای ۸۵ سال نیز ۲۱۸۴ نفر بوده است و اکثر زائران نیز بین ۱۵ تا ۵۵ ساله بودند.

فتحی‌زاده بزرگترین پاداش اربعین را رضایتمندی مردم عنوان کرد و گفت:‌ هر سال پس از پایان طرح اربعین جلسه جمع بندی و آسیب‌شناسی را برای اجرای بهتر ماموریت‌هایمان در سال بعد برگزار می‌کنیم و این اتفاق هم در سال گذشته رخ داد و هم امسال آن را انجام خواهیم داد. در طی سال نیز به طور مرتب موضوع اربعین را مدیریت کردیم که یک بخش از آن مربوط به دستگاه های دیگر است چراکه ما به خاطر مسئول امنیتی و انتظامی منطقه یکسری خواسته ها و ملاحظاتی را از دستگاه ها داریم که در امنیت مردم و مدیریت جمعیت و تردد زائران تاثیرگذار است.

جانشین معاون هماهنگ کننده‌ ناجا ادامه داد: به عنوان مثال ما این موضوع را از دستگاه های مختلف ملی و استانی پیگیری می کردیم تا زیرساخت ها آماده و شرایط مهیا شود، سیستم حمل و نقل، پایانه ها و موکب ها کار خودشان را انجام دهند و یا مثلا زیرساخت های خدماتی که باید انجام شود، کارشان را انجام دهند. امسال به خاطر بخشی از خدماتی که به وجود آمد و زیرساخت ها آماده شد به جریان اربعین و مدیریت صحنه کمک بسیاری کرد.

وی افزود: کار دوم بحث زیرساخت های خود نیروی انتظامی است ما برای اینکه بتوانیم این خدمات را ادامه دهیم. در یک بازه زمانی کوتاه چند میلیون زائر باید از مرز عبور کنند و برگردند. یعنی بیش از شش میلیون تردد در یک بازه زمانی کوتاه حدودا ۲۰ روزه انجام شد و این نیاز به آماده سازی همه زیرساخت های فنی داشت. چون تمام این ها برابر قانون و مقررات باید کنترل و ثبت شود. این مهم جز با پیشرفته تر کردن سامانه ها و هوشمندسازی ممکن نبود که خوشبختانه گام های خوبی در این زمینه برداشته شد و ما به صورت موفق توانستیم کارها را پیش‌ببریم.

صدور بیش از ۲میلیون گذرنامه و برگ تردد در طرح اربعین

فتحی زاده ادامه داد: بخش دیگر مربوط به طرح ریزی ها و اقداماتی است که ما برای شروع و حرکت در عملیات باید انجام می دادیم مخصوصا در بحث صدور گذرنامه کار ویژه و فوق العاده ای انجام شد. ما توانستیم حدود دو میلیون و ۱۱ هزار سند مسافرتی اعم از گذرنامه و برگ تردد بدهیم. اعتبار برگ تردد تا پایان ماه صفر است و برای همه کسانی که برگ تردد داشتند گذرنامه ها نیز در حال چاپ هستند و برایشان فرستاده شده یا فرستاده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه امسال در فرآیندهای کنترلی تغییراتی ایجاد شده بود، اظهارکرد: امسال شاهد لغو روادید بودیم که همین موضوع سبب تسهیل در تردد شد و دیگر نیازی به کنترل های مرزی نبود. همچنین ظرفیت های پایانه های مرزی افزایش پیدا کرده بود و پارکینگ ها حمل و نقل عمومی تحت کنترل درآمد. از سوی دیگر مردم امسال هوشمندانه سفر خودشان را مدیریت کردند. یعنی سفر را زودتر آغاز کرده و به تدریج به مرزها آمدند و به تدریج و با آرامش از مرزها عبور کردند و برگشت خود را در روزهای مختلف تقسیم کردند که این امر سبب شد تا ما کمتر دچار چالش و مشکل برای مدیریت در مرز شویم.

فتحی زاده که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد با قدردانی از همراهی و مشارکت ساکنان استان‌های مرزی با پلیس و زائران گفت: مردم استان ها و شهرهای مرزی حمایت بسیار خوبی در این عرصه داشتند و واقعا زحمت کشیدند و خدماتی را ارائه دادند و مدیریت کردند مشکلاتی هم برایشان به وجود می آمد یعنی وقتی طرح های کنترلی امنیتی اجرا می شود محدودیت هایی اعمال می شود و دچار مشکل در رفت و آمدها می شدند اما با پلیس همراه بودند و ما از آن ها تشکر می کنیم.

جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا در خصوص نحوه کنترل در مرزها نیز توضیح داد: مرز برای ما از چند جهت اهمیت بسیار بالایی دارد یکی امنیت زائران است و دیگر اینکه این مناطق جزو مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس است. قسمت هایی از مین ها هنوز پاکسازی نشده است. ما باید خیلی مراقبت می کردیم تا کسی اشتباها وارد مسیرهای انحرافی نشود. به همین خاطر با تقویت مرزبانی خودمان و اعزام نیروهای تقویتی حمایت و پشتیبانی که نیروهای سپاه و ارتش انجام دادند، کمک مان کردند و در بخش هایی از ما حمایت کردند تا بتوانیم این وظیفه را به نحو مطلوبی انجام دهیم و مشکلی در مرزها پیدا نکردیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی