پیش بینی تردد ۳ میلیون زائر از مرزها در ایام اربعین

هر ساله به شروع ماه محرم و صفر، عاشقان امام حسین در صدد برای فراهم کردن اسباب سفر اربعین به کربلا هستند که تردد مسافرین در سال‌های گذشته ار مرزهای مهران، چذابه و شلمچه انجام می شد ولی در سال جاری مرز خسروی نیز به مسیرهای مسافرین اربعین افزوده شد و تا از حجم مسافر در این ایام در سایر مزرها کاسته شود.

مرز خسروی طی هفته گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور ایران و وزیر کشور عراق بازگشایی شد و ساعت تردد مسافرین این مسیر بین ۷ صبح تا ۷ شب در نظر گرفته شده که در سایر زمان ها زائرین می‌توانند برای تردد از سه مرز دیگر استفاده کنند.

عبدالهاشم حسن نیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص مدیریت ترافیک و جابه‌جایی زائران اربعین حسینی گفت : آمادگی و برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت ترافیک و جابه‌جایی زائران اربعین حسینی از چهار مرز مهران، شلمچه، چذابه و خسروی انجام شده و با توجه به انیکه پیش بینی می‌شود تردد در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یابد مرز خسروی نیز رسما به مسیر تردد زائرین افزوده شد تا حجم بار مسافر از سایر مرز‌ها کمتر شود.

تردد ۴۰۰ هزار زائر از مرز خسروی

وی در خصوص میزان تردد زائرین اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال ۲.۵ تا ۳ میلیون زائر از چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شملچه جابه‌جا می‌شوند که سهم مرز مهران حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و حدود ۴۰۰ هزار نفر از مرز خسروی و مابقی زائران نیز از طریق مرز‌های چذابه و شملچه تردد می‌کنند.

حسن نیا در ادامه به میزان گفت : در کشور حدود ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس فعال که برخی از آن‌ها با مشکلات فنی روبرو هستند؛ درنتیجه ۳ تا ۴ هزار دستگاه برای حمل‌ونقل درون کشور در نظر گرفته‌ایم و برای جابجای زائران اباعبدالله الحسین در ایام اربعین امسال بیش از ۸ هزار دستگاه اتوبوس در نظر گرفته شده است.

وی افزود : قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین تغییری نمی‌کند و قیمت‌ها در این ایام همانند روز‌های عادی در تمامی مسیر‌ها در نظر گرفته شده است، همچنین مشکل سوخت، روغن موتور و لاستیک را برای تمامی رانندگان اتوبوس در این ایام برطرف کرده‌ایم.

حسن نیا در خصوص مسیر های منتهی به مرز گفت : تمهیدات لازم برای کاهش ترافیک در مسیر‌های منتهی به مرز‌ها در نظر گرفته شده و اکیپ‌های راهداری در مسیر‌های بین راهی از جمله همدان، کرمانشاه، لرستان، خوزستان که بیشترین تردد و منتهی به جاده‌های اصلی است مستقر می‌شوند؛ به علاوه در این ۴ پایانه تمامی راه‌های دسترسی مانند آسفالت، خط‌کشی، علائم رانندگی و همچنین روشنایی جهت ارتقاء کیفیت راه‌های درسترسی فراهم شده است.

البته بیشترین تردد ما از ایران است و حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر از کشور‌های افغانستان از مسیر میلک، از کشور پاکستان از مسیر میر جاوه، و از کشور‌های آذربایجان و روسیه و هند از محور بیله سوار و مرز آستارا و یک بخشی هم از مسیر نخجوان مرز جلفا به ایران وارد می‌شوند و از این چهار پایانه مرزی عبور می‌کنند.

حسن نیا: با توجه به افزایش تردد مسافرین در ایام اربعین، به مسافران توصیه می‌کنیم اگر امکان تردد با وسیله نقلیه شخصی را دارند در قالب گروه‌های چند نفر اقدام کنند و از تردد تک سرنشینی در این مسیر بپرهیزند، و برای این افراد فضای ویژه پارک خودرو در نظر گرفته شده است و، زیرا با در نظر گرفتن کل ناوگان اتوبوس کشور با حجم ۱۳ تا ۱۴ هزار دستگاه نمی‌تواند حجم مسافران اربعین را جابجا کند و قطعا تعداد زیادی از زائرین از خودروی شخصی استفاده خواهند کرد که لازم است قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را به طور کامل برای داشتن سفری ایمن و به یاد ماندنی رعایت کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.