رانندگانی که کارت سوخت ندارند از امروز چه کنند؟
رکنا : سخنگوی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بر محدود شدن سهمیه بنزین جایگاهداران تاکید کرد.
به گزارش رکنا ، از امروز استفاده از کارت سوخت در جایگاههای بنزین تهران و سه کلانشهر کرج، تبریز و اصفهان الزامی شده است. مشاهدههای میدانی از جایگاههای سوخت نشان میدهد که اغلب جایگاهداران کارتهای سوختشان را از نازلهای پمپ بنزین برداشتهاند و مردم از کارت سوخت شخصی استفاده میکنند. گرچه فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی میگوید که بنزین سهمیهبندی نشده و افرادی که کارتهای سوختشان را نگرفتهاند، میتوانند از کارت جایگاهداران استفاده کنند، اما تأکید میکند که سهمیه بنزین جایگاهداران محدود و محدودتر میشود و اگر کسی بازیابی کارت سوخت را جدی نگیرد، ممکن است در پمپهای بنزین علاف شود.
بدون کارت سوخت چه اتفاقی میافتد؟
ایرانیها از سال گذشته دومیلیون و ۷۰۰هزار درخواست برای دریافت کارت سوخت داشتهاند که حالا مدیران شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی میگویند که برای چهار کلانشهر کارتها کامل صادر شده است و تا یک ماه آینده این کارتها به دست مردم میرسد. این درحالی است که حالا ۵۰۰هزار کارت هم داریم که از قبل صادر شده و اکنون در باجههای پستی معطل است.
فعلا کارت سوخت جایگاهداران فعال است
از امروز استفاده از کارت سوخت الزامی شده است. البته این الزام در حال حاضر به این معنا نیست که کسانی که کارت سوخت ندارند، نمیتوانند سوختگیری انجام دهند. استفاده از کارت سوخت فعلا در کلانشهرهای کشور انجام میشود و با صدور تمامی کارتهای سوخت ثبتنامی، این رویه در تمامی شهرها انجام میشود. در حال حاضر کسانی که کارت سوختشان هنوز صادر نشده، میتوانند از کارت سوخت جایگاهداران استفاده کنند، ولی این اتفاق تا زمانی رخ میدهد که تمام کارتهای سوخت ثبتنامی به دست مردم برسد. بعد از این اتفاق، سهمیه کارت جایگاهداران کاهش پیدا میکند و به مرور زمان که البته هنوز زمان آن نهایی نشده، دیگر کارت آنها هم فعال نخواهد بود.
فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت پالایش و پخش در اینباره میگوید: «اینکه اعلام کردیم استفاده از کارت سوخت از روز گذشته الزامی شده به این معنی نیست که کسانی که کارت سوخت ندارند برای سوختگیری به دردسر میافتند و تا زمانی که کارت سوخت تمام ثبتنامکنندگان به دست آنها نرسد، کارتهای سوخت جایگاهداران فعال خواهد بود و در این زمینه نگرانی وجود ندارد، چون هنوز تمام کارتهای سوخت به دست مردم نرسیده است. »
او ادامه میدهد: «البته نکته مهمی در این بین وجود دارد که مردم حتما باید به آن توجه کنند. میزان بنزینی که به کارت سوخت جایگاهداران واریز میشود از روز گذشته کاهش پیدا کرده و این کاهش به مرور زمان هم ادامه دارد. در واقع، میزان بنزین کارت سوخت جایگاهداران به مرور زمان کم میشود تا وقتی که همه کارتهای سوخت ثبتنامی به دست مردم برسد و آن زمان دیگر سوختگیری از کارت سوخت جایگاهداران امکانپذیر نخواهد بود، ولی فعلا این کارتها فعال است و افرادی که هنوز کارت به دستشان نرسیده، میتوانند از کارت سوخت جایگاهداران سوختگیری کنند.»
نه سهمیهبندی، نه تغییر قیمت
وقتی دوباره طرح استفاده از کارت سوخت به راه افتاد، شایعات زیادی بین مردم درباره سهمیهبندی و تغییر نرخ بنزین به راه افتاد؛ شایعاتی که به نگرانیهای مردم دامن میزد و اقشاری مثل مسافرکشهای شخصی، رانندگان آژانس، رانندگان وانت و شاغلان در سرویسهای تاکسی اینترنتی و حتی سرویس مدارس را به نگرانی انداخت تا اینکه شرکت نفت و شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بهطور رسمی اعلام کردند فعلا نه سهمیهبندی بنزین در کار است، نه دولت و مجلس تصمیمی برای تغییر نرخ سوخت دارند.
کاهی، سخنگوی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در اینباره میگوید: «وقتی بحث به راه افتادن دوباره کارت سوختها مطرح شد شایعات زیادی هم درباره سهمیهبندی و تغییر نرخ بنزین به راه افتاد. اما واقعیت این است که هیچ تصمیمی درباره سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین گرفته نشده و تا زمانی هم که به شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ابلاغ رسمی نشود، هیچ تغییری در میزان سهمیه و قیمت بنزین رخ نمیدهد. درواقع با استفاده از کارت سوخت فقط میزان مصرف مردم مشخص میشود و قرار نیست سهمیهای برای مصرف بنزین تعیین شود.»
کارتهای سوخت تا یک ماه آینده میرسند
البته صدور کارت سوختهای جدید هم به نوبه خود ماجرایی دردسرساز داشت. کمبود بدنه این کارتها به دلیل تحریم و مشکلات واردات، باعث شد طرح استفاده دوباره از این کارتها تاحدودی به تعویق بیفتد و زمان زیادی طول بکشد که کارت سوختهای متقاضیان به دست آنها برسد. با این حال مسئولان میگویند مشکل تولید بدنه کارت سوخت برطرف شده و در زمینه تولید این محصول به خودکفایی رسیدهایم!
فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی دراینباره میگوید: «مشکلی برای تولید کارتسوخت نداریم و در یک ماه آینده کارت سوخت تمام کسانی که ثبتنام کردهاند برای آنها ارسال میشود. تولید و ارسال کارت سوختهای هموطنان در مراحل پایانی قرار دارد و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد، چون کارها روی روال است. مالکان وسایل نقلیه میتوانند کد شناسایی خودرو (vin) را به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ پیامک کنند و با دریافت کدپستی از طریق سایت پست پیگیر وضع کارت سوخت خود باشند.»
کسانی که کارت را قبلا درخواست داده، ولی هیچوقت پیگیری نکردهاند، کافی است به سایت EPOLICE.IR مراجعه کرده و پلاک اتومبیل را ارایه دهند. یک بارکد پستی به آنها داده میشود که با کلیک بروی آن متوجه میشوند که باید به کدام دفتر پستی مراجعه کنند. پست نیز این امکان را فراهم کرده که اگر مرکز پستی دور است یک سرویس اضافه هم داده شود و کارت را دوباره پست میکند. کسانی هم که قبلا درخواست دادهاند و کارت خود را دریافت نکردهاند، حتما دوباره مراجعه کنند.»
مصرف بیش از حد مساوی با سوختن کارت سوخت!
نکته جالب دیگری که درباره استفاده از کارت سوخت برای سوختگیری وجود دارد، این است که بعد از عرضه بنزین با کارت سوخت شخصی از تاریخ ٢٠ مرداد ماهسال جاری، اگر خودرویی بیش از حد متعارف با کارت سوختش در طول یک ماه سوختگیری کند، این کارت غیرفعال خواهد شد. براساس تصمیم دولت دریافت سوخت از طریق کارتهای شخصی روزانه ٦٠ لیتر در نظر گرفته شده و کسانی که بیشتر از ٦٠ لیتر در روز استفاده کنند، کارت آنها غیرفعال خواهد شد. این طرح شامل حال رانندههای تاکسی، تاکسیهای آنلاین و آژانسها هم خواهد شد.
٧٠درصد رانندگان تاکسی کارت سوخت دارند
از آنجایی که ماجرای بنزین و کارت سوخت بیشتر از همه برای رانندههای تاکسی اهمیت زیادی دارد، به سراغ مسئولان تاکسیرانی رفتیم تا ببینیم رانندگان تاکسی چقدر دریافت کارت سوخت را جدی گرفتهاند. محمدیان، سخنگوی اتحادیه تاکسیرانی دراینباره میگوید: «درحال حاضر ٧٠درصد رانندهها برای دریافت کارت سوخت اقدام کرده و بقیه هم در روزهای آینده کارهای لازم را انجام میدهند. ضمن اینکه اغلب رانندههای تاکسی، سوخت خودرویشان دوگانه است و بیشترین میزان سوخت مصرفیشان گاز است و بنزین زیادی مصرف نمیکنند. با این حال با تأکید و اطلاعرسانی برای دریافت کارت سوخت، حداکثر آنها نسبت به دریافت این کارت اقدام کردهاند و مشکلی برایشان پیش نمیآید.»
محمدیان در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است رانندههای تاکسی به دلیل استفاده بیشتر از ٦٠ لیتر بنزین برای مصرف روزانه دچار مشکل شوند، میگوید: «بعید است که چنین اتفاقی رخ دهد، چون همانطور که گفتم بیشترین سوختی که رانندههای تاکسی مصرف میکنند گاز است. البته بیشترین میزان مصرف بنزین برای رانندهها که بستگی به سرعت و مسافتی که طی میکنند دارد، حدود ٢٠ تا ٣٠ لیتر است و بعید است که راننده تاکسی در طول روز بیشتر از این مقدار بنزین مصرف کند.» برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر