خودکشی و دعوا در هوای گرم می چسبد! / باور می کنید!
رکنا: آمارها نشان می دهد که گرما باعث افزایش خودکشی و نزاع عای خونین می شود.
استاد آب و هوا شناسی دانشگاه خوارزمی از ارتباط مستقیم میان خلق و خوی افراد و آب و هوا و همینطور مواردی مثل نزاع خیابانی، خود کشی و افسردگی خبر داد.به گزارش رکنا، دکتر مهری اکبری در خصوص موج گرمایی که اخیراً کره زمین را در بر گرفته است، گفت: گرمایش جهانی واکنشی است که کره زمین به گازهای گلخانهای آزاد در جو نشان میدهد.
وی با بیان اینکه افزایش بی رویه گازهای گلخانهای از جنگ جهانی دوم به بعد شروع شده و مربوط به چند سال اخیر نیست افزود: هرچه مقدار فعالیتهای صنعتی که تولید کننده این گاز است افزایش پیدا میکند قاعدتاً این افزایش دما هم بیشتر میشود، در حال حاضر کشورهای صنعتی مانند چین و آمریکا بیشتر از کشورهای دیگر در تولید گاز گلخانهای دخیل هستند.
وی در ادامه اظهار کرد: امسال تابستان گرمی را میگذرانیم این گرما فقط مختص ایران نیست بلکه جلوهای جهانی دارد برای مثال در دانمارک دمای ۳۰ درجه به ثبت رسیده که برای این منطقه بالاست و در قطب هم دما به حدود یک درجه سانتیگراد رسیده است.
اکبری در خصوص تاثیر گرما بر حیات گیاهان و جاندارن گفت: این افزایش دما قطعاً و حتماً بر زندگی گیاهی تأثیر خواهد گذاشت در بعضی موارد سبب کاهش محصولدهی گیاهان میشود و در بعضی موارد تاثیر معکوس گذاشته و سبب افزایش محصول و ثمردهی میشود که این تغییر در محصولدهی به طور کلی آسیب به اکوسیستم کل زمین را به دنبال دارد.
استاد دانشگاه خوارزمی در ادامه از تاثیر آب و هوا بر خلق و خو سخن گفت و افزود: طبق تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان، میان آب و هوا و خلق و خوی افراد و موارد دیگری مانند جرایم خیابانی، نزاع، خودکشی و افسردگی ارتباط وجود دارد، برای مثال افزایش دما و گرمای هوا صبر و تحمل افراد را کاهش داده و زمینهساز نزاع و درگیری خیابانی میشود.
وی چین و آمریکا را بیشترین تولید کننده گازهای گلخانهای دانست و افزود: طبق صحبتها و برنامه ریزیهایی که در توافق پاریس انجام شد، کاهش تولید گازهای گلخانهای در دستور کار کشورها قرار گرفت، اما نکته اصلی این است که کشورها همیشه حامی منافع خود بودند و منفعت جهان در گامهای بعدی قرار داشته است.
اکبری ادامه داد: کشور آمریکا و در مقیاسی گستردهتر چین از جمله کشورهایی بوده و هستند که بیشترین تولید گازهای گلخانهای را دارند و حالا که تبدیل به کشورهای پیشرفته شدهاند تولید گاز گلخانهای را به ضرر کره زمین میدانند، این درحالی است که کشورهای درحال توسعه هم برای رسیدن به توسعه گازهای گلخانهای تولید میکنند.
اکبری در ادامه اظهار کرد: با وجود همه اینها اگر برفرض محال به صورت آنی و لحظهای تولید گاز گلخانهای به طور کامل متوقف شود روند گرمایش زمین متوقف نخواهد شد بلکه فقط شیب این گرمایش کمتر خواهد شد.
وی درخواست توقف تولید گاز گلخانهای را مطالبهای در سطح جامعه علمی دانست و خاطر نشان کرد: توقف تولید گاز گلخانهای کاری در سطح سیاست گذاریهای کلان است نه تحرکات شخصی، اما تا زمانی که تبدیل به مطالبه جامعه علمی کشورها نشود هیچ کاری انجام نمیشود، توقف تولید گازهای گلخانهای باید به یک نیاز اجتماعی در جامعه تبدیل شود.
این استاد دانشگاه خوارزمی در پایان افزود: البته هر فرد عضوی از جامعه است که میتواند با صرفه جویی در سوختهای فسیلی، قدمی برای کاهش تولید گازهای گلخانهای برداشته باشدبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر