تاثیراعتیاد زنان بر خانواده
رکنا: یک درمانگر اعتیاد گفت: اعتیاد زنان سالانه قربانیان بیشماری میگیرد و آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد میکند.
کمال پرهون درمانگر اعتیاد در خصوص تاثیراعتیاد زنان بر خانواده اظهار کرد: تصور اکثریت افراد جامعه در مورد اعتیاد این است که سوءمصرف مواد مخدر عمدتاً پدیدهای مردانه است و زنان کمتر در معرض آسیب این بحران اجتماعی قرار دارند.
پرهون بیان کرد: بر اساس شواهد پژوهشی موجود در حال حاضر در جامعه ایران نیز زنان به نسبتی کمتر از مردان به مصرف انواع مختلف مواد مخدر روی آوردهاند.
این درمانگر اعتیاد با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر یکی از انحرافات شایع عصر حاضر است افزود: اعتیاد زنان سالانه قربانیان بیشماری میگیرد و آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد میکند.
وی گفت: زنان معتاد رفتارهای انحرافی و مجرمانه کمتری نسبت به مردان دارند و ممکن است به دلیل این باشد که اغلب زنان معتاد، مواد مخدر را در خانه مصرف میکنند و به همین دلیل مشکل اعتیاد آنان کمتر به چشم میآید و آشکار میشود.
پرهون با اشاره به اینکه اعتیاد زنان، معضلی چندوجهی است و علل و عوامل متعددی زیادی دارد، اضافه کرد: عوامل فردی اعتیاد در بین زنان ناشی از کمبود شناخت آنان از آسیبها و پیامدهای ناگوار مصرف مواد مخدر دانست.
این درمانگر اعتیاد کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس، نداشتن قدرت نه گفتن به خواستههای نابجا اطرافیان را از دیگر عوامل فردی دانست و گفت: پایین بودن سطح تحمل و تابآوری در برابر مشکلات و رفتن به دنبال لذتجوئی آنی و راحتطلبی، احساس تنهایی و تعاملات و روابط اجتماعی ضعیف، رهایی از غم و غصه از عامل فردی اعتیاد زنان است.
وی تصریح کرد: درگیری و ستیز بین والدین در محیط خانواده موجب سلب آرامش و آسایش فرزندان در خانه و روی آوردن آنها به مصرف مواد مخدر میشود.
پرهون با تاکید بر اینکه اعتیاد همسر نیز تاثیر دارد، افزود: درواقع شوهران معتاد یکی از دلایل اصلی گرایش خانمها به اعتیاد است و نارضایتی از زندگی زناشویی و ناامیدی از رهایی از وضع موجود، خشونت و بدرفتاری، ازهمگسیختگی خانواده، طلاق، مهمانیهای خانوادگی نیز در اعتیاد خانمها نقش مهمی دارند.
این درمانگر اعتیاد، پیامدهای اعتیاد زنان را متلاشی شدن نظام خانواده دانست و اضافه کرد: پایین آمدن منزلت زن، از بین رفتن نقش مهم مادر در حفظ تعادل خانواده، مشکلات تربیتی فرزندان، احتمال ناباروری یا سقطجنین، تولد فرزندان معتاد، اثرات مخرب روحی روانی برای فرزندان است.
وی ادامه داد: کاهش فرصت ازدواج و تشکیل خانواده برای دختران مجرد معتاد، کاهش نقش همسرداری و شکافهای عاطفی بین زوجین، طرد از سوی خانواده و اطرافیان، از دست دادن منزلت اجتماعی و اعتماد، ایجاد نسل معتاد، عدم نظارت بر رفتار فرزندان، افزایش ارتکاب جرم از دیگر پیامدهای اعتیاد زنان است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر