دستهایی که به اقتصاد کشور ضربه میزنند را باید کوتاه کرد/ با افسارگسیختگی قیمتها به صورت جدی برخورد شود
رکنا: حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: دستهایی که آلوده هستند و به اقتصاد کشور ضربه میزنند را باید کوتاه کرد، مثلا واسطههایی هستند که بین کشاورز، دامدار و تولید کننده با مصرف کننده قرار گرفتهاند و باعث میشوند بسیاری از کالاها افزایش قیمت بیدلیل داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در نشست سراسری مدیران ستادی و اجرایی سازمان تعزیرات حکومتی که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خرسندم که توفیق شد که در جوار امام علی بن موسی الرضا (ع) تشرف پیدا کنیم و در جمع شما عزیزان باشیم.
وی گفت: در اینجا از همه شما عزیزان خصوصا ریاست محترم سازمان تعزیرات حکومتی بابت تلاشهایتان تقدیر و تشکر میکنم و امیدوار هستم که خروجی این نشست برای مردم مفید و موثر باشد.
دادستان کل کشور در ابتدا با بیان فرازی از فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر گفت: امیرالمومنین علی (ع) در فرمان خود به مالک اشتر میفرمایند ای مالک در حوزه اقتصادی و در بازار که باید نیازهای مردم را تامین کند جلوگیری از احتکار کن، چون پیامبر اسلام (ص) از احتکار منع کرده است. معاملات بین مردم باید یک معاملات مناسب باشد و حقوق طرفین رعایت شود و با عدل همراه باشد. نباید به طرفین اجحاف شود و امام علی (ع) پس از ابلاغ ممنوعیت احتکار تاکید میکنند که اگر کسی مرتکب احتکار شد باید با او برخورد کنی.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری افزود: شرایط کشور ما شرایط ویژهای است، امروز با یک جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه هستیم و دشمن قداری که ۴۰ سال به هر ترتیبی که توانسته است، برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران به میدان آمده و تمام توان خود را به کار بسته است که به خیال خود نظام ما را ساقط کند.
دادستان کل کشور با مرور هجمههای دشمن علیه کشور ما گفت: از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب توطئههای دشمن شروع شد. به خاطر میآوریم که در همان ابتدا جنگهای داخلی را راه انداختند و کودتا کردند، حمله مستقیم در جریان طبس داشتند و جنگ تحمیلی ۸ ساله را علیه ما آغاز کردند و همه آنچه که در توانشان بود برای از بین بردن نظام ما به کار بستند؛ اما چون خداوند اراده کرده بود این نظام باقی مانده است، ما تاکنون عنایتهای الهی را شاهد بودهایم.
وی افزود: دشمن از این جنگها نتیجهای نگرفت؛ اما از هدفش دست برنداشت. بعد از جنگ ۸ ساله اتاقهای فکر آنها به کار افتاد و به روشهای مختلف هنوز هم تلاش دارند این نظام را از پای درآورند.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری اظهار کرد: دشمن چند مورد جبهه جنگی را علیه ایران گشوده است. اولین جبهه جبهه فرهنگی است که این جنگ همچنان ادامه دارد و با تمام ابزارهای مدرنی که در اختیار دارد چه در فضای مجازی و چه در دیگر عرصههای فرهنگی تلاش میکند که اعتقادات و ایمان جوانان ما را هدف قرار دهد و از بین ببرد، چون میداند خاستگاه انقلاب ما از اعتقادات دینی مردم بوده است و لذا این خاستگاه را در جبهه فرهنگی هدف قرار داده است.
دادستان کل کشور تصریح کرد: آنها برای اینکه این اصل را از مردم بگیرند به دنبال آن هستند که نسل جوان و مردم ما را در اعتقادات و مبانی تضعیف کنند.
وی افزود: جبهه دیگری که دشمنان علیه ما گشودهاند جبهه اقتصادی است. دشمن تمام توان خود را به کار گرفته است که کشور ما را از لحاظ اقتصادی فلج کند. این حرف حرف خودشان است که به صراحت آن را دائما تکرار میکنند به طوری که وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در منطقه به دوره گردی افتاده است.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری بیان کرد: آنها گزینه نظامی را دیگر از روی میز برداشتهاند، چون هم توانش را ندارند و هم میدانند که کشور ما از چه قدرت زیادی برخوردار شده است، لذا در تلاش هستند که در جنگ اقتصادی به اهداف شیطانی خود برسند.
دادستان کل کشور بیان کرد: بخشی از فشارهای دشمن به درون کشور بر میگردد؛ یعنی با فشار مستقیمی که تحریمها روی منابع درآمدی کشور و روابط اقتصادی ما با دیگر کشورها دارد سعی میکنند ما را تحت فشار قرار دهند.
وی گفت: مثلا همین که متوجه میشوند یک کشور یا یک شرکت میخواهد با ایران قراردادی منعقد کند یا با تطمیع یا با تهدید کاری میکنند که آن قرارداد منعقد نشود. اکنون عوامل نفوذی آنها در عرصههای مختلف فعال هستند و تلاش دارند درون کشور را با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه کنند و به خیال خامشان با این کار میتوانند مردم را در مقابل نظام قرار دهند، البته این هم به خاطر این است که هنوز مردم ما را نشناختهاند.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری افزود: لذا بخشی از مشکلات اقتصادی ما به خاطر برنامه ریزی دشمن است؛ اما برخی برنامههای دشمن برای درون کشور تنظیم شده است یعنی عدهای در درون کشور یا دانسته یا ندانسته با دشمن همراهی میکنند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: مشکلات اقتصادی را امروز نمیتوان با شعار و بدون فعالیتهای جهادگونه حل کرد. در جنگ اقتصادی بایستی جهاد گونه عمل کرد، هم مدیران اقتصادی و هم آنهایی که تصمیم گیر هستند باید شرایط جنگ اقتصادی را برای خود ترسیم کنند.
وی بیان کرد: بنده معتقد هستم که تیم اقتصادی دولت و تصمیم سازان در حوزه اقتصادی کشور حتما باید لباس رزم جهاد اقتصادی بر تن کنند و مسئولان اقتصادی کشور وظیفه دارند متناسب با شرایط جنگ تصمیم بگیرند.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری افزود: مثلا گاهی در جنگ نیاز به تصمیم فوری و قطعی است و چه بسا در یک شب باید نقشه تهاجم و نقشه دفاع را متناسب با وضعیت دشمن ترسیم و سپس اجرا کرد.
دادستان کل کشور اظهار کرد: این خیانت است که تصور کنیم اکنون هم در شرایط عادی هستیم. هم مسئولان این را میدانند و هم باید برای مردم این موضوع تبیین شود که در جنگ اقتصادی هستیم و باید متناسب با آن اقدام کرد.
وی بیان کرد: ما نمیتوانیم مشکلات اقتصادی را با شعار دادن حل کنیم، اکنون دوران شعار نیست باید به صورت ویژه به وظایف خود دقت داشته باشیم.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری خطاب به مدیران و مسئولان اجرایی سازمان تعزیرات حکومتی عنوان کرد: شما عزیزان در تعزیرات وظیفه دارید که اگر کسانی در این شرایط خواستند به مردم فشاری بیاورند و یا به دنبال نارضایتی مردم هستند با آنها برخورد کنید. بنده به شما خسته نباشید میگویم و تأکید میکنم که کمر همت را محکمتر ببندید. در ایام باقی مانده از سال و همچنین سال آینده باید آماده فعالیت جهادگونه باشید.
دادستان کل کشور در ادامه افزود: دشمن علناً اعلان جنگ کرده، لذا ما باید نقشه دشمن را بشناسیم و متناسب با آن دفاع کنیم.
وی بیان کرد: اینها مولفههایی هستند که در جنگ نظامی و اقتصادی موثر است، باید این مسایل را مسلط باشیم و برای مردم هم تشریح کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری افزود: متاسفانه یک عدهای از مدیران و مسئولان و دست اندرکاران مسائل اقتصادی، هنوز شاید آنگونه که باید باور نکردهاند که ما در جنگ اقتصادی هستیم، البته این شرایط به نظرم عادی نیست.
وی گفت: به نظر من افرادی که شرایط را برای مردم سخت کردهاند و دنبال سود و منفعت هستند چند دسته میباشند. دسته اول کسانی هستند که غافلاند؛ یعنی میبینند که آبی گل آلود شده است و میخواهند از این فرصت سود خود را کسب کنند. دسته دوم کسانی هستند که آبشخور آنها در خارج نیست؛ اما دقیقا کاری میکنند که آب به آسیاب دشمن ریخته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری خاطر نشان کرد: دسته سوم افرادی هستند که قطعا ماموریت دارند که برای معیشت مردم مشکل ایجاد کنند.
دادستان کل کشور گفت: اگر شما در سال جاری توان کاریتان چندبرابر شده است باید برای باقیمانده سال و سال بعد تلاشتان بیشتر و افزونتر هم گردد.
وی اظهار کرد: عدهای از افراد هستند که مردم را در تهیه کالاهای مورد نیازشان مثل گوشت، مرغ، تخم مرغ و امثال آن با مشکل مواجه میکنند و صرفا به دنبال کسب منافع خود هستند. نباید اجازه داد کسانی با این تفکر بخواهند به مقابله با نظام برخیزند؛ لذا مثلا اگر قانونتان نقص دارد بروید به مجلس و با طرح دویا سه فوریتی آن را تکمیل کنید.
دادستان کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: بخش عمدهای از مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گرانفروشی با سازمان تعزیرات حکومتی است و قوه قضاییه، چون در حوزه وظایفش نیست به طور کامل اختیار و اجازه ورود ندارد.
وی بیان کرد: ما این موضوع را به استانها هم ابلاغ کردهایم که در چارچوب قانون عمل شود لیکن باید تعامل و هم افزایی و همکاری بین سازمان و قوه قضاییه وجود داشته باشد و افزایش یابد.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری اظهار کرد: هم ریاست قوه قضاییه و هم بنده بر این موضوع تاکید داریم که دادستانها موظف هستند تحت عنوان دفاع از حقوق عامه به میدان بیایند و با گرانیها مقابله کنند. ما در قوه قضاییه و شما در سازمان تعزیرات باید در سراسر کشور دست به دست هم بدهیم و در جبهه جنگ اقتصادی جهادگونه عمل کنیم. هم در شناسایی افراد فرصت طلب، هم در کشف انبارها و کالاهای احتکاری و هم در نظارت بر قیمتها باید فعالیتها و همکاریها افزایش یابد.
دادستان کل کشور افزود: اینکه قیمت ارز بالا میرود و قیمت کالا هم بلافاصله بالا میرود و اینکه قیمت دلار وارز پایین میآید، اما قیمت همان کالا دیگر پایین نمیآید قابل قبول نیست لذا وظیفه ما و شما است که با این مسائل بدون تعارف برخورد کنیم.
وی گفت: افرادی که گلوگاههای مهم را در دست گرفته اند و از این فرصت سوء استفاده میکنند باید شناسایی شوند و با آنها برخورد شود.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری گفت: دستهایی که آلوده هستند و به اقتصاد کشور ضربه میزنند را باید کوتاه کرد، مثلا واسطههایی هستند که بین کشاورز، دامدار و تولید کننده با مصرف کننده قرار گرفتهاند و باعث میشوند بسیاری از کالاها افزایش قیمت بیدلیل داشته باشند و باید این واسطهها شناسایی شوند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: باید از سرمایه گذار و تولید کننده و کارآفرین حمایت شود، در این راستا به دادستانها ابلاغ کردهایم که شما هم همکاری کنید و اجازه ندهید یک تولید کننده و کارخانه به خاطر معوقات بانکی و مشکلات حقوقی فعالیتش تعطیل شود، چون در این صورت هم تولید آسیب میبیند و هم مردم متضرر میشوند؛ لذا شما هم اگر با یک مجموعهای که کالای خود را احتکار کرده است مواجه شدید کالایش را توقیف کنید و فرد محتکر را هم مجازات کنید؛ اما نگذارید که چرخ تولیدش متوقف شود ما در قوه قضاییه این وظیفه را برای خود قائل هستیم که از تولید کننده وسرمایه گذار حمایت کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری اظهار کرد: ما در هفتههای اخیر شاهد بودیم که یک سری گرانیهای بی منطق در برخی اقلام اساسی حاکم شده است و مشکلاتی را برای مردم بوجود آورده است، در این راستا ریاست محترم قوه قضاییه تذکراتی داشتند و بر برخورد با این مسئله تاکید کردند و ابلاغ شد که دادستانها با این موضوع برخورد کنند؛ اما ما دیدیم که این قضیه منحصر به تهران نیست لذا جلساتی را در این خصوص هم با حضور رئیس قوه قضاییه و هم در دادستانی کل برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید به دادستانها ابلاغ کنیم تا به این موضوع به صورت جدی تری رسیدگی شود و با همکاری بخشهای مختلفی مثل سازمان تعزیرات، ادارات صمت، سازمان حمایت از مصرف کننده، نیروی انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی به این موضوع ورود کنند.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: ان شاالله تا هفته آینده این دستور العمل برای استانها ابلاغ خواهد شد تا به صورت سراسری به این موضوع رسیدگی شود.
وی گفت: قوه قضاییه و سازمان تعزیرات باید با این افسارگسیختگی قیمتها به صورت جدی برخورد کند و افراد محتکر حواسشان باید به این هشدارها باشد که ما با کسی شوخی و تعارف نداریم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری خطاب به مدیران و مسئولان سازمان تعزیرات حکومتی بیان کرد: در این مقطع و شرایط کنونی تا جایی که میتوانید از نیروهای خود بهره ببرید و از دیگر دستگاهها هم کمک بگیرید، چون در جنگ اقتصادی هستیم وشعار دادن جواب نمیدهد.
دادستان کل کشور بیان کرد: حتما باید با تعامل و همکاری و در راستای اختیاراتی که هر دستگاه دارد موضوع گرانفروشی چند قلم کالا مثل لبنیات، گوشت، مرغ و تخم مرغ مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد.
وی در ادامه در توصیه به همکاران تعزیرات حکومتی افزود: در برخوردها با افراد به فراز امام علی (ع) توجه داشته باشید که متناسب با افراد با آنها برخورد کنید. مثلا اگر گزارشی از یک گرانفروشی به دستتان رسید در ابتدا به آن فرد یا به صورت عمومی یا خصوصی تذکر و هشدار دهید که وی از اقدامات خود دست بردارد.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری اظهار کرد: لذا در ابتدا با تذکر و هشدار موضوع را برطرف کنید. ما پیرو مکتب اهل بیت (ع) هستیم و باید رعایت حال مردم را داشته باشیم اگر یک کارخانه منفعت کمتری را برای خود قائل باشد و به فکر توده مردم باشد جای دوری نمیرود. چون گاهی میبینیم که هستند کسانی که در طول یک ماه توان خرید حتی یک کیلو گوشت را هم ندارند.
دادستان کل کشور تاکید کرد: البته ما راضی به ضرر تولید کننده نیستیم و از آنها حمایت هم میکنیم تا متضرر نشوند، اما آنها هم باید انصاف داشته باشند و قیمتهای منصفانه بدهند، چون اکنون در شرایط جنگ اقتصادی به سرمی بریم.
وی اظهار کرد: اگر کسی بخواهد در این شرایط بی انصافی کند و در کسب وکار و تجارت خود صرفا منفعت شخصی را در نظر بگیرد این کار او خیانت به اسلام و مسلمین است.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری بیان کرد: لذا به این قبیل افراد در ابتدا تذکر دهید، اما اگر دیدید که توجه نکرد و همچنان به دنبال منافع خود بود بدون تعارف با او با قاطعیت برخورد کنید.
دادستان کل کشوردر پایان گفت: ان شاءالله که در عرصه کاری خود موفق باشید و بدانید که ما در کنار شما هستیم، چون ما مکمل شما و شما هم مکمل ما هستید. ان شاءالله با هم همکاری لازم داشته باشیم تا بتوانیم در انجام وظایف خود موفق باشیم.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر