رئیس مرکز آمار ایران گفت: برخی از مدیران و مسئولان از اینکه آمار دستگاه اجرایی‌شان در اختیار سازمان آمار قرار بگیرد می‌ترسند زیرا ضعف‌های مدیریتی‌شان مشخص می‌شود.

 علی پارسا صبح امروز در چهارمین همایش روز ملی آمار و برنامه‌ریزی در تالار حکمت دانشگاه گیلان با بیان اینکه دستگاه آمار کشور دستگاه تولیدکننده آمار در کنار دیگر دستگاه‌های اجرایی است اظهار کرد: سازمان آمار در کشور ما منبع دستگاه‌های اجرایی نیست.

وی با اشاره به اینکه از بعد از جنگ جهانی نظام آماری دنیا تغییر کرد افزود: فرایند مدرن سازی نظام آماری در دنیا از سال ٢٠١٠ به بعد تغییرات عمده‌ای در راستای ثبتی شدن داده‌های آماری به وجود آورد.

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه مردم در سرشماری‌های اخیر نهایت همکاری را با ما داشتند گفت: ۴۸ درصد فرم‌های سرشماری مردم ایران در سال ۹۵ اینترنتی انجام شد که این در دنیا بی‌نظیر بود و باعث تعجب مسئولان آمار کشورهای دیگر شده بود.

پارسا با بیان اینکه نوع آمارگیری کشور ما و نوع اطلاعات برحسب مکان زندگی افراد است تصریح کرد: بر اساس قانون Law مرکز آمار کلیه دستگاه‌های اجرایی باید هرگونه اطلاعات موردنیاز را در اختیار مرکز آمار قرار دهند و بخشنامه‌های این قانون نیز ابلاغ‌شده اما سرعت کار خیلی کند است.

وی با اشاره به اینکه برخی مدیران صلاح نمی‌دانند که آمار اداره‌شان در اختیار سازمان آمار قرار بگیرد افزود: برخی از مدیران و مسئولان از اینکه آمار دستگاه اجرایی‌شان در اختیار سازمان آمار قرار بگیرد می‌ترسند زیرا ضعف‌های مدیریتی‌شان مشخص می‌شود.

پارسا با اشاره به اینکه در کشور ما باید مدیریت جهادی باشد گفت: باید مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی ارتباط خود را با سازمان آمار به جهت پیشرفت کشور بیشتر کنند زیرا اکنون تنها با مدیریت جهادی می‌توان دشمن را به زانو درآورد.

وی با بیان اینکه باید تولید داده‌های آماری باکیفیت مبتنی بر داده‌های ثبتی در دستور کار قرار بگیرد گفت: نظام آماری کشور نباید از قافله پیشرفت و توسعه آمارها از سایر کشورهای پیشرو در دنیا عقب بماند.

رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه تردید افکنی در آمار، ظلم و ستم به‌نظام است تصریح کرد: مسئولان باید نهایت همکاری را با سازمان مرکز آمار داشته باشند زیرا این همکاری با تعالی و پیشرفت کشور همراه می‌شود.

پارسا با اشاره به اینکه آمار تورم سالانه گیلان ۱۱.۶ است بیان کرد: آمار تورم سالانه کشور ۱۳.۶ درصد بود و تورم نقطه‌به‌نقطه کشور یعنی افزایش قیمت کالاها از مهر سال گذشته تا مهر امسال ۳۲.۴ درصد بوده که این عدد در گیلان ۳۰.۶ است و بر روی سایت مرکز آمار کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه تورم میزان‌گرانی کلیه اجناس در ۱۲ ماه است گفت: برای مشاهده آمار و ارقام مرکز آمار طبق آمار جهانی باید آمار ماهانه کشور را با آمار سالانه مقایسه کنند اما متأسفانه برخی از مسئولان ما از میزان تورم کشور اطلاع ندارند و این اطلاع‌رسانی وظیفه دانشگاه‌ها است.

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه مسئولان اطلاع غلط به مردم ندهند، گفت: فرهنگ تولید آمار در کشور بسیار بالا بوده و اطلاعات و آمار کشور نیز به دلیل وجود با دانش‌ترین افراد در سازمان آمار بسیار دقیق است. خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید