سرویس بهداشتی های ١٤ میلیاردی در تهران!
رکنا: نیاز و حق شهروندی که حالا یک روز جهانی هم دارد؛ معضل دسترسینداشتن شهروندان به سرویس بهداشتی در دنیا، تا جایی پیش رفت که سازمان ملل متحد هم وارد ماجرا شد و ۱۷سال پیش «سازمان جهانی توالت» را تشکیل داد.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، این سازمان در نخستین اقدام خود، ۱۹نوامبر مصادف با ۲۹ آبان را به نام روزجهانی «توالت» نامگذاری کرد تا توجه دولتها به این موضوع را بیشتر کند. در ایران اگرچه هفته گذشته و با انشار خبر قرارداد یکونیم میلیارد تومانی شهرداری با شرکتی خصوصی برای نظافت سرویس بهداشتی حرم امام (ره)، توالت به موضوعی خبری تبدیل شد اما سابقه توجه به این موضوع به سالها پیش برمیگردد؛ شورای شهر تهران در اردیبهشت ۸۳ و در قالب مصوبهای راهکارهایی را برای حل معضل سرویس بهداشتی در پایتخت ایران ارایه کرد و شهرداری را به اقداماتی مانند بازسازی و ساخت سرویسهای بهداشتی، بهرهگیری از سرویسهای بهداشتی پارکینگها، پاساژها و مجتمعهای تجاری با هماهنگی مالک برای استفاده عموم ملزم کرد. بررسی بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران هم توجه به این موضوع را نشان میدهد که براساس این برنامه، قرار است در این سال بیش از ١٤ میلیارد تومان به احداث و تعمیر سرویسهای بهداشتی اختصاص پیدا کند.
تهران چند چشمه سرویس بهداشتی دارد؟
آمارهای سازمان ملل متحد میگوید؛ حدود دومیلیارد انسان در سراسر دنیا همچنان از دسترسی به سرویس بهداشتی محرومند و در بسیاری از مناطق دنیا هم تعداد توالتها، فاصله زیادی با استاندارد تعریفشده دارد. شرایط تهران در این زمینه هرچند که نسبت به یکدهه گذشته، تغییر زیادی داشته اما همچنان با استاندارد جهانی فاصله دارد. تعداد سرویسهای بهداشتی در پایتخت ایران و تا سال ۹۰، حدود ۲۰۰ چشمه بوده که براساس سخنان رئیس سازمان زیباسازی، حالا به نزدیک ۱۰هزار چشمه رسیده است. «برزین ضرغامی» در اینباره به «شهروند» میگوید: «آمار کنونی به این شکل است که کل چشمههای موجود، ۹هزار و ٣٤٧ چشمه در قالب یکهزار و ٣٦٥ دستگاه است. این دستگاهها معمولا بیشتر از یک چشمه دارند که پراکندگی آن در مناطق مختلف مشخص است.» او درباره مکان این سرویسهای بهداشتی هم میگوید: «۷هزار و ۲۹۱ چشمه یا یکهزار و ۲۰۸ دستگاه در پارکها قرار دارند و حدود یکهزار و ۷۰۸ چشمه در قالب ١٣٥ دستگاه در نقاط مختلف شهری است. حدود ٤٣٧ چشمه در قالب ٥٥ دستگاه در پایانههای مسافربری است و حدود ٤٠٤ چشمه در قالب ۱۲۰ دستگاه در بازار Store میوه و ترهبار قرار گرفته است. علاوه بر این، ۱۳۷ چشمه در قالب ۲۷ دستگاه هم به فروشگاههای شهروند اختصاص دارد.» اما این چشمهها تا چه اندازه نیاز شهروندان تهرانی را برآورده میکند؟ رئیس سازمان زیباسازی در پاسخ به این پرسش هم میگوید: «ما درحال بررسی و نیازسنجی هستیم که مشخص شود در تهران کدام مناطق نیاز بیشتری به سرویس بهداشتی دارند و چطور میشود شرایط را به حد استاندارد رساند.»
سرویس بهداشتی
در بودجه ۹۷ شهرداری تهران
لایحه بودجه که اواخر پارسال، شهرداری تهران به شورای شهر فرستاد هم، درچندین بند به احداث یا تعمیر سرویسهای بهداشتی پرداخته است. براساس این برنامه، هزینه درنظر گرفتهشده برای «احداث سرویسهای بهداشتی عمومی»، ۷میلیارد و ٢١٤میلیون تومان و هزینه «تعمیر و تجهیز آبخورها و سرویسهای بهداشتی عمومی در معابر» هم ۷میلیارد و ٤٤میلیون تومان است. علاوه بر این، بند مربوط به «راهبری و نگهداری صحن مطهر امام خمین(ره)» هم بودجهای ٤ ونیم میلیاردی برای شهرداری تهران دارد که به نظر میآید قراردادهایی مثل یکونیم میلیارد تومان برای نگهداری سرویسهای بهداشتی حرم امام که در هفتههای گذشته خبرساز شد، به همین بند مربوط است. براساس جدول شماره ۹ بودجه شهرداری که میزان بودجه هر منطقه را مشخص کرده، قرار است در ۲۲ منطقه تهران، ۷۲۲ چشمه سرویس بهداشتی جدید ساخته و ٦ هزار و ١٤٤ چشمه هم تعمیر و تجهیز شوند. علاوه بر این، این برنامه نشان میدهد که مناطق یک، چهار، پنج و ۱۲ بیشترین بودجه را برای احداث یا تعمیر سرویس بهداشتی دریافت خواهند کرد؛ بهطور متوسط هر منطقه یکمیلیارد و ۲۰۰میلیون تومان بودجه برای سرویس بهداشتی دریافت خواهد کرد.
تهران همچنان در شرایط غیراستاندارد
تا پایان سال ۹۷، تهران ۱۰هزار و ٦٩ چشمه سرویس بهداشتی عمومی خواهد داشت که همچنان فاصله زیادی با استانداردهای جهانی خواهد داشت. براساس استانداردهای تعریفشده، باید به ازای هر ١١٠٠ مرد، یک چشمه توالت مهیا باشد که البته این نسبت برای زنان متفاوت و یک چشمه برای هر ٥٥٠ زن است. با درنظرگرفتن جمعیت بیش از ۸میلیونی تهران که روزانه و به صورت شناور تا دوبرابر هم افزایش پیدا میکند، همچنان وضع پایتخت ایران با شرایط استاندارد از لحاظ تعداد سرویس بهداشتی فاصله دارد؛ فاصلهای که بودجه سال ۹۷ هم نمیتواند آن را از بین ببرد.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
دختر 15 ساله در خانه مجردی به مرد بیرحم سرویس جنسی می داد! +عکس
تجاوز مرد 59 ساله به دختر موبلوند 8 ساله / او می گوید عاشق دختر بچه شد بود! + عکس
زنم به بهانه کلاس عرفان بیرون می رفت و مرا تحویل نمی گرفت! + عکس
اعتراف تلخ به قتل مریم دانشجوی دانشگاه تهران / 4 ماه از عروس شدن او گذشته بود!
قتل وحشتناک 2 زن حامله در یک شب / دادستان کرٌخ خبر داد +عکس جسد
مرگ تلخ امیرعلی ۶ ساله / پیوند مغزاستخوان ناکام ماند + عکس
جرئیات جدید از قتل فجیع حمیدالله کرمانی، محافظ رئیس جمهور + عکس
لحظه قتل نازی زن4 شوهره در ملاء عام توسط شوهر پنجم/ مردم خونسرد بودند+تصویر
قطعی ترین خبر / 10 سال زندان برای ناظم منحرف برخلاف تصور اعدام!
پیام دختر صدام عراقی ها را بر علیه ایران تشویق کرد!
شلاق خوردن در ملاء عام داوطلب نمایندگی مجلس/ علت بی شرمانه + تصویر
شیرین در پارتی ها بین مردها می لولید! / با یک بچه در شکم تنها ماندم
این مرد بعد از ازدواج مادرزنش را بیشتر می خواست! + عکس
فقط تهران به توالت احتیاج داره بقیه مردم کشور می تونند به صورت بیابانی کارشان را بکنند؟
14میلیارد صرف هزینه دستشویی وبودجه برای دستشویی توسط شهرداری تهران در نظر گرفته شده قوانین ومصوبات شش گانه ایثارگران را به بهانه بار مالی اجرا نمی کنند ایثارگرانیکه هشت سال از این آب وخاک دفاع کردند این تذهبون؟
بله همچی براماایرانیا عتیقه هست فکر بودجه براجاهای دیگه باشین بد نیست درسته تهران پایتخته ولی هستن روستاهایی که جاده وراه وامگکانات دیگر ندارن مسئولان لطفا پیگیری کنید درست در حاشیه تهران هم گشتی بزنین بد نیست راه دور نمی خوادبرین
با گرونی افسار گسیخته از این به بعد دیگه کسی چیزی نمیتونه بخوره که به توالت احتیاج پیدا کنه.
همین تعداد بسه واسه تهران.
بیشتر فکر آمبولانس و نعش کش کنین که از این به بعد بیشتر نیازه با فشارهای اقتصادی.