روی خط کمک / نانوایی که دختر بچه را پشت کیسه های آرد برد!
رکنا: سامانههایی که برای رصد کودکآزاری به راه افتاده چقدر کارآمدند؟
خبر آزار دختر یازده ساله در نانوایی در تهران که روز گذشته خبری شد، بار دیگر توجهها را به مسأله آزار جنسی کودکان جلب کرد. دختری که برای خرید نان به نانوایی محل رفته بود، توسط نانوا مورد اذیت و آزار قرار گرفت و بعد با حضور مرد دیگر از مهلکه نجات یافت. مسأله کودکآزاری در هفتههای گذشته و با خبر کودکآزاری در مدرسهای در شهرک غرب و دستگیری ناظم مدرسه به جرم Crime آزار و اذیت جنسی بچههای مقطع اول متوسطه پررنگ شده بود و بسیاری از والدین را نگران وضع بچههایشان در مدارس کرده بود. همین مورد هم عاملی شد تا مرکز اطلاعرسانی و روابطعمومی وزارت آموزش و پرورش از راهاندازی سامانه اینترنتی پاسخگویی به شکایت مدارس و مراکز غیردولتی خبر دهد. سامانهای به آدرس اینترنتی www.mosharekatha.ir که تاکنون وجود نداشته و اولیای دانشآموزان میتوانند مسائل مربوط به دانشآموزان در مدارس غیردولتی را در آن ثبت و پیگیری کنند.
هفته گذشته مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک از راهاندازی سامانه پیامکی این مرجع با شماره ۳۰۰۰۳۶۳۶ خبر داد. شاهرخ هدایتی با اشاره به رسالت و مسئولیتهای وزارت دادگستری بهعنوان متولی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، هدف از راهاندازی سامانه پیامکی این مرجع را گزارشگیری، رصد مستمر وضع آسیبهای اجتماعی حوزه کودکان و کاهش موارد سوءرفتار نسبت به کودکان دانست. سامانهای که شاید بتواند عامل افزایش آگاهی آحاد جامعه و همچنین فرهنگسازی در خصوص رعایت حقوق کودکان در کنار موارد تلخ کودکآزاری در سالهای اخیر باشد.
پیش از این «صدای یارا» بهعنوان نخستین خط تلفنی کمک فکری به کودکان و نوجوانان از دی ماه سال ۱۳۷۹ به همت انجمن حمایت از حقوق کودکان و با شماره تماس ٤٢١٥٢ شروع به کار کرده بود. سامانهای که پاسخگویانش از میان داوطلبان با تحصیلات و تجارب کاری در زمینههای روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی، پس از گذراندن دورههای آموزشی انتخاب میشوند و این داوطلبان در ساعات و روزهای مشخص و برنامهریزیشده با استفاده از کد اختصاصی و بدون نیاز به ذکر نام تماسگیرنده به ارایه خدمات داوطلبانه رایگان میپردازند. صدای یارا میخواهد کودکان و نوجوانان صرف نظر از طبقه اجتماعی، جنسیت، نژاد، استعداد و هر وجه تمایز دیگر بتوانند در مواقع ضروری از کمکهای فکری مناسب برخوردار شوند.
باید از مسیرهای کوچک شروع کرد
من از خیریهای با شما صحبت میکنم که بعد از زلزله رودبار در سال ٦٩ شروع به کار کرد. آن زمان ما حامی کودکان بازمانده از زلزله بودیم و بعدها هم در زلزله بم حاضر شدیم. باید بدانید در حوادث Accidents مختلف کودکان بیش از سایر اقشار آسیبپذیرند و تنها آموزش درست و مراقبتهای گوناگون میتواند آنها را از گزند حوادث مصون نگه دارد. هر چند اطلاع دقیقی از چند و چون فعالیت سامانههای گوناگون و نحوه رسیدگی آنها ندارم اما این هم راهی برای آگاهیبخشی است ؛ هر چند محدود و با دسترسی اندک اما باید از همین مسیرهای کوچک شروع کرد و به بهبود اوضاع امید داشت.
پروانه لاجوردی - عضو هیأتمدیره موسسه خیریه خانه مادر و کودک
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
شهلا با رفتارهای ناجورش بروجرد را به هم ریخته بود!
بازیگر زیبای زن از 5 شوهر خائن اش گفت +عکس ها
نیمه شب با خنده های مژگان بیدار شدم او بین 2 مرد غریبه بود / اسیدپاشی ناموسی در مشهد
تقاضای جوادیساری برای خواندن در ایران: بگذارید این آخر عمری برای مردم ترانه بخوانم!
دختر جوان در مقابل چشمان نامزد ثروتمند بی تفاوتش زنده زنده سوخت / سعید بی خیال سوار تاکسی شد رفت! + عکس
چشم بازیگر زن ایرانی از عشق تَر شد!
پیشنهاد استاد بی حیای دانشگاه مشهد به دختر دانشجوی عراقی
اعدام قاتل ندای 6 ساله مشهدی در ملاعام + عکس
دخترهای مجرد مراقب باشید! / هشدار جدی
سناریوی دختر بی حیا برا ی خواستگارش در بیابان های اراک
نقشه راننده شیطان صفت برای خانم معلم جوان در شمال تهران + عکس
گفتگو با مرضیه / بعد از سوختن چهره ام عشقم را از دست ندادم! + عکس تاثیرگذار
ارسال نظر