به گزارش گروه اجتماعی رکنا، عقد نکاح موقت یا به عبارتی صیغه محرمیت که در دوران نامزدی گاه بین زوجین جاری می شود اثرات حقوقی دارد که متاسفانه بیشتر افراد از آن اطلاع ندارند و ناخواسته با مشکلاتی روبرو می‌شوند که در این مطلب نمونه هایی از آن را بیان می کنیم.

برخی خانواده‌ها برای نکاح موقت، مبلغ اندکی را به عنوان مهریه تعیین می‌کنند تا با پایان یافتن دوره محرمیت، طرفین برای نکاح دائم اقدام کنند. مشکل از آنجا آغاز می شود که مرد به دلایلی با جاری شدن عقد دائم مخالفت می‌کند. با این امتناع، خانواده دختر متضرر شده و فقط با دریافت مهریه تعیین شده دختر به خانه پدر برمی‌گردد. چه بسا در طول مدت نکاح موقت، زناشویی نیز واقع شده باشد.

شکل دوم این خسارت زمانی است که خانواده دختر به شرط دریافت مهریه اصلی، با نکاح موقت موافقت می‌کند. در این صورت نیز اگر دختر از نکاح دائم امتناع ورزد، ضرر متوجه مرد خواهد شد چرا که به خاطر چند هفته یا چند ماه نکاح موقت ، مرد متقبل پرداخت مهریه‌ای سنگین خواهد شد.

‌طبق قانون Law در خواستگاری، توافق پسر و دختر و یا خانواده‌های دو طرف درباره ازدواج ایجاد تعهد و رابطه زناشویی نمی‌کند، زیرا طبق ماده 1035 قانون مدنی وعده ازدواج، ایجاد علقه زوجیت نمی‌کند، اگرچه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر‌ شده است، پرداخته شده باشد. بنابراین هر یک از زن و مرد، مادام که عقد نکاح جاری نشده است، می‌تواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمی‌تواند به هیچ‌وجه، او را مجبور به ازدواج یا از جهت صرف امتناع از وصلت، مطالبه خسارتی کند. بنابراین نامزدی قراردادی جایز است. قراردادی که طرفین می‌توانند آن را فسخ کنند و تا زمانی که عقد ازدواج منعقد نشده است نمی‌توان دو طرف را ملزم به زندگی زناشویی دانست و وعده هایی که عرفا در مراسم بله برون بین خانواده ها تبادل می شود، ارزش سند رسمی ندارد.

هدایای نامزدی

در دوران نامزدی اغلب طرفین برای یکدیگر هدایایی می خرند تاروابط عاطفی خود را محکم تر کنند . اما در شرایطی که آشنایی به ازدواج منتهی نشود، طرفین برای تبادل این هدایا ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند. ماده1037 و 1038 قانون مدنی در این مورد می‌گوید اگر عین هدایا موجود باشد در صورت به هم خوردن نامزدی، می‌تواند آن را برگردانند . چرا که با به هم خوردن وصلت، علت هدیه هم از بین رفته است. اما در مورد هدایای از بین رفته دو فرض قابل تصور است.

اگر هدیه از اشیاء مصرف شدنی باشد یعنی چیزهایی که نگه داشته نمی‌شود مانند موادغذایی، عطر و مانند آن، هدیه دهنده حق مطالبه قیمت را ندارد. اما اگر از اموال مصرف نشدنی باشد مانند ساعت، پارچه و امثال آن، هدیه دهنده می‌تواند مطالبه قیمت کند؛ مگر اینکه هدیه بدون دخالت فرد یا غیرعمد ، از بین رفته باشد . در موردی که یکی از طرفین، نامزدی را بدون علت موجه بهم زده باشد، هدیه دهنده می‌تواند از او مطالبه خسارت کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

2 پسر که پس از 60 سال فهمیدند پدرشان یکی است! / آن دو همسایه بودند که ..!+عکس

تجمع "نه به گرانی" در مشهد / فرماندار: تجمع غیر قانونی است

محسن پسر برادر شوهر مادرم بلایی سرم آورد که ..! / دختر 17 ساله بودم که به مشهد فرار کردم!

زلزله همراه با بارش سنگ + عکس

پسر جوان شوهرم از من درخواست شرم آور کرد و من تسلیم سرنوشت تلخ خودم شدم و ..!

زنم با فروشنده های محل ارتباط شوم داشت! / زن اولم را سم خوراند و زن سومم را ..!

وقتی 3 بامداد به خاطر از دست دادن پاکدامنی ام اشک می ریختم فردین از اتاق هتل فرار کرد و ..!

دستگیری فوتبالیست حرفه ای در تهران به خاطر آویزان بودن یک دست از صندوق عقب خودرواش + عکس

شوهرم که رفت، تازه داماد با چاقو به اتاق خواب رفت و ..! / صبح پاگشا عروس شرم آور شد! + عکس

خون دختر کرمانشاهی، دامنگیر امریکایی‌ها شد

وقتی وارد خانه خواهر زنم شدم داخل کمد دیواری بزرگ صحنه بدی دیدم و ..! + عکس

شوهرم عاشق النا دختر روس شده است / زن کرمانی آدرس این دختر را به پلیس داد ولی ..!

نوعروس بودم و شوهرم بداخلاقی می کرد تا اینکه با رامین آشنا شدم و ..!

پسرم حاصل دوستی زشت من و دایی شوهرم بود و باید کشته می شد

دختر 16 ساله کرمانی از ترس زلزله، دچار تروما شد

آزار دختران دانشجوی پزشکی اصفهان در شبکه های مجازی

وبگردی