آمار پایین طلاق میان قشر فقیر

داستان وصال بعضی از عاشقان امروزی و هزینه‌های گزاف ازدواج را هم دیده و هم شنیده‌اید و البته به لطف فضای مجازی، بارها شاهد انعکاس حاشیه‌های این تشریفات هم بوده‌اید. این روزها در شرایطی که برخی به دنبال وام چند میلیونی ازدواج برای تهیه یک جهیزیه ساده و برگزاری مراسم سبک عروسی هستند، هزینه یک عروسی از قشر مرفهین بی‌درد، برابر با هزینه‌های یک تا چند سال زندگی همان زوج پس از ازدواج‌شان است. از یک‌سوی ماجرا در حالی که همواره شرایط نامناسب اقتصادی و فقر ناشی از بحران‌هایی چون بیکاری یکی از دلایل مهم طلاق معرفی می‌شود، اما در نقطه مقابل، برخی آمارها حکایت از دوام خانواده و پایین بودن آمار طلاق در میان قشر غیرثروتمند دارد. این نشان می‌دهد هر چند که مشکلات اقتصادی می‌تواند یکی از دلایل طلاق باشد، اما سطحی‌نگری برخاسته از یک انتخاب بر پایه تجملات و رفاه‌طلبی نیز بیشتر می‌تواند پایه‌های یک زندگی را سست کند.

عروسی در یک تالار شیک و مجلل با میزهای چیده شده، همراه گل و شیرینی، قسمتی مجزا برای انواع و اقسام تنقلات، آجیل، آبمیوه‌های طبیعی، برگه‌های آلو و زردآلو، چای به همراه قلیان و موسیقی سنتی، ماشین عروس و تزئین چند میلیونی آن، لباس عروس با سنگ‌های تزئینی خاص، شش ساقدوش هم قد و یک لباس، راهرویی با فرش قرمز و گل‌های رز پرپر‌شده به زیر پای عروس و داماد، میزی پر از انواع و اقسام غذاها، دسرها و نوشیدنی‌ها از بره بریان گرفته تا ماهی و خاویار در پایان هم مراسم با چرخاندن یک عکس بزرگ زوج خوشبخت (ان‌شاء‌الله) و کلیپ مجزا در روزهای مختلف سرد و تابستانی سال به پایان می‌رسد که البته از دیدن بخش بزرگ این تجملات در انتخاب منزل و وسایل آنچنانی زوجین نباید غافل شد.

تمام مراسم این عروسی مثل یک رؤیای زیبا و باورنکردنی بود که شاید برخی جوانان آرزوی اتفاق چنین روزی را برای خود می‌کردند. البته هستند کسانی که حاضر به دریافت نیمی از این هزینه بودند تا تنها سرپناهی برای شروع زندگی خود رهن یا خریداری کنند، اما بررسی‌ها در مورد تعریف زوج خوشبخت خلاف تصورات موجود را می‌دهد که البته تا حدی هم قابل باور شده است، اما متأسفانه تجملات و چشم‌و هم‌چشمی اجازه فاصله گرفتن و هدایت فکر به سمت تصمیم درست را برای جوانان نمی‌دهد. کارشناسان انتخاب بر اساس ملاک‌های مادی را از جمله مواردی می‌دانند که منتج به دوام پایه‌های زندگی نمی‌شود و بر عکس برای رسیدن به خوشبختی نیازی به صرف این هزینه‌ها نیست؛ چراکه با پیروی از فرمول‌های ساده‌تری می‌توان دوام زندگی مشترک را تضمین کرد.

در حالی که همواره شرایط نا‌مناسب اقتصادی و فقر ناشی از بحران‌هایی چون بیکاری یکی از دلایل مهم طلاق معرفی می‌شود، اما در نقطه مقابل، برخی آمارها حکایت از دوام خانواده و کاهش آمار پایین طلاق در میان قشر غیر‌ثروتمند دارد. گواه این فرضیه نگاهی به ارائه برخی آمار و ارقام است. به گفته مدیر کل کمیته امداد استان تهران آمار طلاق در استان تهران به طور متوسط ۳۸ درصد است که این آمار در میان مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان تهران به رقم کمتر از یک درصد می‌رسد که نشان‌دهنده دوام خانواده در میان افراد تحت حمایت این نهاد است. پرویز فتاح نیز خود در این‌باره گفته بود: کمترین آمار طلاق را مددجویان کمیته امداد دارند؛ چراکه زندگی آنان بر پایه مادیات نیست.

پیش از این نیز مسئول نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها اظهار داشت: آمار طلاق در ازدواج‌های دانشجویی تنها ۲ درصد است.

این در حالی است که حتی چند روز پیش نیز رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از آمار پایین طلاق این استان نسبت به سایر نقاط کشور خبر داد.

در جایی دیگر طی تحقیقات انجام شده در شهر مشهد، در منطقه یک که قشر مرفه جامعه هستند، آمار طلاق بیشتر از مناطق کم‌برخوردار بوده است.

این نشان می‌دهد سطحی‌نگری در ازدواج و انتخاب ملاک مادی یکی از علل مهم بروز طلاق است. هر چند که این آمارها بی‌شک نمی‌تواند به نتیجه‌ای صفر و صدی خلاصه شود، کما اینکه در میان اقشار مرفه نیز افرادی وجود دارند که فارغ از تجمل‌گرایی‌های امروزی و با تکیه بر تلاش‌های مضاعف چندین ساله توانسته‌اند به رفاه قابل توجهی دست پیدا کنند، زندگی‌های با دوام و مستحکمی هم دارند. بر عکس آن نیز صدق می‌کند چنانچه هستند افرادی که در میان طبقات پایین‌تر مادی جامعه بنا به هر دلیلی توانایی ساخت پایه مستحکم برای زندگی خود نداشتند و اتفاقاً بنا بر همین دلایل اقتصادی مفهوم خانواده دوام چندانی نیاورده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

  • دانلودآواز باشکوه با آهنگ «عاشقانه» فرزاد فرزین/ وقتی یاد تو میوفتم بایدم تو هر نفس بغضم بگیره + متن

اخبار تاپ حوادث