مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش خبرداد:
اجرای طرح راهبران آموزشی تربیتی با بکارگیری بیش از 2500 نیرو در مناطق محروم
رکنا: مدیرکل دفترآموزش دبستانی وزارت آموزش وپرورش از اجرای طرح راهبران آموزشی تربیتی با بکارگیری بیش از2500 نیرو در مناطق محروم، خبرداد وافزود: در راستای ایجاد فرصت هایی برابریادگیری و توسعه عدالت آموزشی، تقویت راهبران آموزشی ، تربیتی، ضروری است.
صادق صادق پور با اشاره به جایگزینی راهبران آموزشی، تربیتی به جای راهنمامعلمان در مناطق روستایی و عشایری، اظهارکرد: براساس مصوبه شورای عالی آموزش وپرورش در سال 93، با اهداف ارتقای کیفی امورآموزشی وپرورشی در مدارس روستایی، عشایری و مرزی، کاهش فاصله سطح علمی دانش آموزان، جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان با ارائه خدمات مشاورهای و راهبری آموزشی و ارتقای سطح مهارت های حرفه ای معلمان و تبادل تجربیات آموزشی وپرورشی، از مهر95، راهبران آموزشی، تربیتی جایگزین راهنما معلمان در مناطق محروم روستایی، عشایری و مرزی شدند.
وی افزود: پس از انجام فرآیند آسیب شناسی کلاسهای چندپایه که اغلب در مناطق روستایی، عشایری و مرزی قرار دارند، آموزش معلمان کلاسهای چندپایه، ارائه طرح درس با روش های نوین، نظارت، بازدید ومساعدت راهبران آموزشی را در دستور کار قرار دادیم و دراین راستا، طی 3 سال اخیر، بیش از 80 درصد معلمان کلاسهای چند پایه، آموزشهای لازم را در کلاس های ضمن خدمت فرا گرفتند.
صادق پورتصریح کرد: در راستای ایجاد فرصت های برابر و توسعه عدالت آموزشی، طرح راهبران آموزشی، تربیتی را ایجاد کردیم تا ضمن نظارت برفرآیند آموزشی در کلاس های چندپایه، به آموزگاران در ارائه طرح درس های جامع، تدریس مطالب و موضوعات درسی به صورت همزمان برای پایههای مختلف دریک کلاس کمک کنند.
وی از تحصیل 700 هزار دانش آموز در50 هزار کلاس چند پایه درسال تحصیلی96-95 خبرداد وخاطرنشان کرد: در هرکلاس، ممکن است 2 تا 6 پایه تحصیلی وجود داشته باشد، اما همواره تلاش میکنیم، بیش از 3 پایه در یک کلاس قرار نگیرند.
مدیرکل دفترآموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش از اجرای روش تدریس «تلفیقی ساده» در کلاسهای چند پایه خبرداد و افزود: در3 درس، علوم تجربی، فارسی و ریاضی، موضوعات درسی مشترکی را مشخص کرده و معلم با استفاده از کتاب راهنما ویژه کلاس های چند پایه، همزمان یک موضوع درسی را برای چند پایه تدریس میکند و دانش آموزان هرپایه، مطلب مربوط به قسمت خود را فرا گرفته وسپس به حل تمرینات مربوط مشغول می شوند، بنابراین نیازی به خروج هیچ یک از پایه ها درهنگام تدریس معلم برای پایه های دیگر نیست .
وی با اشاره به بکارگیری 2515 راهبرآموزشی، تربیتی در سال تحصیلی 96-95 عنوان کرد: از سوی وزارتخانه 3 هزار سهمیه برای بکارگیری راهبران آموزش تربیتی در استان تعیین شد اما با توجه به شرایط و محدودیت ها، 2515 نفربه عنوان راهبر آموزشی تربیتی مشغول به خدمت شدند .
صادق پور، داشتن 10 سال سابقه خدمت برای متقاضیان راهبرآموزشی تربیتی را الزامی دانست وافزود: اولویت جذب به ترتیب برای افراد دارای مدرک تحصیلی دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی است و درصورت عدم تأمین نیرو با این شرایط،جذب افراد دارای مدرک کاردانی نیز بلا مانع است، البته داشتن سابقه 5 سال مدیریت، و 5 سال تدریس درکلاسهای چندپایه از شرایط اصلی راهبران آموزشی تربیتی است .
وی کار راهبران آموزش تربیتی را کاری جهادی دانست که با استفاده از امکانات شخصی و طی مسیرهای صعب العبور به ارتقای کیفیت آموزشی وتربیتی مدارس عشایری، روستایی و مرزنشینان کمک می کنند، ادامه داد: اختصاص پست سازمانی به راهبران آموزشی تربیتی، تامین اعتبارات جهت پرداخت حقّ ده گردشی به آنها، و تهیه تجهیزات و فناوری های نوین برای ارتقای کیفیت آموزشی کلاس های چند پایه ، از جمله چالش های این طرح است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر