۶۳ درصد کار برگزاری کنکور توسط آموزش و پرورش انجام می شود

عبدالرسول عمادی روز رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در گردهمایی روسای سنجش سراسر کشور که در باشگاه فرهنگیان سنندج برگزار شد، با اشاره به وضعیت ارزشیابی در سیستم نظام آموزشی کشور، نواقص و چالش‌های پیش روی را مربوط به کل برنامه درسی دانست و اظهار کرد: اگر شرایط و بستر لازم فراهم نباشد این اشکالات خود را در نظام آموزشی نشان می‌دهد.

وی به محتوای نظام آموزشی کشور نیز اشاره کرد و با بیان اینکه ۲۰۰ ساعت تدریس برای هر سال تحصیلی پیش‌بینی شده است، گفت: با توجه به مسائل و مشکلات پیش رو از جمله تعطیلی مدارس به دلایل مختلف، از کل زمان پیش بینی شده بهره‌گیری نمی‌شود.

رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر توجه به ارزشیابی پایانی، استاندارد طراحی و تصحیح سئوالات، عنوان کرد: ارتقاء آموزش باعث استاندارد سازی و ارتقاء ارزشیابی خواهد شد.

وی با بیان اینکه ارزشیابی نشان دهنده وضعیت و نشانگر توفیقات سیستم است، به چالش‌های پیش روی سنجش و ارزشیابی پرداخت و گفت: تحلیل نتایج امتحانات هر ساله کار مهمی است که انجام می‌شود و در مرکز سنجش در سامانه فاینال اطلاعات جمع آوری و مورد تحلیل قرار می‌گیرد و در سطح استانها نیز باید این کار انجام شود.

عمادی از انجام تحلیل نتایج امتحانات در چهار سطح ملی، استانی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای خبر داد و افزود: علاوه بر تحلیل نتایج امتحانات در سطح ملی باید این کار در سطح استان‌ها نیز صورت گیرد.

وی تصریح کرد: بر اساس نتایج تحلیل امتحانات نهایی باید سیاست و راهبردهای آموزش و پرورش اتخاذ و اجرایی شود و امروز بعد از چهار سال نتایج تحلیل به تفکیک سطوح چهارگانه قابل مشاهده و ارائه است و این کار، فعالیت‌های سنجش را روشمند و دقیق تر خواهد کرد.

رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و سنجش کارآیی و اثر بخشی نظام آموزش و پرورش را دو ماموریت اصلی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و با تاکید بر عملیاتی نمودن این برنامه‌ها گفت: برگزاری ۵۰ ساله امتحانات نهایی در کارنامه سنجش قرار دارد و ضرورت دارد نقاط قوت و ضعف موردبازبینی و بهبود قرار گیرد.

وی با اشاره به سختی و پیچیدگی کار سنجش و ارزشیابی تحصیلی؛ کمبود سهم سنجش در ساختار سازمانی آموزش و پرورش و کمبود نیروی انسانی را از نقاط ضعف سنجش عنوان کرد و در ادامه به بررسی تهدیدهای درون و برون سازمانی سنجش پرداخت.

عمادی یکی از تهدیدهای حوزه‌های سنجش را ناشی از اعمال نتایج امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان کنکور برشمرد و با اشاره به تاثیر سوابق تحصیلی بر پذیرش دانشجویان بر اساس قانون؛ توجه جامعه به اهمیت بیشتر آموزش و پرورش را از فرصت‌های پیش رو عنوان کرد.

وی در ادامه به مراحل برگزاری آزمون‌ها و امتحانات نهایی پرداخت و با بیان اینکه طراحی سوال اولین مرحله این فرآیند است، گفت: این بخش با استفاده از دبیران مجرب در طی سال‌های گذشته با دقت انجام شده و از امنیت خوبی برخوردار است.

عمادی با بیان اینکه ارسال سوالات نهایی با امنیت صورت می‌گیرد، مرحله تکثیر را دارای قرنطینه مطمئن دانست و با بیان اینکه تجمیع حوزه‌های تکثیر باعث دقت در انجام کار شده است، اظهار کرد: ارسال سوال به حوزه‌های اجرا نیز از مراحل بسیار مهم و گسترده برگزاری امتحانات است.

وی با بیان اینکه در سطح کشور شش هزار و ۵۰۰ حوزه اجرا وجود دارد، افزود: در این راستا نیازمند دقت و توجه بیشتر هستیم و با همت کلیه دست اندرکاران متناسب با فناوری روز، وضعیت اجرا بهبود پیدا کرده است.

رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش اندازه گیری شاخص‌های مصوب شورای عالی آموزش و پرورش در سطوح مختلف را ماموریت دوم مرکز سنجش عنوان کرد و با بیان اینکه ۱۷۶ شاخص در همین راستا استاندارد، هدف گذاری و مورد پایش و تحلیل قرار می‌گیرد، ذکر کرد: این مجموعه اقدامات یک نظام جامعی برای سنجش ارزشیابی است.

وی با مهم برشمردن این برنامه و توجه شورای عالی به آن و تعریف شاخص‌ها به منظور سنجش آموزش و پرورش براساس آن، خاطر نشان کرد: برای سنجش و تحلیل این مهم در ابتدا ساز و کار طراحی نشده بود و در سال ۹۲ شورای عالی با تصویب مصوبه ۸۸۶ تعداد ۴۳ شاخص را از ۱۷۶ شاخص جدا کرد و با تعریف و هدف گذاری برای اجرا به آموزش و پرورش ابلاغ و عملیاتی شدن شش بند آن به مرکز سنجش وزارت واگذار و گزارش ۴ ساله رصد این شاخص‌ها تهیه و ارائه شد.

عمادی در بخش پایانی سخنان خود به وضعیت برگزاری کنکور سراسری اشاره کرد و با بیان اینکه بخشی از هزینه دریافتی برگزاری کنکور از داوطلبان به آموزش و پرورش و سوابق تحصیلی مربوط می‌شود؛ از عدم اختصاص این مبلغ توسط سازمان سنجش خبر داد و گفت: ۶۳ درصد کار برگزاری کنکور توسط آموزش و پرورش انجام می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: چالش ما با سازمان سنجش در تخصیص این مبلغ است و تلاش می‌کنیم ضمن کاهش تصدی آموزش و پرورش در برگزاری آزمون، سهم بیشتری در اختصاص هزینه‌ها داشته باشیم و ضرورت دارد این موضوع در سطح استان‌ها مورد بازبینی قرار گیرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.