نخستین سیستم هولوگرافیک مبتنی بر هوش مصنوعی در جهان رونمایی شد / در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت
رکنا: تیمی از نخبگان جوان پس از یک دهه تلاش گروهی توانستند برای اولینبار دستگاه هوش مصنوعی و هولوگرافیک را بصورت ترکیبی به زبان فارسی و ۱۶ زبان زنده دنیا طراحی کرده و بسازند.
به گزارش رکنا، اگر زمانی انجام کارهای روزمره توسط یک ربات تنها یک رویا بود و در سکانسهای فیلمهای هالیوودی چشمها را به خود خیره میکرد و هرگز کسی تصور نمیکرد که روزی برسد تا چنین سیستمهایی وارد زندگیاش شود باید گفت که دیگر زمان رویایی بودن این قطار علمی به پایان رسیده و جوانان نخبه ایرانی با بهرهگیری از نبوغ علمی و همت گروهی خود توانستند چنین رباتهای هوشمند را طراحی کنند. هوشهای مصنوعی که قادر است در زمانهای حساس بدون هیچی خطایی بهترین راهکار را به شما معرفی کند.
صبح دیروز ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سما میزبان رونمایی از حاصل تلاش و دست رنج دانشمندان جوان و نخبه کشور بود تلاشی که در نهایت منجر به ساخت نخستین سیستم هولوگرافیک مبتنی بر هوش مصنوعی در دنیا است.
دکتر علی فدائی و مهندس ابراهیم زاده از بینانگذران این پروژه علمی و مهندس حمید خلیلی و اندرز چمنی از اعضای این تیم علمی هستند.
دکتر فدائی درباره این کار تحقیقاتی بزرگ به خبرنگار رکنا گفت: در ایستگاه هوش مصنوعی از به روزترین تکنولوژیهای جهان استفاده شده است در این سیستم یک پنل مدیریتی که مجهز به نمایشگر تاچ، سیستم هولوگرافی، تشخیص صوت، پردازش صحنه و هوش مصنوعی قدرتمند به زبان فارسی است در یک کانکس بسیار لوکس آکوستیک که با موضوع هوش مصنوعی نیز همخوانی دارد، قرار گرفته است.
ایستگاههای هوش مصنوعی از لحاظ ساختاری و عملکردی بصورت کاملاً پویا بوده است و این پتانسیل را دارند که در جایگاههای مختلفی از جمله: ایستگاههای هوش مصنوعی دانشگاهی، شهری، صنعتی، سازمانی و ... به دست اجرا برسند.
وی بعنوان مدیر اجرایی این پروژه علمی توضیح داد؛ بعنوان مثال در ایستگاه هوش مصنوعی دانشگاه، دانشجویان میتوانند با یک ربات تعامل داشته و سواالت خود را در حوزههای مختلفی نظیر: سوالات آموزشی، پژوهشی، اطلاعات عمومی، مذهبی و ... از این ربات هوشمند بپرسند و پاسخ را از او دریافت کنند. علاوه بر آن میتوانند تمامی جزوات درسی خود را از این سیستم خریداری کرده و توسط پرینتری که به دستگاه متصل است جزوه خویش را دریافت کنند. همچنین دانشجویان میتوانند تمامی کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خود را با گفتن تنها موضوع مدنظر در کمتر از 3 دقیقه دریافت کنند و یا مقالات و فایلهای خود را ترجمه
کنند. این سیستم از زبانهای فارسی، انگلیسی، فرانسوی و عربی پشتیبانی میکند و عملیات ترجمه را به بهترین شکل ممکن برای دانشجویان فراهم میسازد؛ اینها تنها بخشی از قابلیتها و امکانات شگفتانگیز ایستگاه هوش مصنوعی خواهند بود.
مهندس ابراهیم زاده در ادامه گفت: این ایستگاههای هوش مصنوعی میتوانند در سطح شهر خدمات مختلف شهروندی را برای مردم به ارمغان آورند، قابلیت پشتیبانی از 16 زبان زنده دنیا در کنار زبان فارسی این امکان را برای شهرهای توریستی فراهم میسازد تا خدمات مختلف و کارآمدی را همگام با تکنولوژی روز دنیا به گردشگران مختلف ارائه دهد. همچنین این ایستگاه هیچگونه محدودیتی در استفاده ندارد و قابل استفاده برای نابینایان و ناشنوایان میباشد. این ایستگاهها مجهز به پرینترهای بریل بوده که میتوانند خدمات تحقیقاتی، پژوهشی و اطلاعاتی را برای نابینایان نیز فراهم سازد.
به علاوه این ایستگاهها قابلیت پیادهسازی در ارگانها و سازمانهای بزرگ و حتی شهرکهای صنعتی را دارند؛ تا بعنوان
میزهای خدمت مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه خدمات داشته باشند.
ارسال نظر