آمار نگران کننده گرایش اعتیاد به گُل میان نوجوانان + جزئیات

اعتیاد در بین نوجوانان تبدیل به یک فاجعه شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند وقتی است که در اطراف مان شاهد افزایش اعتیاد بین نوجوانان هستیم. زمانی مشاهده چند جوان و نوجوان سیگاری، تصویری ضد ارزش و زشت محسوب می شد اما اکنون اگر یک نوجوان در گروهی قرار گیرد که همه شان سیگاری اند و تمایلی به مصرف سیگار نداشته باشد، این موضوع غیرطبیعی تلقی می شود.

البته ماجرا فقط به سیگار ختم نمی شود و متاسفانه نوجوانان و جوانان ما هم از آمار افزایش استعمال گلُ، ماری جوانا و حشیش عقب نیافتده اند و در میان نوجوانان با مصرف گُل که از مشتقات خاص موجود در حشیش است مواجه هستیم. وضعیت به گونه ای است که گویی تعداد نوجوانان معتاد نسبت به نوجوانان پاک بیشتر است!

با نشان دادن آخر خط اعتیاد به نوجوانان تغییری در آمار معتادان پیدا نمی کند

دکتر هومن منشئی، پژوهشگر اعتیاد در مورد فراگیری مصرف ماده گُل در بین نوجوانان و جوانان به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: باید دانست مصرف ماده گُل یا حشیش و ماری جوانا که ماده اصلی همه آن ها یک نوع است، در کل جهان افزایش پیدا کرده است. در واقع مصرف این ماده در سراسر جهان رو به گسترش است، برای همین کشورهایی مثل آمریکا و کانادا استعمال این نوع ماده را لگالایز یا قانونی کرده اند. با این حال در ایران به دلیل عدم آشنایی نوجوانان و جوانان از مخاطرات این ماده و کنجکاوی که همانا قدم اول افتادن به دام اعتیاد است، متاسفانه تعداد قابل توجهی از نوجوانان به استعمال گل می پردازند.

وی در رابطه با بهترین روش پیشگیری از مصرف گل در جوانان و نوجوانان گفت: بهترین روش افزایش آگاهی نوجوانان نسبت به خطرات مصرف این ماده است. مثلاً می توان به اعتیاد آوری یا هزینه های مالی و جسمی که بعدها ممکن است افراد را به خود درگیر کند اشاره کرد تا قدری آگاهی کسانی که مایل اند این ماده را استعمال کنند بالاتر رود. البته گاهی هم پیش آمده که مثلاً آخر خط اعتیاد را به جوانان نشان داده ایم و ابراز داشتیم علت اینکه یک فرد کارتن خواب شده یا وضعیت زندگی اش بهم ریخته، به دلیل مصرف مواد مخدر است و همه این افراد از سیگار و مشروب و امثالهم شروع کرده اند. با این وجود می بینیم که تغییری در آمار و ارقام تعداد معتادان به وجود نمی آید.

باید مزایای مصرف اعتیاد را هم به نوجوانان بیان کنیم

منشئی در خصوص بی تاثیر بودن تبلیغات و برخی آگاه سازی ها در خصوص اعتیاد افزود: میزان اطلاعاتی که به جوانان در مورد اعتیاد می دهیم، ناقص است، جوانان ابراز می کنند که با یکی دو بار مصرف کردن سیگار یا هر ماده دیگری، اتفاقی از نظر جسمی و روانی در آن ها نمی افتد، ضمناً ما در آگاه سازی افراد نسبت به خطرات مصرف مواد هیچ گاه مزایای آن را بازگو نمی کنیم، این گونه نیست که هر کس بار اول ماده مخدر مصرف کرد، حال خوبی دریافت نکرده باشد و مثلاً خستگی اش رفع نشده باشد. بنابراین با رعایت این موارد می توانیم تا حد زیادی در مصرف گل و سایر مواد مخدر موفق عمل کنیم.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد در رابطه با تاثیر رسانه ها و تولید یکسری انیمیشن های تلویزیونی مثل سیا ساکتی در راستای کاهش آمار اعتیاد به گُل و امثالهم گفت: رسانه ها نقش پررنگی در کاهش آمار اعتیاد دارند. اکنون ما باید کمپین های رسانه ای ایجاد کنیم، همچنین باید با بمباران اطلاعاتی در زمان کوتاه و توسط همه رسانه ها به مبارزه با اعتیاد موادی مثل گل برویم، اگرچه این اقدامات و تشکیل کمپین ها باید به صورت مستمر تدوام داشته باشد.

وی در انتقاد از برخی برنامه های تولیدی رسانه ها گفت: در انیمیشنی که چند سال قبل پخش می شد و یکی از شخصیت هایش سیاساکتی نام داشت، این اشکال وجود داشت که شخصیت معتاد در آن از ابتدا بد و دارای شخصیتی منفی بود و در واقع همه ابعاد شخصیت واقعی معتادان را نداشت، با این حال باید دانست که آدم های عادی نیز با مصرف مواد ممکن است در ابتدا دارای علائم عادی و خوب باشند و بعدها در زندگی شان با مشکل مواجه شوند، پس لازم است تا همیشه شروع ماجرا را نیز به مردم نشان دهیم و بعد به پیامدهای آن اشاره کنیم.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.