به گزارش رکنا،علیرضا رئیسی،معاون وزارت بهداشت: اگر با همین دست فرمان جلو برویم حدوداً ۲۰ ساله دیگر تولد و مرگ در کشور ایران سربه‌سر و  مساوی می‌شود یعنی همانقدر که تولد دارد صورت می‌گیرد همانقدر هم مرگ در کشور اتفاق می‌افتد؛ یعنی رشد جمعیت صفر می‌شود و بعد از آن میزان مرگ نسبت به تولد پیشی می‌گیرد.

رئیسی گفت: با اشاره به روند کاهشی نرخ رشد جمعیت و افزایش سالمندی در کشور، هشدار داد که ادامه این مسیر می‌تواند در آینده چالش‌های بزرگی را برای ایران به همراه داشته باشد.

 رئیسی با ارائه آماری از وضعیت مرگ و میر و نرخ تولد در کشور گفت: «در حال حاضر سالانه حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف از جمله بیماری‌ها، حوادث و پیری در ایران ثبت می‌شود. این در حالی است که تعداد تولدها به یک میلیون رسیده است؛ به‌عبارتی با این آمار، حدود ۵۵۰ هزار نفر به جمعیت کشور افزوده می‌شود. اما اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، انتظار می‌رود طی ۱۷ سال آینده، از هر سه نفر ایرانی یک نفر سالمند باشد.»

وی با بیان این که کاهش تولد و افزایش مرگ و میر در سال‌های آتی می‌تواند به کاهش جمعیت منجر شود، افزود: «با ادامه این روند، تا ۲۰ سال آینده، مرگ و تولد در کشور به تعادل می‌رسد و میزان تولد و مرگ یکسان خواهد شد؛ این به معنای صفر شدن رشد جمعیت است. بعد از آن، مرگ و میر از تولد پیشی می‌گیرد و جمعیت کشور رو به کاهش خواهد گذاشت. اگر این مسیر ادامه یابد، تا سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون نفر، حتی تا حدود ۴۲ میلیون نفر، خواهد رسید؛ این در حالی است که نیمی از این جمعیت سالمند خواهد بود.»

دکتر رئیسی به مقایسه جمعیت ایران با کشورهای همسایه پرداخت و گفت: «در حالی که برخی کشورهای همسایه تا آن زمان به جمعیت‌هایی بالغ بر ۳۸۰ میلیون تا ۵۵۰ میلیون نفر خواهند رسید، جمعیت ایران به حدود ۴۲ میلیون نفر کاهش می‌یابد؛ آن هم با ترکیبی که نیمی از آن سالمند هستند. این مسأله زنگ خطری برای آینده کشور است و نیازمند توجه ویژه و برنامه‌ریزی برای کنترل نرخ سالمندی و افزایش نرخ تولد است.»