رکنا گزارش می دهد،
پروژه شهرداری روی زمین ماند، طلاها را آب برد! / کسبه سبزه میدان، متضرر از وعدههای شهرداری تهران + فیلم
رکنا: هیات امنا و کسبه سبزه میدان در بازار بزرگ تهران، از وضعیتی که شهرداری برای آنها ایجاد کرده است گلایه مندند. آنها معتقدند طرح ساماندهی سبزه میدان، با پیمانکاری که شهرداری انتخاب کرده است، شاید حتی تا ماه های آینده هم به نتیجه نرسد در صورتی که این طرح می بایست ظرف مدت 6 ماه به اتمام می رسید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سبزه میدان یکی از قدیمی ترین، معروف ترین و پرترددترین نقاط تهران است که از نظر تاریخی، گردشگری و معماری و همچنین خرید و فروش انواع کالاهای تجاری و مصرفی اهمیت زیادی دارد. در دوره قاجاریه که اسکلت اصلی تهران از آن زمان بنا شده است، سبزه میدان اولین و در واقع میدان اصلی شهر بوده است. این میدان یکی از با ارزش ترین یادگاری های به جا مانده از تهران قدیم است که همچنان پر رفت و آمدترین بخش بازار تهران نیز به حساب می آید. سبزه میدان حالا به دلیل مجاورت با بازار تهران و جای دادن ورودی اصلی بازار در خود بسیار شلوغ و پر هیاهو است؛ اما ناکارآمدی شهرداری تهران در دوره مدیریت علیرضا زاکانی، این میدان تاریخی و پر اهمیت تهران را به محلی برای جیب بری، بساط گستری و آسیب به کسب و کار مغازه داران اطراف این میدان شده است.
مغازه دارانی که از وضعیت حصارکشی دور سبزه میدان شاکی هستند و می گویند که در این وضعیت اقتصادی کشور که هر روز اجناس را با تورم تهیه می کنند، مشتری ندارند و به لطف شهرداری، دیگر مغازه هایشان، در بهترین نقطه بازار تهران نیست.
جوادی نسب، عضو هیات امنای سبزه میدان است. او در گفت و گو با رکنا در اعتراض به وضع موجود سبزه میدان می گوید: قرار بود طبق زمان بندی چند ماهه در پروژه عمرانی ساماندهی سبزه میدان، سنگ فرش ها و ورودی به بازار طلافروشان تغییر کند و نمای این محل نوسازی شود. با این وجود، شهرداری علی رغم قول هایی که به هیات امنا و کسبه داده بود، نتوانست پیمانکار را پای کار بیاورد و اکنون اوضاع اینجا به شدت به هم ریخته است.
او تاکید می کند: با توجه به اینکه حصارکشی فضای دور سبزه میدان برای این عملیات عمرانی بسته شده است، کسبه اطراف میدان و همچنین طلافروشان در زیرزمین، متحمل ضررهای مالی هنگفتی شدند. پیمانکار شهرداری اعلام می کند که برای انجام این پروژه به مشکل مالی برخورده است ولی آیا این به ما ارتباطی دارد؟
مغازه هایی که پشت حصارهای شهرداری تهران مانده
یکی دیگر از کسبه سبزه میدان که مغازه اش درست پشت حصارهای سبزه میدان قرار گرفته است و هیچی دیدی رو به بیرون ندارد، به خبرنگار رکنا می گوید: از قدیم الایام، سبزه میدان محل زیبایی بود با درختان کهن، آبنما و نیمکت هایی برای استراحت داشت و هر چند سال یک بار برای مرمت آنها اقداماتی انجام می شد. این اواخر، برای بازسازی و مرمت، شهرداری تهران بیلبورد روزشمار زد؛ ولی یک نمایش بیشتر نبود. هنوز هیچ کاری انجام نشده است. قرار بود سنگ فرش عوض شود در صورتی که سنگ فرش های اینجا مناسب بود و الان در این طرح به اصطلاح ساماندهی، فقط برای رفت و آمد مردم مشکلاتی را به وجود آورده اند.
او تاکید می کند: کسب و کار ما آسیب جدی دیده است و هرچه اعتراض می کنیم؛ گوش شنوایی نیست چه بسا با بی احترامی و پرخاشگری، با ما برخورد می شود!
افزایش آسیب های اجتماعی؛ حاصل حصارکشیِ شهرداری
یکی دیگر از کسبه های سبزه میدان می گوید که از وقتی فضای اطراف سبزه میدان حصارکشی شده است، مشتریان برای تردد دچار مشکل شده اند و این باعث شده است تا هر روز، سرقت، دعوا و انواع آسیب ها پیش بیاید.
این کاسب سبزه میدان معتقد است که وقتی این فضا باز شود؛ امنیت مشتریان بیشتر خواهدشد و مردم به پیاده رو هجوم نمی آورند و مشکلات به حداقل می رسد.
کسبه سبزه میدان دیگر توان پرداخت اجاره بها را ندارند
رحیمی، یکی دیگر از کاسبان سبزه میدان است که به شدت از وضع موجود گلایه دارد. او در گفت و گو با رکنا می گوید: هر وقت ما سوال کردیم که چه زمانی این پروژه به پایان می رسد، امروز و فردا کردند ولی هنوز که هنوز است شرایط به این شکل رها شده است. اجاره مغازه ها 500 الی 600 میلیون تومان است و کسبه اصلا درآمدی ندارند که بتوانند این مبالغ سنگین را پرداخت کنند.
او با انتقاد از وضعیت جمع آوری پسماند و همچنین فعالیت دستفروشان در کنار حصارسبزه میدان می گوید: یک سطل زباله اینجا نمی بینید و مردم زباله هایشان را داخل مانکن های ما می ریزند. این وضعیتی است که شهرداری نمی بیند ولی وقتی می خواهند اینجا را خراب کنند، سریعا دست به کار می شوند و در نهایت هم ساماندهی آن را به زمانی که مشخص نیست موکول می کنند. از طرفی دیگر، بساطی ها اینجا هم محل رفت و آمد را تنگ کرده اند و هم به کسب و کار ما آسیب رسانده اند، در صورتی که می بایست این وضعیت توسط شهرداری ساماندهی شود.
رحیمی تاکید می کند: اجاره های مغازه ها عقب افتاده است و توانی برای پرداخت آن نداریم. از شهرداری می خواهیم این وضعیت را ساماندهی کند ولی سوالمان این است که آیا پروژه ای به این مهمی، با حضور یکی دو کارگر به زودی تمام می شود؟
طلا فروشی ها در معرض خطرِ عدم ساماندهی به موقع سبزه میدان
جواد محبی، عضو هیات مدیره سبزه میدان است که مغازه طلافروشی اش در زیر زمین سبزه میدان قرار دارد. جایی که دور ورودی هایش حصار کشیده شده است و فقط تعداد محدودی از ورودی ها باز هستند. او در گفت و گو با خبرنگار رکنا می گوید: ما سابقه مترو را داشتیم و می دانستیم اگر بگویند کار را سه ماهه تحویل می دهند، سه ساله نیز تمام نمی شود. در حال حاضر، شهرداری روی ملک ما کار می کند و شاید ندانند که چه آسیب هایی به ما وارد کرده اند.
او تاکید می کند: در آخرین صحبت ها، قرار شد که اواخر شهریور امسال، این کار به اتمام برسد ولی چند روز پیش، پیمانکار اعلام کرده بود که شهرداری به آنها پولی برای این کار نداده است. اگر شهرداری پول نداشت، پس برای چه این طرح را شروع کرد و اگر پول دارد، پس چرا پروژه را تمام نمی کند؟ در زیرزمین 200 مغازه وجود دارد که با این وضعیت دیگر نه کسی راغب است تا مغازه ها را اجاره کند و نه مشتری برای خرید به اینجا می آید و به طور کلی همه چیز تعطیل شده است.
این عضو هیات مدیره سبزه میدان در پایان می گوید: با بارش باران در عید امسال، سقف مغازه های ما خراب شد و با هزینه شخصی، همه چیز را ساماندهی کردیم. در نهایت قرار شد بیمه این پول را پرداخت کند ولی تاکنون که خبری نیست.
200 طلافروشی در خطر بی توجهی پیمانکار شهرداری
بهزاد یعقوبی، عضو هیات امنای بازار تهران در گفت و گو با رکنا در خصوص وضعیت فعلی سبزه میدان و آخرین قول هایی که شهرداری تهران به کسبه این بخش از بازار داده است می گوید: تقریبا مردادماه سال گذشته بود که شهرداری خواستار انجام طرح عمرانی برای سبزه میدان بود. طی جلسه ای با کسبه و هیات امنای سبزه میدان و بعد از آن، در جلسه ای با شهرداری منطقه 12 با حضور رئیس سازمان عمران شهرداری تهران برای انجام این اقدام عمرانی رضایت دادیم.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اعلام کرده بود که این طرح حداکثر تا 6 ماه دیگر تکمیل می شود، می افزاید: این طرح باید با مجوز از میراث فرهنگی تهران آغاز به کار می کرد ولی میراث فرهنگی به ما اعلام کرد که این طرح مجوزی ندارد که این اقدام شهرداری برای ما تعجب برانگیز بود.
یعقوبی تاکید می کند: این روزها، تردد در اصلی ترین میدان بازار، دچار اختلال شدیدی شده است و حاشیه دور تا دور محل حصارکشی شده، تبدیل به سرقفلی بساط گستران شده است. این یعنی هم فضا بسته شده است و هم نارضایتی کسبه و مشتریان را شاهد هستیم. در این شرایط مطمئن باشید اگر فردی یک بار برای خرید به سبزه میدان بیاید و کیفش هم در این محل بیفتد، برای بار دوم باز نمی گردد تا آن را بردارد!
این عضو هیات امنای بازار تهران با اشاره به اینکه حدودا 35 مغازه در اطراف سبزه میدان و 200 مغازه در بازار طلافروش ها در زیر زمین قرار دارد که از این طرح شهرداری تهران متضرر شده اند، می گوید: در این 200 مغازه، اکثرا مستاجران حضور دارند که به دلیل شرایط و متضرر شدن از وضعی که شهرداری ساخته است، خواستار نقل مکان بودند.
یعقوبی تاکید می کند: در این محور با این معبر تنگی که به واسطه حصارکشی اطراف سبزه میدان ایجاد شده است کسی برای خرید نمی آید. در این شرایط، که مردم حین تردد دائما با هم برخورد می کنند، کیف قاپی، موبایل قاپی، انواع بزه های اجتماعی و درگیری ها را شاهد هستیم که همه اینها به طرح به اصطلاح عمرانی شهرداری مربوط می شود! شهرداری در ادامه اعلام کرد که میراث فرهنگی اجرای طرح را سه ماه به تعویق انداخته و حالا پیمانکار می گوید که به مشکل مالی برخورده است!
او با اشاره به بارش باران های شدید در نوروز امسال و آبگرفتگی در بافت فرسوده بازار و آسیبی که به کسبه زیرززمین سبزه میدان وارد شد، می گوید: تعدادی از مغازه های طلافروشی در زیرزمین از نو بازسازی شدند و این صنف که به محیطی امن نیاز دارد و لازم است حساسیت فعالیتشان در نظر گرفته شود، بسیار متضرر شدند.
بهزاد یعقوبی با تاکید بر اینکه شهرداری قول داده بود تا سه شیفت کار کنند تا این پروژه در روزهای پایانی شهریور به اتمام برسد، می گوید: الان آخر مهرماه است و هنوز که هنوز است اتفاقی نیفتاده در صورتی که می توان محلی مثل پاساژ رضا با 600 واحد صنفی را ظرف دو سال از صفر تا صد ساخت! حتی هیات امنای سبزه میدان هم می توانست این پروژه را 6 ماهه تمام کند ولی شهرداری و پیمانکارش توانایی این کار را ندارند. با همه اینها امیدواریم در آبان ماه شاهد اتمام این پروژه باشیم چراکه اگر بارندگی های پاییز شروع شود، باز هم با کندی پیشروی پروژه مواجه می شویم.
علی حیدری، مسئول کارگروه امنیتی، انتظامی و بحران بازار تهران نیز در گفت و گو با رکنا در خصوص ساماندهی پروژه سبزه میدان می گوید: اگر قرار است با مردم تعامل داشته باشیم، باید چند روز جلوتر از موعد مقرر به قول هایمان عمل کنیم و شهرداری می بایست در این پروژه نیز این رویکرد را اتخاذ می کرد تا در فعالیت های بعدی، مردم با آنها همراه می شدند.
او در پایان تاکید می کند: کسبه حتی در شب عید نیز نتوانستند آن طور که باید و شاید فروش داشته باشند و متضرر شدند. وقتی بازدید از طرح داشتیم دیدیم که دو نفر کارگر، کار می کنند!
ارسال نظر