ضعف متولیان و تبدیل‌شدن رودخانه قره‌سوی کرمانشاه به زباله‌دانی +فیلم

به گزارش  رکنا، رودخانه قره‌سو علاوه بر کارکردهای مفید و حیات بخشی به اقلیم و جغرافیای کرمانشاه می‌تواند به یک جاذبه‌ طبیعی و گردشگری با تاثیر مثبت اقتصادی برای مردم استان هم تبدیل شود اما اکنون در حد یک زباله‌دانی با خطر هم مواجه است.

رودخانه قره‌سو با تاثیر مثبت بر تقویت منابع آب زیرزمینی زیستگاه پرندگان مهاجر و بومی هم هست و در کنار تعادل اکولوژیکی منطقه برای جانوران وحشی نیز حیات بخش است.

از دیگر مزیت‌های رودخانه قره‌سو جاری بودن آن در داخل کلانشهر کرمانشاه است که فرصتی بی بدیل برای تقویت حوزه گردشگری و انتفاع اقتصادی ایجاد کرده است.

اکنون رودخانه قره‌سو با تهدیدهایی همچون ریختن فاضلاب به آن، وجود زباله‌های پلاستیکی، مواد شیمیایی و سایر آلاینده‌ها مواجه است.

به نظر می رسد دستگاه‌های متولی همچون محیط زیست و شهرداری کرمانشاه برای نگهداشت رودخانه قره سو کوتاهی دارند اما نباید از نقش نظارتی استانداری کرمانشاه و دادسرای استان نیز غافل شد.

تاکنون مسوولان این نهادها بارها بر ساماندهی قره‌سو تاکید داشته اند اما در عمل اتفاق شخصی نیفتاده است.

ورود بیش از دو سوم فاضلاب کرمانشاه به قره‌ سو یک بحران جدی است

علت مرگ ماهی‌های رودخانه قره‌سو کرمانشاه در دست بررسی است

رودخانه قره‌سو از سراب روانسر سرچشمه می‌گیرد و پس از طی مسافتی حدود ۶۰ کیلومتر وارد شهر کرمانشاه می‌شود و پس از به هم پیوستن با رودخانه گاماسیاب وارد رودخانه سیمره می شود.

استان کرمانشاه با افزون بر ۲۴ هزار کیلومتر مربع مساحت دارای رودخانه های مهمی همچون گاماسیاب، قره سو، سیروان، دینورآب، زمکان، رازآور، مرگ و الوند است.

استان کرمانشاه در مجموع هزار و ۷۷۰ کیلومتر رودخانه دارد که ۲۰۰ کیلومتر آن در داخل شهرهای استان جاری است.

 

وبگردی