یک سازه از 13 سازه نا ایمن بیمارستان بوعلی تخریب شد + فیلم

علی نصیری،رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در حاشیه تخریب یکی از ساختمان‌های ناایمن بیمارستان بوعلی به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: «طبق ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور، مسئولیت بررسی و شناسایی ساختمان‌های ناایمن بر عهده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی است. اما به دلیل محدودیت‌های اعتباری این مرکز، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، با دستور شهردار تهران و در قالب مسئولیت اجتماعی، این وظیفه را بر عهده گرفت.»

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: «به لحاظ قانونی، این امور باید توسط وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شد، اما به دلیل محدودیت‌های مالی، شهرداری تهران هزینه‌ها را تقبل کرد. ما تیم‌های یکپارچه‌ای را از ۹ دستگاه مرتبط، از جمله نظام مهندسی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (با محوریت ایمنی کار)، بخش‌های معماری و شهرسازی، فنی و عمرانی، HSE، آتش‌نشانی و سازمان فاوای شهرداری، که اطلاعات مربوط به این ساختمان‌ها را در اختیار داشت، تشکیل دادیم. همچنین، مرکز تحقیقات راه و شهرسازی که مسئولیت علمی این کار را بر عهده دارد، نیز مشارکت داشت.»

نصیری اضافه کرد: «دستور تخریب ساختمان‌های ناایمن از سوی دادستانی صادر شد، اما مرجعی که هم اختیار قانونی و هم توان علمی داشته باشد، باید این اقدامات را اجرا کند. در مرکز تحقیقات وزارت راه، متخصصانی حضور دارند که با استفاده از چک‌لیست‌های ۱۷ صفحه‌ای، تیم‌های مشترکی را تشکیل داده و کارشناسان مربوطه را آموزش داده‌اند تا در بازدید از ساختمان‌ها، این چک‌لیست‌ها را کامل کنند. این فرآیند در قالب RVS (ارزیابی سریع بصری) یا ارزیابی سریع کیفی ساختمان برای متخصصان انجام می‌شود و سپس ساختمان‌ها به چهار درجه ای، بی، سی و دی تقسیم‌بندی می‌شوند. ساختمان‌های ایمن و نیمه‌ایمن را کمتر مورد توجه قرار می‌دهیم و تمرکز ما بر روی ساختمان‌های درجه سی و دی است.»

او همچنین توضیح داد: «اولویت ما ساختمان‌های درجه سی است که نیاز به مقاوم‌سازی دارند. ساختمان‌های درجه دی، که به آنها "متروپل" می‌گوییم، باید تخریب و نوسازی شوند.»

در خصوص بیمارستان بوعلی، نصیری گفت: «بیمارستان بوعلی دارای ۱۳ سازه ناایمن بود که پس از تخریب اولین سازه، ۱۲ ساختمان دیگر باقی مانده که باید تعطیل شوند. ساختمان تخریب‌شده امروز، در اولویت نوسازی قرار داشت و از همه سازه‌های دیگر ناایمن‌تر بود. سایر سازه‌ها نیز در درجه دی قرار دارند.»

 

وبگردی