بایدها و نبایدهای روزه داری برای سالمندان
رکنا: مطالعات نشان میدهد هیچ ممنوعیتی برای روزه گرفتن در افراد سالم وجود ندارد ولی برای سالمندان کموزن یا مبتلا به انواع بیماریهای مزمن مانند قند خون پایین یا بالا، فشارخون، بیماریهای تیروئید و انواع بیماریهای اعصاب و روان باید با کسب اجازه از پزشک باشد.
روزه داری / به افراد توصیه میشود از 60 سالگی به بعد، سالی یک بار چکاپ شوند. اگر در مواقع دیگر سال از انجام این کار غفلت میکنند، حتما قبل از ماه رمضان و روزهداری باید آزمایش دهند و از وضع سلامت خود، قند، چربی و... مطلع شوند.
به گزارش رکنا، کمآبی به ویژه در گرما یکی از مهم ترین مشکلات سلامتی روزهداران بالای 60 سال است. نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در فواصل بین افطار و سحر برای روزهداران ضروری است.
مصرف غذاهای کم چرب و کم کالری
برای حفظ تعادل آب بدن، مصرف غذاهای کم چرب و کم کالری توصیه شده است. غذاهای چرب به ویژه در ماه رمضان، برای سلامت کبد و کلیه مضر است.
سالمندان باید از غذاهای پرفیبر استفاده کنند. استفاده از سالاد به همراه روغن زیتون در وعده سحر و افطار توصیه شده است.
مصرف لبنیات کمچرب و مقدار کافی میوه و سبزی بین سحر و افطار ضروری است.
پیادهروی کوتاه پس از افطار برای فعالشدن گردش خون و شل شدن عضلات مفید است.
از مصرف غذاهای چرب و شیرین مانند زولبیا و بامیه اجتناب کنید. خشکبار و آجیل بهترین میانوعده بین سحر و افطار برای روزهداران است.
سالمندانی که در حال کار و فعالیت هستند باید در ایام ماه رمضان به صورت ویژه به وضعیت استراحت خود توجه داشته باشند تا الزام نیاز به کالری در آنها کمتر شود و دچار افت فشارخون نشوند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
عصر ایران، ایرنا
ارسال نظر