واکنش وزارت بهداشت به تخلف پزشکان رشوه بگیر
رکنا: سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته درباره ماجرای رشوه برخی شرکتهای تجهیزات پزشکی به برخی از پزشکان توضیحاتی ارائه داد.
ایرج حریرچی درباره این موضوع در نشست خبری خود گفت: رابطه مالی میان برخی از ارائهکنندگان خدمات درمانی با شرکتهای فروشنده تجهیزات پزشکی یا دارویی موضوعی ناراحتکننده و هشداردهنده است. در این زمینه چندین دوگانه وجود دارد؛ یکی از دوگانهها این است که جامعه پزشکی و همه دستاندرکاران این حوزه باید بدانند که حفظ اعتماد مردم به جامعه پزشکی، سرمایه اصلی حوزه درمان است و نباید اجازه دهیم که این اعتماد خدشهدار شود. از طرفی پیشگیری از تخلف و برخورد با متخلفان باید به خوبی انجام شود. طبق قانون Law هر گونه رابطه مالی میان ارائهکنندگان خدمات درمانی و شرکتهای فروشنده تجهیزات پزشکی و دارو حتی با ارقام جزئی، تخلف و رفتاری غیرحرفهای و مستوجب مجازات است. از طرفی همانطور که در اطلاعیه سازمان نظام پزشکی هم عنوان شده، هرگونه رفتار سهمخواهانه از اعمال جراحی یا ارجاع خدمات درمانی طبق مواد ۶، ۷و ۲۰ آییننامه انتظامی رسیدگی به تخلفات اعضای نظام پزشکی ممنوع و مستحق مجازات است.
او در ادامه با بیان اینکه باید توجه کرد که این تخلف مانند یک قیچی دولبه است، ادامه داد: از طرفی یک لبه این قیچی پرداختکنندگان یعنی شرکتهای فروشنده تجهیزات پزشکی و دارویی قرار دارند و لبه دیگر آن نیز ارائهکنندگان خدمت هستند که تسهیلات مالی یا سفرهای خارجی دریافت میکنند. قربانی حرکت این قیچی مردم، بیماران و تا حدودی بیمهها هستند. عامل حرکت این قیچی هم سودخواهی و قانعنبودن برخی افراد اعم از ارائهکنندگان خدمات یا شرکتهای فروشنده است.
حریرچی با اشاره به اینکه روش مقابله با چنین تخلفاتی دو قسمت دارد، افزود: اولین قسمت، پیشگیری از بروز چنین تخلفاتی است؛ یعنی افرادی که وارد این حرفه میشوند، باید صلاحیت داشته باشند؛ همچنین باید امکان بروز چنین تخلفاتی را از بین برد. به عنوان مثال قبل از اجرای طرح تحول سلامت هیچیک از تجهیزات پزشکی قیمت نداشتند اما درحالحاضر همه تجهیزات پزشکی را قیمتگذاری کردهایم و خرید خارج از سامانه تجهیزات و ملزومات پزشکی برای بیمارستانهای دولتی ممکن نیست و رابطه مالی در این حوزه به میزان قابلملاحظهای قطع شده است. در این زمینه احتمالا هفته آینده بخشنامهای خواهیم داشت تا در مورد بیمارستانهای خصوصی هم چنین برنامهای را اجرا کنیم تا رابطه خصوصی بین ارائهکنندگان خدمات و فروشندگان تجهیزات قطع شود.
او در بخش دیگری از سخنانش به برخورد قاطع با چنین تخلفاتی اشاره و اظهار کرد: حتی در کشوری مانند آمریکا که بازار Store آزاد دارد، در صورت بروز چنین تخلفاتی برخوردهای جدی مانند لغو پروانه کار متخلف انجام میشود.سخنگوی وزارت بهداشت درباره آمار این تخلفات در کشور گفت: مواردی که در این زمینه شکایت شده بود مورد رسیدگی قرار گرفته و منجر به صدور حکم شده است. درخواست جدی ما از جامعه ارائهکنندگان خدمات درمانی این است که خودشان در حوزه پیشگیری از این تخلفات وارد شوند و برخوردهای لازم را با متخلفان انجام دهند. خوشبختانه قیمتگذاری در حوزه تجهیزات پزشکی دستاوردهای خوبی داشته است. اگر این کار را انجام نمیدادیم بیمار در شرایط استیصال باید برای تأمین تجهیزات و ملزومات موردنیازش مراجعه میکرد و قیمتهای مختلفی هم به او داده میشد. از طرفی هم قادر نبود میان جنس تقلبی و اصلی تفاوتی قائل شود. تأکید میکنم عمده فعالیتهای وزارت بهداشت در زمینه حذف رابطه مالی، پیشگیری از ایجاد رابطه مالی در حوزههای تجهیزات پزشکی، دارو و... است. قاعدتا دستگاههای نظارتی هم در این زمینه و با این گزارشها اقدامات نظارتیشان را تشدید میکنند.
حریرچی درباره قیمتگذاری تجهیزات پزشکی داخلی گفت: سرلوحه اصلی کار ما حمایت از تولیدات داخلی است؛ البته در زنجیره تأمین منابع مشکلاتی داشتیم که سعی کردیم آنها را حل کنیم. در حوزه تجهیزات پزشکی با برخی شرکتهای داخلی و وارداتی بر سر قیمت مشکلاتی داریم. به هر حال قیمت مناسب به گونهای تعیین میشود که سود مناسبی داشته باشد و مورد استطاعت مردم هم باشد. در برخی موارد شرکتهای وارداتی میخواهند با استفاده از اهرم کمبود، مشکلات قیمت یا مجوزهایشان را حل کنند اما سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و دولت در این زمینه از اهرمهای لازم برای تنظیم بازار و خدمترسانی به مردم استفاده میکنند.
گفتنی است، سهشنبه ۲۵ اردیبهشت گزارشی در روزنامه «شرق» تحت عنوان «تبانی در اتاق عمل» درباره دریافت رشوه توسط پزشکان و متخصصان اتاق عمل در بیمارستانها چاپ شد که در این گزارش شرکتهای تجهیزات پزشکی به «شرق» گفته بودند: «هرکدام از این جراحان به صورت میانگین 20 میلیون تومان رشوه از شرکتهای تجهیزات پزشکی دریافت میکنند. خیلی از پزشکان متخلف برای اینکه ردی از خود به جا نگذارند، یا به صورت نقدی پول میگیرند یا شماره کارت نزدیکانشان را به ما میدهند. برخی از صاحبان این شرکتها ادعا کرده بودند ناچار به پرداخت این مبالغ هستند، زیرا اگر به برخی از جراحان رشوه ندهند، کالایشان را نمیخرند و ورشکست خواهند شد و همین ترس باعث فرار Escape از اعلام اسامی پزشکان رشوهبگیر از سوی شرکتهای تجهیزات پزشکی شده است.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
کثافتکاری مرد مسافر داخل هواپیما مسافربری + عکس
تجاوز به عروس جوان توسط دو مرد در رستوان بین راهی جاده جاجرود
مرد متاهل ساعت 3 بامداد، دختر 14 ساله همسایه را به خانه اش برد + عکس
شوهرم به همراه برادرانش مرا از خانه مجردی ام دزدیدند / از سعید خسته شده بودم!
تجاوز جوان پرشیا سوار به دختر جوان / این جوان در شمال تهران بی ناموسی می کرد / او را می شناسید؟ + عکس بدون پوشش
این زن و مرد خبیث را دیده اید؟ / آن ها در حرم امام رضا(ع) کار کثیفی انجام دادند + عکس
فوری / دختر 13 ساله یک سیاستمدار ایرانی ربوده شد
فیلم لحظه به لحظه قتل/ وحید مرادی چطور درمهمانی حسین دست به چاقوشد؟
فوری / پلیس تهران حساب بانکی ۴ هنرپیشه و فوتبالیست معروف را مسدود کرد
مرد بی رحم به نازنین دختر 13 ساله دوست صمیمی اش هم رحم نکرد! / او به شلاق و تبعید محکوم شد
شراره 25 ساله پسرهای نوجوان را عاشق خودش می کرد!
راز 8 ساله یک زن که هنگام ماموریت شوهرش زایمان کرد / رویا آزمایش هم داد ولی شوهرش قبول نکرد + عکس
وای دکترا چه ادمهای خوبی بد نیست اونا رو رو زیر سوال ببریم