فعالان اقتصادی به هیچکس باج ندهند! / دولت و مجلس از بخش خصوصی نظر کارشناسی بگیرند

به گزارش رکنا از کرمانشاه، حجت الاسلام و المسلمین محسن اژه‌ای، امروز ۲۲ اسفند در دیدار با فعالین اقتصادی، شرکت‌های دانش بنیان و بازرگانان استان کرمانشاه، با بیان اینکه دولت به تنهایی و بدون فعالیت و کمک بخش خصوصی نمی‌تواند بر بسیاری از مشکلات خصوصا در حوزه اقتصادی غلبه کند، اظهار کرد: دولت باید از ظرفیت بخش خصوصی برای حل مشکلات استفاده کند.

وی افزود: اگر ما قبول داریم که بخش خصوصی باید به میدان بیاید، باید یک بازنگری در تعامل با این بخش داشته باشیم، چراکه تاکنون این تعامل چندان رضایت‌بخش نبوده است.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین دولت و نمایندگان مجلس اگر می‌خواهند لایحه‌ یا طرحی را تصویب کنند، خصوصا اگر این طرح مربوط به حوزه اقتصادی باشد، باید نظر کارشناسی و تخصصی بخش خصوصی را بگیرند و از روسای اتحادیه‌ها، صنوف، اتاق بازرگانی و... نظر تخصصی بگیرند.

وی تاکید کرد: فعالین اقتصادی چون خودشان در میدان حضور دارند، بهتر در جریان مشکلات هستند، بنابراین باید نظر آنها گرفته شود.

محسنی اژه‌ای در ادامه گفت: سال‌هاست می‌گوییم تصدی گری دولت در حوزه اقتصادی باید کم شود و بیشتر باید نقش نظارتی و حمایتی داشته باشد که این شعار باید به عمل در بیاید. 

وی به وجود برخی مشکلات که مانع از فعالیت مطلوب فعالین اقتصادی می‌شود اشاره کرد و افزود: گاها فعالین اقتصادی در کار خود دغدغه‌هایی دارند که باعث می‌شود ترس پیدا کرده و به کار ارزشمندی که به نفع تولید و سرمایه گذاری است، ورود نکنند. 

رئیس قوه قضائیه خطاب به فعالین اقتصادی گفت: به خاطر وجود یک دغدغه نترسید و وارد میدان شوید. اگر مانع و مشکلی سر راهتان هست، آنها را شناسایی کنید و راه عبور از آنها را پیدا کنید. 

وی در ادامه با تاکید براینکه گاها فعالین اقتصادی خودشان به خودشان رحم نمی‌کنند، بیان کرد: گاهی رقابت بین فعالین اقتصادی ناسالم است و کاری می‌کنند که هر طوری شده رقیب خود را به زمین بزنند. ما همواره به دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی تاکید کرده‌ایم که مراقب باشند ما واسطه زمین خوردن یک رقیب توسط رقیب دیگرش نشویم. 

محسنی اژه‌ای در ادامه با بیان اینکه فعالان اقتصادی باید خودشان نسبت به اجرای قوانین مقید باشند، عنوان کرد: باید یک خودکنترلی داشته باشیم و بجای دستگاه‌های نظارتی، خودمان روی عملکردمان نظارت داشته باشیم. اتحادیه و صنف نیز این خودکنترلی را درون صنف خود داشته باشند و امر به معروف و نهی از منکر و هشدارهای لازم را بدهند. 

وی با تاکید براینکه فعالین اقتصادی که با مشکل مواجه می‌شوند دو دسته هستند، گفت: دسته اول فردی هستند که عالمانه و عامدانه فساد می‌کنند و دسته دوم افرادی هستند که بواسطه مدیریت ضعیف، یا اشتباه و یا شرایط خارجی که بر او تحمیل شده برایشان مشکل ایجاد شده و نحوه برخورد با این دو دسته افراد نباید یکی باشد. 

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: در این رابطه ما از شما فعالان اقتصادی کمک می‌خواهیم که اگر فردی مشکل داشته و زمین خورده و کارش به دستگاه قضایی رسیده را به ما اعلام کنید و بی‌تفاوت از کنارش رد نشوید و حمایتش کنید. 

محسنی اژه‌ای در ادامه درخواستی هم از این قشر داشت و گفت: کیفیت کالا و خدمات خود را بالا ببرید. اگر کیفیت یک کالا پایین باشد، اما مدام در شبکه‌های مختلف تلویزیونی آن را تبلیغ کنید، شاید در کوتاه مدت سودی عاید شما شود، اما در درازمدت ضرر خواهید کرد! 

وی در بخش پایانی سخنانش توصیه کرد: به هیچکس باج ندهید!؛ ممکن است کارهایتان با سختی پیش برود، اما باج ندهید، چراکه باج دادن کار را برایتان سخت‌تر خواهد کرد. 

رئیس قوه قضائیه گفت: هر مانع قضایی که پیش پای فعالیت شما وجود دارد را به شکل مکتوب از طریق  رئیس دادگستری استان به من برسانید و مطمئن باشید تا جایی که اختیار دارم و قانون اجازه می‌دهد، آن را رفع می‌کنم. موارد غیر مرتبط هم مکتوب و تنظیم شده به ما برسانید تا در نشست با سران قوا آن را پیگیری کنیم.