این زن پیرترین خانم دزد ایران است + جزییات

به گزارش رکنا، محمد جواد ابوعطا - به سن و سالش نمی خورد که سرسوزنی از دنیای مجازی سردربیاورد. هنوز بسیاری از هم سن و سال هایش نمی توانند از گوشی های جدید به درستی استفاده کنند یا یک پیامک را تایپ کنند. اما این مادربزرگ به همراه پسری جوان به اتهام کلاهبرداری های سایبری دستگیر شده بود. موضوعی که اولش زیر بار آن نمی رفتند اما با دیدن شواهد و مستنداتی که در اختیار پلیس بود این مادربزرگ سارق و همدست جوانش به جرمشان اعتراف کردند. ماجرای این پرونده با تبلیغات گسترده در فضای مجازی آغاز شد. جایی که عده ای با وعده درآمدهای آنچنانی افراد را ترغیب به حضور در صفحه ها و کانال های خاص کرده بودند.

تایپ کن پول دربیار

عنوان فریبنده «تایپ کن و پول دربیار، حتی با تلفن همراه» برای کاربران فضایی که مدام سرشان توی گوشی است، یک فرصت طلایی محسوب می شود، به خصوص افرادی که تمام هدفشان از فضای مجازی، تنها گذراندن وقت است. تعدادی از کاربران فضای مجازی - بیشترشان بعدها در شکایتشان اعلام کردند که از روی کنجکاوی بر روی این آگهی ها کلیک کرده اند- به کانال ها و صفحه های معرفی شده وارد می شوند و با دستورالعمل های مشخصی روبه رو می شوند. در این صفحه‌ها، آگهی دهندگان از کاربران خواسته بودند تا با واریز مبلغ 38هزار تومان به حسابی مشخص، اطلاعات هویتی خود را در دفتر شرکت ثبت کنند و پس از انجام کار مشخص شده ای از جمله تایپ در نرم افزار ورد با گوشی تلفن همراه و همچنین دعوت از دیگر کاربران به این صفحه ها و کانال ها در شبکه های اجتماعی، حقوق و مزایای خود را دریافت کنند.

واریز مبالغ کم برای یک کلاهبرداری بزرگ

هر چند هنوز مشخص نیست که به درستی چند نفر برای شرکت در این طرح مبلغ واریز کرده اند، اما تعدادی از همین افراد که مبالغ 38هزار تومان را واریز کرده بودند، پس از انجام کار محول شده و دعوت از دیگر دوستانشان نه تنها به هیچ پولی نرسیدند، بلکه تازه متوجه شدند که در دام شیادان فضای مجازی افتاده اند. کم بودن مبالغ، موضوعی بود که افراد را از صرافت شکایت می انداخت اما در این میان تعدادی از مال باختگان در تماس با شماره 096380که متعلق به مرکز فوریت های سایبری پلیس فتای خراسان رضوی است، با طرح موضوع از شیادان شکایت کردند.

در جست و جوی شیادان دیجیتالی

تماس های مکرر شهروندان و رصد فضای مجازی سایبری، کارشناسان اداره مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتای خراسان رضوی را مطمئن کرد که با گروهی شیاد روبه رو هستند. بررسی اولیه نشان داد که این شیادان مطمئن هستند که شهروندان برای از دست دادن تنها 38هزار تومان هیچ گاه شکایت نخواهند کرد. موضوعی که می توانست دایره کلاهبرداری های آن ها را افزایش دهد. بنابراین گروهی از کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی تحقیقات خود را درباره این پرونده آغاز کردند. در بررسی های انجام شده کارشناسان متوجه شدند که مبالغ واریزی به چندین حساب دیگر انتقال داده شده و سرانجام صرف خرید شارژ و دیتای تلفن همراه شده است.

دستگیری 2شیاد

مأموران با رصدهای فنی در فضای سایبر و بررسی های میدانی موفق به شناسایی مخفیگاه متهمان در مشهد شدند و پس از هماهنگی های قضایی، یک زن میان سال و پسری جوان را که با یکدیگر رابطه نسبی داشتند دستگیر کردند. به گفته سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، با دستگیری 2متهم نه تنها پرده از راز « تایپ کن پول دربیار» برداشته شد بلکه مشخص شد این افراد عاملان فروش شارژهای ارزان قیمت و زیرقیمت در بازار هستند. متهمان اعتراف کردند که با هدف کسب منفعت مالی به درج آگهی دعوت به کار با مبالغ کم ، کاربران را فریب داده و برای ردگم کنی این مبالغ را برای خرید شارژ و فروش آن زیر قیمت بازار به دیگر کاربران فضای سایبری پیشنهاد می کرده اند. متهمان که از کرده خود پشیمان بودند به همراه پرونده و مستندات برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی اعزام شدند.

وبگردی