افشای راز گنج بزرگ در زنجان + جزییات

گنج در زنجان پیدا شد. 164 قلم گنج غیر مجاز کشف و ضبط‌ شده است. در استان زنجان ۱۶ گنج، فرهنگی پایگاه ثابت دارند. این گنج ها به‌صورت ۲۴ ساعته حفاظت و نگهبانی می‌شوند. بر اساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، حفاری و کاوش در مکان‌هایی که گنج وجود دارد ممنوع است.

به گزارش رکنا، حسنعلی فضلی اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۵ مورد حفاری هفت کشف دستگاه فلزیاب، دستگیری ۲۶ متهم، ۳۷ مورد اسکورت، تشکیل ۱۴ پرونده، ۵۱ مورد تعاملات، ۱۰۸ مورد اخبار دریافتی و همچنین تعداد ۱۶۴ قلم شیء تاریخی از حفاران غیرمجاز کشف و ضبط‌ شده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان زنجان افزود: مأموران یگان حفاظت این اداره‌کل در سه‌ماهه اول سال جاری، ۱۴ هزار و ۱۳۵ بازدید و سرکشی از آثار تاریخی، فرهنگی در شهرستان‌ها و واحدهای تابعه داشته‌اند.

وی تصریح کرد: در استان زنجان ۱۶ اثر تاریخی، فرهنگی پایگاه ثابت دارند که به‌صورت ۲۴ ساعته حفاظت و نگهبانی می‌شوند و روزانه آمار آن به مرکز فرماندهی توسط کارشناسان یگان حفاظت ارسال می‌شود.

فضلی درباره پیگیری‌های یگان حفاظت در راستای هم‌افزایی و تسریع در روند حفاظت و حراست از میراث‌فرهنگی گفت: جلساتی با پلیس فتا، روسای کلانتری‌ها، پلیس آگاهی و فعالان اجتماعی داشته‌ایم و روند برخورد سریع با حفاران و جلوگیری از خریدوفروش اشیای عتیقه را در دستور کار جلسات قرار‌ داده‌ایم که نتایج خوبی داشته است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان زنجان افزود: در بحث آموزش نیروها با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور به‌صورت غیرحضوری اقداماتی انجام داده که در آینده با ایجاد زیرساخت لازم این کلاس‌ها با سرعت و دقت بیشتری پیگیری خواهد شد، زیرا معتقدیم عملکرد مناسب هر بخشی از مسیر آموزش صحیح می‌گذرد.

وی اضافه کرد: از تمامی مردم فرهنگ دوست درخواست می‌شود در راستای حراست از میراث‌فرهنگی کشور، در صورت مشاهده حفاری غیرمجاز در محوطه‌های تاریخی، فرهنگی مراتب را به اطلاع نیروهای یگان حفاظت برسانند تا از تخریب و سرقت آثاری که متعلق به همه مردم است، جلوگیری شود.

فضلی یادآور شد: بر اساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، حفاری و کاوش در مکان‌هایی که آثار تاریخی فرهنگی وجود دارد ممنوع بوده و خاطیان طبق قانون مجازات خواهند شد.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی زنجان گفت: امید است با همراهی مردم، حراست و حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی بهتر و بیشتر صورت پذیرد تا این آثار برای نسل‌های متمادی پابرجا بماند و همه از این آثار بهره‌مند شوند زیرا تاریخ درس عبرت است و با پندگیری از تاریخ می‌توان در راه اعتلای نام مقدس جمهوری اسلامی ایران بهتر و بیشتر کوشید.

وبگردی