مرگ تلخ روناک و امیرعلی با قصور پزشکی / آنها مرگ بدی داشتند + عکس
رکنا: مرگ روناک کودک سه ساله اراکی و امیر علی که قصور دندانپزشک آنها منجر به این حادثه شد، واکنشهای مختلف مردمی را در پی داشت.
به گزارش رکنا، خطای پزشکی امری اجتناب ناپذیر در حوزه سلامت است و این حوزه در هیچ جای دنیا سالم و بیخطر نیست و خطا در عرضه ارائه خدمات سلامت، پدیدهای آسیب رسان و در بعضی موارد غیرقابل جبران است.
خطاهای پزشکی یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در کیفیت مراقبت است که پیامدهای بالینی و اقتصادی چشمگیری دارند.
روناک و امیرعلی؛ کودکانی که داغ شیرین زبانیشان بر دل پدر و مادرشان ماند
چندی پیش در شهر اراک دختربچهای به نام روناک برای درمان دندان خود به دندانپزشکی مراجعه میکند؛ طبق گفته اظهارات مادر روناک، در زمان انجام درمان دندان، روناک خون دماغ میشود، مادر از دکتر میخواهد است اجازه دهد خون بینی روناک قطع شود، اما پزشک میگوید که نیازی به این کار نیست، همزمان سه نفر از دستیاران پزشک با گرفتن دست و پاهای دختربچه از جایش تکان نخورد، سپس پنبه لولهای را در بینی روناک میگذارند و در نهایت خونریزی از بینی شروع میکند.
در این شرایط هیچ امکانات و وسیلهای برای احیا نبود؛ تمام صورت و بدن روناک کبود شده بود و چشمانش تکان نمیخورد. پزشک برای نجات کودک پنبه لولهای را از بینی او خارج میکند و با این کار حجم زیادی از خون از بینی روناک خارج میشود.
سطح هوشیاری روناک در هفته بعدی رو به کاهش میرود و در نهایت پس از گذشت یک هفته سطح هوشیاری روناک به صفر میرسد؛ کودک به کمای مطلق میرود و جان خود را از دست میدهد؛ قصور دندانپزشکی که در آستانه تولد سه سالگی روناک معصوم را به دست مرگ سپرد، فاجعهای که در اتفاقی مشابه بهمن ماه امسال امیرعلی دیگری را به کما برد.
درد دندان، فرشته جان کودکی سه ساله
حالا از روناک تنها یاد و قاب عکسی بر دیوار مانده و خاطراتش آتشی بر جان پدر و مادر؛ دخترک شیرین زبانی که منتظر فوت کردن جشن سه سالگی بود اما نمیدانست درد دندان قرار است فرشته جانش شود.
خطاهای پزشکی تهدیدی برای رفاه و سلامتی بیمار است و نباید اتفاق بیفتد؛ این واقعه نباید دوباره تکرار شود، چنین موردی کیفیت مراقبت ارائه شده را دستخوش تغییر قرار میدهد، ممکن است بیشتر خطاهای پزشکی صدمات کمی به انسان بزنند، اما برخی از آنها منجر به زیانهای جبران ناپذیر و عواقب سنگینی میشوند.
قاسم صادقی رئیس اداره دندان پزشکی وزارت بهداشت اظهار کرد: همکاران دندانپزشک در شهر اراک در هنگام درمان ۲ بیمار خردسال متوجه خونریزی بینی فرد میشوند که برای بند آمدن خون یک تامپتون در مجاری بینی آن میگذارند و این مسئله باعث شد تا خون به داخل حلق کودک رفته و باعث خفگی آنها شود.
وی ادامه داد: هنگامی که بینی کودک دچار خونریزی میشود، بر اساس دستور العمل باید کار درمان متوقف میشد، اما این کار انجام نشده است و همکار دندان پزشک اقدام به ادامه درمان کودک میکند.
وزارت بهداشت منتظر نظر پزشکی قانونی است
رئیس اداره دندان پزشکی وزارت بهداشت تاکید کرد: متاسفانه یکی از کودکان در همان جا فوت میکنند و فرد دیگری به کما میرود و پس از یک هفته جان خود را از دست میدهد.
صادقی گفت: وزارت بهداشت منتظر نظر پزشکی قانونی و مقامات قضایی و دانشگاه علوم پزشکی در این مسئله ورود پیدا کرده است، اگر قصوری در این زمینه از سوی دندانپزشک رخ داده باشد وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک و مراجع قضایی با فرد خاطی به شدت برخورد میکند و به طور کلی ما و دانشگاه به دنبال احقاق حق خانواده کودک فوت شده و در کما رفته هستیم.
در قرن ۱۲ این اعتقاد وجود داشت که خطاهایی که منجر به آسیب میشدند به علت انجام یک کار بدون دلیل، فقط توسط یک فرد بود و اغلب اوقات کسی که مرتکب خطا میشد به عنوان فردی بیانگیزه، کم سواد و بدون حس دلسوزی مطرح میشد و گاهی ارتکاب خطای وی به علت فساد اخلاقی و نداشتن وجدان کاری مورد توجه قرار میگرفت، اما این باور طی دهههای اخیر تغییر یافته است، زیرا نتایج تحقیقات نشان داده است که افراد با انگیزه، با سواد و دلسوز نیز مرتکب خطا میشوند.
مهمترین نتیجه پی بردن به آسیبهایی است که در نتیجه خطا و به علت نقص سیستم بروز میکنند؛ یکی از روشهای اصلی افزایش ایمنی بیمار، استفاده از سیستم گزارش دهی و فراهم کردن امکانات برای آنالیز و پیشگیری از بروز خطاهاست.
عباس قاسمی دادستان اراک اظهار کرد: در حال حاضر پروندهای در این رابطه در شعبه یک بازپرسی اراک تشکیل شده است و رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفته؛ دستگاه قضا منتظر اعلام نظر سازمان نظام پزشکی استان در رابطه با ابعاد این پرونده است.
دستور پلمب مطب پزشک صادر شده است
دادستان اراک گفت: دستور پلمب مطب پزشک صادر شده و تا اطلاع ثانوی از فعالیت پزشک ممانعت به عمل آمده است.
وظیفه اخلاقی تمام کارکنان سیستم بهداشتی و درمانی ایجاب میکند که خطاها را برای ارتقای ایمنی بیمار گزارش کنند لذا گزارش خطاهای حرفهای برای ارتقای امنیت بیمار، امر اساسی و یک فعالیت ضروری محسوب میشود چرا که از طریق گزارش خطا، میتوان انواع خطاها را با افراد دست اندکار مراقب سلامت در میان گذاشت و شیوه پیشگیری از وقوع مجدد آنها را آموزش داد.
علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: درباره قصور پزشکی قانون مصوب وجود ندارد و این اتفاقات مربوط به صنف است؛ در این موارد سازمان نظام پزشکی به عنوان صنف پزشکی مربوطه به جریان ورود پیدا کرده است و پس از بررسیهای لازم به صورت تخصصی تشخیص میدهد که قصور پزشکی رخ داده است یا خیر و در صورت تشخیص قصور میزان آن را تعیین و اعلام میکند.
پزشک معالج باید کار خود را با دقت تمام انجام دهد
در صورتی که قصوری رخ دهد و شکایتی از سوی اشخاص نسبت به یک پزشک مطرح شود، ابتدا نظام پزشکی و سبب دادگاه به موضوع ورود پیدا میکند و پس از تعیین کارشناس و صدور نظریه رأی را صادر میکنند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ممکن است به قصور پزشکی در قانون اشاره شده باشد، اما جزئیات آن به عنوان یک تعهد شغلی حساب میشود و پزشک معالج باید کار خود را با دقت تمام انجام دهد و در صورت رخ دادن قصور پزشکی برخورد با آن پزشک خاطی به عهده سازمان نظام پزشکی است.
مرگ روناک کودک ۳ ساله اراکی و به دنبال آن به کما رفتن امیر علی و فوتش که قصور دندانپزشک خاطی که منجر به این حادثه شد، واکنشهای مختلف مردمی را در پی داشت و مردم خواستار رسیدگی و برخورد جدی و قانونی با پزشکان متخلف شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
من به عنوان یه پزشک معتقدم در این موارد قانون باید مانند قتل عمد برخورد شود و پزشکی که مرتکب این اشتباه شده است درس عبرتی برای بقیه همکاران خود شود و بقیه پزشان بدانند تا زمانی که به آن درجه ازمهارت لازم جهت طبابت نرسیده اند با جان مردم بازی نکنند .بارها وبارها این اتفاق افتاده و پزشک دیه بسیار ناچیزی را پرداخت کرده و مساله به فراموشی سپرده شده و با همان شرایط کار درمان خود را ادامه داده است .این اتفاقات مایه سرافکندگی جامعه پزشکی میباشد.من به خانواده های این عزیزان تسلیت میگویم .شرم بر پزشکی باد که بدون سواد اینقدر ساده جان کودکان عزیزمان را گرفته.
سلام . بنده به عنوان یک پزشک واقعا متاسفم که این چنین راحت با جان انسانها بازی میشود .
متاسفم بر کادر پزشکی که بادمبالغ بسیار ناچیز ریسک خطر جانی برای بیماران را میپذیرند.
واقعا باید این چنین مواردی را مرگ عمد محسوب کرد چون بدون تجربه و علم دست به چنین درمان غیر علمی کرده است حتی یک فرد بدون علم پزشکی هم شعورش به این موضوع میرسه که با بستن راه هوایی (بینی) موجب خفگی میشود .
بنظر من باید قصاص قتل عمد در نظر گرفته بشه.
واقعا چگونه این آدم ها دلشان آمده اینذکار را بکنند موقعی که دکتر ها آدست و پا ی بچه را گرفتند یعنی قتل عمد اصلا دکتر حق ندارد دستو پای بچه را به زور بگیرد به نظر من باید قصاص صورت بگیرد