رکنا بررسی می کند؛
فرجام پرونده فساد 3 هزار میلیاردی / بازگشت 2 هزار و900 میلیارد تومان به بیت المال
حوادث رکنا: رسیدگی به پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی پس از هفت سال در حالی ادامه دارد که سخنگوی دستگاه قضا خبر از بازگشت تمامی مبالغ برداشت شده از بیتالمال داد.
به گزارش رکنا، تصورات برخی افراد و سیاهنمایی عناصر ضدانقلاب در جامعه به گونهای است که برخی گمان میبرند در پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی مبالغ گزافی از بیتالمال برداشت و برده شد، اما عملکرد دستگاه قضا در پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی حاکی از این است که عناصر اصلی این پرونده نه تنها در اهداف خود ناکام ماندند بلکه بیش از چهار هزار میلیارد تومان از متهمان این پرونده وصول شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای، سخنگوی دستگاه قضا در صد و سیامین نشست خبری خود دراین باره اظهار داشت: مطلب دیگری که قبلا به آن اشاره شده و توضیح داده شده است اما به نظر می رسد خوب است مجددا تکرار شود، این است که عدهای فکر میکنند که در پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی، افرادی آمدند؛ خوردند؛ بردند و تمام شد. در خصوص این پرونده باید گفت همین امروز که داشتم نگاه میکردم و سرانگشتی حساب می کردم، دیدم در این پرونده زمانی که متهم دستگیر شد چیزی حدود 2 هزار و 900 میلیارد تومان این فرد بدهی داشت که کل این بدهی پس از صدور حکم، برگشت داده شد و حتی از خود متهم 625 میلیارد تومان جزای نقدی هم گرفته شد.
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: همچنین در این پرونده به جز متهم اصلی افراد دیگری بودند که دستگیر شده بودند و حتی هنوز عده ای حکمشان صادر نشده است که تعداد آنها بیش از 100 نفر است. لذا در این پرونده بیش از 4 هزار میلیارد تومان از متهمان آن وصول شد. همچنین محکومان این پرونده به پرداخت حدود سه و نیم میلیون دلار یا یورو محکوم شده اند؛ لذا اینکه در این پرونده گفته شود که عده ای آمدند و خوردند و بردند، اصلا چنین چیزی نیست؛ بلکه در این پرونده افرادی به اعدام، برخی به حبس ابد ، برخی به حبسهای طولانی مدت و برخی به شلاق Whip و جزای نقدی محکوم شدند؛ به طوری که در این پرونده سه هزار میلیاردی بیش از 4 هزار میلیارد تومان از محکومان آن وصول شده است.
سخنگوی دستگاه قضا همچنین چندی پیش در برنامه نگاه یک از بازگشت تمامی مبالغی که در این پرونده از بیت المال برداشت شده بود خبر داد و گفت: در این پرونده هر آنچه که از بیت المال رفته بود، خیلی بیشتر از آن برگشت داده شد و رئیس ایمدرو که متهم به حدود ۹۰۰ میلیون تومان رشوه شده بود، نیز محکوم شد و این مبالغ برگشت. همچنین همه کسانی که ایشان رشوه گرفته بودند، همه آنها برگشت داده شد.
نیمههای مرداد سال 90 بود که از یک فساد اقتصادی بزرگ در کشور و در نظام بانکی توسط گروهی به نام آریا و تحت ریاست مهآفرید خسروی پرده برداشته شد.
وی تحت عنوان شرکتی به نام شرکت توسعه سرمایهگذاری آریا از طریق ارتباطهای ناصحیح با برخی کارکنان، مدیران بانکها و افراد و برخی دستگاههای اجرایی و پرداخت رشوه تحت عناوین گوناگون بیش از 2800 میلیارد تومان اختلاس کرد.
پس از فاش شدن این فساد اقتصادی دستگاه قضائی به این پرونده ورود کرد و تحقیقات قضائی پیرامون این فساد گسترده آغاز شد.
با حکم آیتالله صادق آملی لاریجانی، رئیس دستگاه قضا حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، دادستان وقت کل کشور مسئول رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی شد.
سرانجام پرونده 32 تن از متهمان فساد سه هزار میلیارد تومانی روی میزقاضی Judge ناصر سراج، رئیس وقت شعبه اول دادگاه انقلاب تهران قرار گرفت.
در نهایت مهآفرید خسروی، متهم ردیف اول این پرونده، بهزاد بهزادی، معاون حقوقی و املاک شرکت توسعه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا، ایرج شجاعی، معاون تأمین منابع و سرمایهگذاری شرکت توسعه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا و سعید رضازاده کیانی رئیس سابق بانک صادرات اهواز گروه ملی فولاد به اتهام افساد فی الارض با تایید در دیوان عالی کشور به اعدام execution محکوم شدند.
سعیدرضا محمودی، رئیس وقت بانک ملی کیش و علیرضا ریاضی سرپرست وقت منطقه بانک صادرات اهواز به حبس ابد محکوم شدند. سایر متهمان این پرونده نیز به حبس های طویل المدت، شلاق و جزای نقدی محکوم شدند.
مهآفرید خسروی نیز سرانجام در سوم خرداد سال 93 در زندان Prisonاوین به دار مجازات آویخته شد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر