بدترین ظروف برای پخت و پز و سرو غذا

به گزارش رکنا،همانطور که استفاده از مواد سالم در غذا مهم است، پختن غذا و سرو غذا در ظروف بهداشتی را هم نباید دست کم گرفت. خصوصا که این روزها بازار اجناس مختلف و متنوع ظروف هم گرم شده و گاهی نمی دانیم که واقعا برای حفظ سلامت خانواده کدام جنس بهترین گزینه است.

مهندس سید رضا غلامی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت انجام داده و در خصوص "تأثیر جنس ظروف پخت و پز و ظروف سرو غذا بر سلامت بدن انسان" صحبت کردند.

بهترین ظرف برای پخت و پز

وی در ابتدا با اشاره به اینکه انتقال میکروب هیچ ارتباطی به "جنس" ظروف ندارد، گفت: اگر ظرفی شکستگی، لب پریدگی، برآمدگی یا فرورفتگی  داشته باشد و هنگام شستشو خوب تمیز نشده و در آن موضع چربی باقی بماند، امکان دارد عوامل میکروبی در آن رشد کند و باعث بیماری شود.

او اضافه کرد: اولویت پخت و پز در ظروف آشپزخانه با ظروف "چدنی" است و ظروف تفلونی هم اگر زخمی نشده باشد مناسب است. ظروف روحی سبک و ظروف مسی قلع شده هم گزینه های خوبی برای پخت و پز در آشپزخانه هستند.

همچنین غلامی بیان داشت: قابلمه هایی با جنس استیل با گرید غذایی هم وجود دارد که می تواند برای پخت و پز استفاده شود و بسیار خوب و به لحاظ بهداشتی مورد تأیید است.

ناسالم ترین ظروف برای پخت و پز

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه برای استفاده از ظروف با جنس آلومینیوم برای پخت و پز باید احتیاط  کرد، گفت: امکان دارد در درجه ی حرارت بالا ذراتی از آلومینیوم وارد غذا شود.

وی در ادامه تأکید کرد: از نظر بهداشتی بدترین وضعیت برای ظروف پخت و پز، ظروف تفلونی زخمی است.

تعویض بهتر از تعمیر!

مهندس غلامی در پاسخ به این سؤال خبرنگار بهداشت نیوز که آیا تعمیر ظروف آسیب دیده می تواند به حفظ و ارتقاء سلامت افراد کمک کند هم گفت: به لحاظ بهداشتی تعویض ظروف بهتر از تعمیر آن است زیرا نمی توان اطمینان داشت که با تعمیر، تمام لایه های آسیب دیده پوشانده شده و مانع از جابجایی مواد تشکیل دهنده ظروف به غذا در هنگام پخت شود.

این ظروف را برای سرو غذا انتخاب کنید

او ادامه داد: برای سرو غذا هم ظروف بلور و چینی مناسب و در اولویت است و ظروف روحی و آلومینومی نیز در درجات بعدی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. مصرف ظروف جنس "ملامین" برای غذا خوردن در رده های آخر است و اگر زخمی یا رنگ پریده باشد اصلا مناسب نیست.

غلامی توصیه ای قابل توجه هم برای شستشوی ظروف داشت: برای شستشوی ظروف پخت و پز و غذا ابتدا چربی زدایی با آب گرم صورت گیرد، سپس با مایع شوینده مخصوص ظروف، شستشو انجام شود و در نهایت آبکشی نهایی با آب انجام شود.

ظروف پخت و پز را اینطور بشویید تا بیشتر عمر کنند!

وی خاطرنشان کرد: اگر غذا در ظرفی ته گرفت یا سوخت، آب گرم را به همراه چند قطره مایع ظرفشویی در آن بریزید و بگذارید مدتی بماند تا غذا از آن کنده شود.

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در آخر به بهداشت نیوز گفت: نباید با سیم های ظرفشویی یا قاشق به زور و با شدت مواد را از قابلمه و تابه خارج کنید، زیرا این کار باعث می شود لایه ی داخل ظرف که در هنگام تولید در کارخانه حرارت بالایی دیده، از ظرف خارج شده و در هنگام پخت و پز بعدی وارد غذا شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

گفتگو: مشکات سخاوتی

 

وبگردی