به جای پول رهن و اجاره ، طلا به صاحبخانه‌ ها بدهید !

قیمت رهن و اجاره آپارتمان / بازار رهن و اجاره برگرفته از شرایط اقتصادی در موقعیتی تورمی قرار دارد. نرخ رهن و اجاره در برخی از محلات پایتخت بیش از حد تورم منحنی‌های اقتصادی تایید شده است. در مناطق جنوبی پایتخت شرایط به گونه‌ای است که برخی زندگی در حاشیه شهر را ترجیح می‌دهند. این روز‌ها اخباری مبنی بر سپردن طلا، سکه و دلار به جای نرخ اجاره تعیین می‌شود. برخی مستاجران در بازار‌های غیر رسمی چنین مواردی را مشاهده کرده و حتی از آن استقبال نیز کرده‌اند. یکی از دست اندرکاران بازار مسکن این مورد را غیر عرف و یکی از کارشناسان بازار مسکن معتقد است: به دلیل اینکه قانونگذار در برابر مبلغ رهن سکوت کرده است، منعی برای سپردن طلا به جای پول پیش وجود ندارد.

کارشناسان مسکن تایید می‌کنند؟

یکی از دست اندرکاران قدیمی بازار مسکن که نخواست نامش درج شود هم گفت: عرف بازار رهن در برابر ریال، پول رایج مملکت است و نباید به اینگونه اخبار دامن زد. در گذشته چنین مواردی وجود داشت، اما درحال‌حاضر چنین نیست و بعید است چنین مواردی در سامانه‌های رسمی نقل و انتقال و در املاک‌های مجاز حتی مورد برسی قرار گیرد. چنین معامله‌ای غیر قانونی و غیر عرف است و بعید است نفعی برای آحاد جامعه داشته باشد

بیت الله ستاریان کارشناس بازار سرمایه نیز در ارتباط با رهن آپارتمان در برابر طلا، سکه و دلار گفت: رهن ملک در برابر طلا و دلار از سوی مستاجر‌ها پیشنهاد می‌شود. این مورد به صورت یک طرفه به نفع مستاجر است و نفعی برای صاحب خانه ندارد. زیرا صاحبخانه نمیتواند عملا دخل و تصرفی داشته باشد به‌ویژه زمانی که مبلغ رهن طلا باشد!.ستاری افزد: در ایران به طور متوسط تورم دو رقمی و بالای ۲۰ درصد است. ارزش پولی که مستاجر برای رهن به صاحبخانه می‌پردازد، در طول یک سال کاسته می‌شود، اما سپردن طلا و دلار به جای پرداخت پول به صاحبخانه موجب سود مستاجر است، زیرا ارزش طلا، سکه و دلار هر سال افزایش دارد. عموما چنین مواردی در سیستم اقتصادی ایران جواب نداده و صاحبخانه‌ها ترجیح می‌دهند از ریال به جای دلار و سکه استفاده کنند.

بیت الله ستاریان در پایان ار تباط با قانونی یا غیر قانونی بودن طلا به جای ریال در معاملات رهن و اجاره گفت: رهن بدون اجاره فاقد جایگاه شرعی است و علما به رهن کامل ایراد اساسی وارد می‌کنند البته قید قرض الحسنه از این باب در معاملات رهن و اجاره باب شده است. از این رو مبلغ قرض الحسنه را می‌توان دلار، طلا و نقره نوشت. پول پیش اجاره نه در غالب قانون و نه در قالب شرع آمده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.