رئیس سازمان مدیریت بحران در مراسم روز جهانی مقابله با بیان زایی تاکید کرد
باید از ترکیه به خاطر سدسازی ها به کنوانسیون حقوق رودخانه ها شکایت کنیم
رکنا: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به سدسازی های ترکیه گفت: درست است که ترکیه سد را بسته، اما ما کنوانسیون حقوق رودخانه ها را داریم. کشور بالادستی نمیتواند هرطور دلش میخواهد آب را ببندد که تاثیرات مخرب زیست محیطیاش بیشتر خواهد بود و ما میتوانیم به کنوانسیونهای بینالمللی شکایت کنیم.
به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مراسم گرامیداشت روز جهانی مقابله با بیابان زایی که با شعار «عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی» در سازمان منابع طبیعی برگزار شد با بیان اینکه قبل از جنگ سرد قلمروهای فیزیکی براساس قدرت نظامی و بعد از جنگ سرد، قلمروها بر اساس قدرت اقتصادی شکل گرفتند گفت: اما معتقدم که در دوران پساکرونا این قلمروها بر اساس قدرت حفظ محیط زیست شکل گرفته و هر اقدامی میتواند تحت تاثیر محیط زیست قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه شایسته است همه مسئولان بتوانند به محیط زیست توجه کافی داشته باشند، گفت: محیط زیست با مامهربان است، اما ما با آن مهربان نیستیم. بنده پنج سال در کشور کره بودم، آنجا از سن چهار سالگی طی سه سال به بچهها درس زندگی میدهند. در کره نه تنها در شهر بلکه حتی در سراسر جنگلها یک تکه پلاستیک پیدا نمیکنید. این بسیار مهم است که به بچه ها درس زندگی بدهیم.
احتمال حذف برف از ارتفاعات البرز تا ۱۰ سال آینده
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اگر نتوانیم سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار به فضای سبز کشور اضافه کنیم آسیب پذیر هستیم گفت: ۲۳ سال قبل، خط دما در تهران زیر پیچ شمیران بود و الان به بالای ارتفاعات ۱۲۰۰ کیلومتری رسیده است. این را یک اخطار شدید میدانیم که اگر با این روند پیش برویم تا ۱۰ سال دیگر، هیچ برفی روی ارتفاعات البرز نخواهیم داشت.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه باید سالانه 100 تا 150 هزار هکتار به فضای سبز کشور افزوده شود گفت: این کار میتواند اشتغال آفرین هم باشد و باید به دنبال کاشت درختهای مثمر باشیم.
پیشنهاد اقامه دعوی علیه ترکیه درباره گرد و خاک
نامی با اشاره به اینکه همچنین باید علیه برخی کشورها اقامه دعوی کنیم، گفت: درست است که ترکیه سد را بسته، اما ما کنوانسیون حقوق رودخانه ها را داریم. کشور بالادستی نمیتواند هرطور دلش میخواهد آب را ببندد که تاثیرات مخرب زیست محیطیاش بیشتر خواهد بود و ما میتوانیم به کنوانسیونهای بینالمللی شکایت کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: باید مراقب کشورهای همجوار هم باشیم. به عنوان مثال هشت کانون ریزگرد در عراق داریم. باید کمک کنیم تا اگر امکان دارد ریزگردها را در مرحله اول با روشهای موجود حل کنیم. لزوما با دیپلماسی هم درست نمیشود و باید برخی ارگانها مانند سپاه که امکانات و تجهیزات لازم را در این زمینه دارند، کار را دست بگیرند.
وی افزود: وقتی ریزگرد حرکت میکند و روی جنگلهای ارتفاعات زاگرس مینشیند، ذرههای ریز نمکی و شیمیایی در آن وجود دارد که روی برگ مینشیند و امکان تعریق و تنفس درخت را میگیرد. ما باید پیش قراول باشیم. چرا نباید در کشورهای همجوار پیشنهاد دهنده برخی گردهماییها در قالب کنوانسیونهای زیست محیطی منطقه ای باشیم؟ البته ما مخالف حرکت با کنوانسیونهای بینالمللی نیستیم، اما یادمان باشد آنها تفاهم نامههایی را مینویسند تا ملت های جهان را به سمتی ببرند که خودشان میخواهند. ما هم باید پیشنهاد دهنده باشیم و حرکت کنیم.
ارسال نظر