چرا از هواپیمای آتش نشان برای اطفای جنگل های زاگرس استفاده نشد؟

ایران برای کمک به اطفای حریق جنگل های ترکیه یک هواپیمای آتش نشان به این کشور اعزام کرده است. خبر اعزام هواپیمای آتش نشان از سوی ایران برای کمک به اطفای حریق جنگل های ترکیه را روز گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد. وزارت دفاع ترکیه نیز عصر دیروز تصویر هواپیمای آتش نشان ایرانی را منتشر کرد. اعزام هواپیمای آتش نشان به جنگل های ترکیه از سوی ایران در شرایطی رخ داده است که در آتش سوزی جنگل های کشورمان از این هواپیمای آتش نشان استفاده نشد.

به گزارش رکنا و به نقل از ایسنا، امید سجادیان، دبیر اجرایی نهضت سبز زاگرس با اشاره به ارسال هواپیمای آتش نشان از سوی ایران برای کمک به اطفای حریق جنگل های ترکیه گفت: هواپیمای آتش نشان برای کمک به عملیات اطفای حریق جنگل‌های زاگرس و کهگیلویه و بویراحمد دریغ شد.

وی افزود: در آتش سوزی جنگل‌های زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد بعلت صعب العبور بودن، شیب تند، گرمای ۵۰ درجه و صخره ای بودن منطقه نیاز به هواپیمای آتش نشان بود اما اقدام خاصی در این خصوص انجام نشد و مسئولان و متولیان امر هواپیما را از ما دریغ کردند .

سجادیان اظهارکرد: با وجود درخواست‌های متعدد اما هیچ هواپیمای آتش نشانی جهت شرکت در عملیات اطفای حریق جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد به منطقه اعزام نشد.

این فعال زیست محیطی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: آتش سوزی جنگل‌های "نارک" گچساران یک هفته در آتش نبود امکانات می سوخت و چند نفر از نیروهای مردمی مصدوم شدند اما هیچ خبری از هواپیمای اتش نشان نبود در صورتی که این هواپیما به منطقه اعزام می شد آتش در سریعترین زمان ممکن مهار می شد و هزاران هکتار جنگل بلوط از بین نمی رفت.

سجادیان تصریح کرد: جنگل‌های زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد طبیعی هستند از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ سال عمر دارند و تاثیر بسزایی در سیستم اکولوژیک دارند اما متاسفانه برای مسئولان اهمیت و اولویت ندارند و با وجود داشتن هواپیمای آتش نشان، این هواپیما را به منطقه جهت کمک اعزام نکرده اند در حالی که جنگلهای کشور ترکیه سوزنی و دست کاشت هستند .

وی بیان کرد: اگر امکانات و هواپیمای آتش نشان داریم چرا در مواقع ضروری و بحران به داد خودمان نمی رسید؟ با وجود این امکانات باید نیروهای مردمی و داوطلب با دست خالی به جنگ آتش بروند و مصدوم شوند و همچون" البرز زارعی" منجر به مرگ آنها شود.

گفتنی است که روز شنبه نهم مرداد ماه ۱۴۰۰ رئیس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق هوایی وزارت دفاع از حضور هواپیمای آتش نشان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شهر مولا در جنوب ترکیه و انجام اولین عملیات اطفای حریق با ظرفیت ۴۰ تن آب خبر داد. تیم عملیات اطفای حریق و هواپیمای آتش نشان طراحی شده به دست متخصصین جوان ایرانی با ظرفیت ۴۰ تن آب در شهر مولا و حضور یافت.

وبگردی