تعامل مطلوبی میان قوای سه‌گانه وجود دارد

به گزارش رکنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ، طی سخنانی در جلسه شورای اداری استان تهران، با اشاره به ظرفیت‌ها و چالش‌های زیاد این استان، اظهار کرد: باید مسئولان استان تهران، ظرفیت‌ها و چالش‌های زیاد استان را احصاء کنند و با اولویت‌بندی، جلوی افزایش روزافزون چالش‌ها در تهران را بگیرند و سپس این چالش‌ها را با برنامه‌ریزی مدون، مرتفع سازند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به قدردانی حجت‌الاسلام‌ ابوترابی‌فرد امام جمعه تهران و معتمدیان استاندار تهران، از اقدامات قوه قضاییه و همچنین برخی انتقادات مطرح شده گفت: در راستای ارتقاء وضعیت خدمت‌رسانی مراجع و واحدهای قضایی تلاش‌های بسیاری را انجام داده‌ایم اما حقیقت آن است که همچنان با مشکلاتی مواجه‌ایم و در تراز نظام جمهوری اسلامی نیستیم؛ در این قضیه تعارف نداریم؛ باید نظام قضایی ما در تراز نظام جمهوری اسلامی باشد؛ برای تحقق این مهم، علاوه بر مجاهدت ما عوامل و نیروهای قضایی، به تجهیز امکانات و نیروی انسانی نیز نیاز است.

محسنی اژه‌ای گفت: امروز تعامل مطلوبی میان قوای سه‌گانه وجود دارد و باید هر چه بیشتر بر دایره و وسعت این تعاملات بیفزاییم و اثرات این امر را ملموس و عملیاتی سازیم.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به موضوع تغییر کاربری‌ها گفت: به موجب قانون، مرجع تعیین تغییر کاربری‌ اراضی، قسمت مربوطه در جهاد کشاورزی است و وقتی وزارت جهاد کشاورزی، اعلام می‌کند که در فلان زمین، تغییر کاربری رخ داده، مرجع قضایی، ناگزیر می‌پذیرد؛ این در حالی است که برخی صاحبان اراضی ناچار از دیوار کشی دور زمین خود یا کشیدن جاده بر روی آن، برای پیشبرد امور کشاورزی و زراعی خود هستند؛ در اینجا مرجع مربوطه، این اقدامات آنان را در زمره تغییر کاربری قلمداد می‌کند؛ اینها مسائلی در حوزه تغییر کاربری‌هاست که باید در جهت رفع آنها، تدبیر اتخاذ کنیم.

محسنی اژه‌ای بیان داشت: در حوزه تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز، تاکید ما این است که زمینی که در آن، ساخت‌وساز غیرمجاز صورت گرفته باید به حالت اولیه بازگردد؛ در قضیه قلع‌وقمع مستحدثات در حریم و بستر رودخانه چالوس، خودم شخصاً ورود پیدا کردم و تاکید کردم که این تخریب‌ها از بنای مرتبط با دستگاه قضا شروع شود و کلیه بناهای غیرمجاز را شامل شود؛ اکنون منطقه مورد اشاره به یک تفرجگاه برای انتفاع عموم تبدیل شده است.

رئیس قوه قضائیه گفت: در قضیه ساخت‌وساز غیرمجاز در اراضی جلگه‌ای نوشهر نیز که چندین هکتار، در نتیجه تخلف به ویلا تبدیل شده بود و بعضاً تا ۸۰ میلیارد نیز پیش‌فروش شده بودند، ورود پیدا کردیم و اعلام کردیم پس از تخریب، نخاله‌ها باید با هزینه فرد متخلف منتقل شوند و سپس باز هم با هزینه فرد متخلف در آن عرصه، درختکاری صورت گیرد، که این مهم انجام گرفت و حتی بیش از قبل، در آن محیط، درختکاری انجام شد.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: در منطقه زیارت استان گلستان نیز با تدابیری که اتخاذ شد، جلوی ساخت‌وسازهای غیرمجاز گرفته شد. اینها نمونه‌هایی از ورود پیگیرانه در حوزه رفع تصرف از اراضی و بازگرداندن آنها به وضع سابق است؛ امری که باید در تمام نقاط کشور، با قوت استمرار یابد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «معتمدیان» استاندار تهران از اقدام حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نظارت ویژه بر امور قضایی و حقوقی استان تهران و شرکت در جلسه شورای اداری این استان در قالب سفری استانی، تقدیر به عمل آورد.

استاندار تهران همچنین از رویکردهای مردم‌محوری، پیشگیرانه، فسادستیزی و برخورد قاطعانه با عوامل و عناصر ناامن‌ساز و همچنین احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌تعطیل توسط قوه قضاییه قدردانی کرد.

حجت‌الاسلام «ابوترابی‌فرد» امام جمعه موقت تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه قوه قضاییه طی سالیان اخیر در مسیر تحولاتی جدی گام برداشته است اظهار کرد: مجموعه قضایی استان تهران نیز مستثنی از این تغییر و تحولات مثبت نبوده است.

وی افزود: بازدیدهای میدانی رئیس کل دادگستری استان تهران از ندامتگاه‌ها که همراه با هیئت‌های قضایی صورت می‌گیرد، نقش موثری در کاهش میزان پرونده‌های کیفری این استان داشته است.

امام جمعه موقت تهران همچنین بر ضرورت نزدیک شدن بیش از پیش رویه‌ها و تفسیرهای قضایی در جریان رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم تاکید کرد و در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: چنانچه شرایطی مهیا شود تا در هر مجتمع قضایی به صورت هفتگی یک بار مباحث اخلاق قضایی به کارکنان ارائه شود، بدون تردید اثر آن را در افزایش رضایتمندی ارباب رجوع از مراجع و محاکم قضایی شاهد خواهیم بود.

ابوترابی‌فرد گفت: مقوله حفظ حقوق عامه در دوره مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در دستگاه قضایی، کاملاً ملموس است که یکی از مصادیق این مهم، جلوگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی در سطح کشور محسوب می‌شود.

«یزدی‌خواه» رئیس مجمع نمایندگان استان تهران نیز در این جلسه به طرح مطالبی در رابطه با ناترازی‌های حوزه انرژی، آلایندگی‌ها و تنقیح قوانین قضایی پرداخت.

وی همچنین اظهار کرد: مسئولان باید با اتخاذ تدابیر خود، قدرت ریسک پذیری مدیران را افزایش دهند.

یزدی‌خواه گفت: هم‌اکنون وضعیت و شرایط تکریم ارباب رجوع در مراکز و مراجع قضایی بسیار بهتر از گذشته شده اما همچنان باید در این زمینه تلاش صورت گیرد.

مدیر کل اداره جهاد کشاورزی استان تهران نیز در این جلسه اظهار کرد: استفاده بهینه از ظرفیت‌های آبی و خاکی در استان تهران سبب شده که این استان در تولید ۱۷ محصول زراعی و باغی جایگاه اول تا چهارم کشور را در اختیار داشته باشد.

وی افزود: هرگونه قصور و کوتاهی در زمینه تغییر کاربری اراضی زراعی، ما را با خسارت‌های زیادی مواجه خواهد کرد.

مدیر شهرک‌های صنعتی استان تهران نیز با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی در این استان گفت: متاسفانه به دلیل محدودیت‌های زیرساختی، شهرک‌های صنعتی استان تهران با مسائل و مشکلات عمده‌ای مواجه هستند که باید برای حل این مشکلات تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

وی همچنین بر ضرورت اتخاذ تدابیر جدی از سوی بخش‌های ذیربط برای جلوگیری از شوک‌های جدید به بازار ارز تاکید کرد.

مدیر آب و فاضلاب استان تهران نیز در این جلسه به مشکلات ناشی از خشکسالی در استان تهران طی سالیان اخیر اشاره کرد.