کنایه پژمان جمشیدی به قیمت دلار/ پاسخ های جنجالی کارگردان فیلم آنتیک در جشنواره فیلم فجر

به گزارش رکنا، دومین روز جشنواره فجر در سینمای رسانه با رونمایی از فیلم «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی همراه بود. این فیلم که با بازی بیژن بنفشه‌خواه و پژمان جمشیدی ساخته شده، داستانی با محوریت خرافه‌پرستی را در قالب کمدی روایت می‌کند.

آغاز نشست خبری با سخنان تهیه‌کننده

نشست خبری این فیلم شامگاه شنبه ۱۳ بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد با حضور بازیگران و عوامل برگزار شد. در ابتدای این نشست، محمود بابایی (تهیه‌کننده) تأکید کرد: «من فکر می‌کردم اولین نمایش این فیلم در اکران عمومی باشد، ولی حضورش را در جشنواره فجر به فال نیک می‌گیرم.»

نگاه کارگردان به موضوع خرافه و دین

هادی نائیجی، کارگردان فیلم، با ابراز خرسندی از حضور یک مجری زن در این نشست و تأثیر او بر گرم شدن فضای جلسه (با اشاره به اجرای پوریامین)، درباره روند ساخت فیلم گفت: «من یک داستان خطی داشتم و بر اساس تجربه زیسته‌ام می‌دانستم که ادیان در جهان شرقی گاهی با اعجاز و ایجاد خرافه دچار انحراف‌هایی می‌شوند.»

او در ادامه به تأثیرپذیری ناخودآگاه و طبیعی از فیلم‌های دیگر اشاره کرد و در پاسخ به برخی سؤالات که فیلم را دارای تفسیر مذهبی می‌دانستند، اظهار داشت: «ما آگاهانه به چیزهایی پرداختیم که آن را خرافه می‌دانیم، نه دین. اگر کسی تأسیس یک امامزاده تقلبی را دین می‌داند، خودش باید پاسخگو باشد.»

واکنش به اتهام عناد با نظام

در ادامه نشست، محمود بابایی در پاسخ به سؤالی که فیلم را عناد با جمهوری اسلامی دانسته بود، گفت: «به وصیت‌نامه امام خمینی (ره) رجوع کنید و ببینید چند صفحه درباره مبارزه با خرافات صحبت کرده‌اند. می‌گویند امشب شلوغ‌ترین سانس بوده، ولی سؤالات با این موضوع شروع شده، در حالی که من دوست دارم به جای حواشی به داستان فیلم بپردازیم.»

شباهت فیلم به «زیرخاکی»

هادی نائیجی درباره شباهت فیلم «آنتیک» به سریال «زیرخاکی» توضیح داد: «بازشناسی بازیگر روی پرده به تکنیک و مسیر او برمی‌گردد. اینکه بازیگر اسم خود را روی پرده پاک کند، به بحثی طولانی نیاز دارد. موضوع خرافات تضادی را در قصه رقم می‌زند که پرداختن به شبهه این جذابیت را به وجود می‌آورد. ما زیر یک سقف و در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و همه حق داریم از باورهای خود دفاع کنیم. همین موضوع، دلیل اصلی پرداخت من به این قصه بود.»

پاسخ به اتهام توهین به مقدسات

نائیجی درباره اتهام به سخره گرفتن مقدسات تأکید کرد: «باید تعریف کنیم امر مقدس چیست! اینکه دوستان با یک کلمه “امامزاده” چنین سؤالاتی را مطرح می‌کنند، خلاف تصور من از یک جلسه رسانه‌ای است. آیا هر بقعه‌ای که ساخته می‌شود، بدون سند قابل قبول است؟ ما روایت فیلم را در سال‌های اولیه انقلاب بردیم، چون دو آدم شیاد در ابتدای یک حکومت تازه‌تأسیس از فرصت برای شیادی استفاده می‌کنند. آیا نمی‌توان برای رسیدن به پاسخی صحیح و دقیق پرسشگری کرد؟ ما در این فیلم صرفاً از فرصت‌های یادگیری شوخی ساختیم. کجا با یک مقدس مُسلّم شوخی کردیم؟ کجا با ارزش‌های نظام شوخی کردیم؟ اگر می‌خواهید به شخص بنده نسبتی بدهید، مشکلی نیست، ولی این گروه، افرادی معتقد هستند. ما از اهالی رسانه صداقت و پژوهش یاد گرفتیم و سینما بدون اصحاب رسانه معنا ندارد.»

پژمان جمشیدی؛ از تجربه جشنواره تا کنایه به قیمت دلار

پژمان جمشیدی در پاسخ به این سؤال که چه احساسی نسبت به اولین حضورش در جشنواره دارد و چرا بازی در «آنتیک» را پذیرفت، گفت: «خسته‌تر از آن سال هستم. این فیلم را انتخاب کردم، چون موضوع خرافه آن جذاب بود. آقای نائیجی را نمی‌شناختم و همین‌طور آقای بابایی را، که با آن‌ها در این فیلم آشنا شدم و قدردانی می‌کنم که از من برای بازی دعوت کردند.»

او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره دستمزد بالای بازیگران و تفاوت آن با دیگر عوامل سینما، با کنایه به شرایط اقتصادی گفت: «اینکه ما پول داشته باشیم، ولی اطرافیان‌مان نداشته باشند، چه فایده‌ای دارد؟ الان دلار ۸۴,۳۰۰ تومان است و وضع همه مشخص است.»

جمشیدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با انتقاد از کیفیت صدای سالن نمایش پیشنهاد داد: «از فردا فیلمنامه‌ها را پرینت بگیرند و به تماشاگران بدهند!»

واکنش به موج کمدی‌سازی در سینما

محمود بابایی درباره روند ساخت فیلم‌های کمدی در سینمای ایران گفت: «قصد ما این نبود که صرفاً یک فیلم کمدی بسازیم. ما قصه‌ای داشتیم که باید آن را در قالب کمدی روایت می‌کردیم.

با توجه به کلیشه‌های کمدی در سال‌های اخیر، سعی کردیم برخلاف جریان مد سینما حرکت کنیم. ما برای مخاطب فیلم ساخته‌ایم و حتماً مؤلفه‌هایی را رعایت کرده‌ایم، اما در جای درست از آن استفاده کرده‌ایم.»

ماجرای شکایت سازمان اوقاف از فیلم

بابایی در پاسخ به شایعه شکایت سازمان اوقاف از فیلم گفت: «این موضوع یک شیطنت رسانه‌ای بوده و اصلاً صحت ندارد. وکلای ما در حال پیگیری هستند، چون یک ادعای بی‌اساس مطرح شده است.»

نظر بازیگران درباره استقبال از فیلم

غلامرضا نیکخواه نیز در این نشست با اشاره به استقبال خوب مخاطبان از فیلم‌های کمدی در سینما اظهار داشت: «سینما یک صنعت است و در “آنتیک” که اثری کمدی است، مسئله‌ای مطرح شده که باید درباره آن گفت‌وگو کرد.»

فرزین محدث که در دقایق پایانی به نشست خبری رسید، تأکید کرد: «الان دوران گفت‌وگو است.»

جمع‌بندی کارگردان درباره فیلم و جشنواره

در پایان، هادی نائیجی اضافه کرد که تصور حضور این فیلم را در جشنواره فجر نداشته و به همین دلیل، مراحل پس‌تولید (پست پروداکشن) را به زمانی دیرتر موکول کرده بودند، اما برای اکران عمومی، فیلم حتماً بازبینی خواهد شد.

 

  • وزیر کشور: با افزایش عوارض تردد پلاک‌های شهرستان در تهران مخالفم واجازهٔ این کار را نخواهم داد + فیلم

وبگردی