مسلمانان بهبود یافته کرونا به شکرانه سلامت، پلاسمای خون خود را اهدا کنند

به گزارش رکنا، به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی(ص)، پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران امروز در نشست ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) با موضوع "بررسی روند درمان ویروس کرونا از طریق پلاسما درمانی"، ضمن ابراز خرسندی و حضور در جمع اهالی رسانه و تشکر از بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) برای برپایی چنین نشستی، با اشاره به استقبال مردم از پروژه پلاسمادرمانی گفت: اینکه مردم در شرایط فعلی ایجاد شده ترسیده باشند، طبیعی است. ویروس کرونا، رویکردی منفی در اهدای پلاسمای خون به وجود آورده است.

وی ادامه داد: پیش از اینکه کرونا به ایران برسد، ما در حال رصد اخبار و اوضاع کشور چین بودیم؛ کشور چین نیز موضوعاتی را به ما متذکر می‌شد. ما دریافت کردیم که باید از روش پلاسما درمانی استفاده کنیم و کمبود خون را نیز انتظار داشتیم، که از همین رو نیاز به اهدای خون را به مردم اعلام کردیم و اشاره داشتیم که بعد از خانه‌هایشان، مراکز انتقال خون تمیز هستند. با اینکه اهدای خون با ویروس کرونا، ارتباطی ندارد، اما ترس ابتلا به آن از طریق مراودات و حضور در مراکز انتقال خون وجود داشت. همچنین طی ارسال پیام‌های کشور چین متوجه شدیم که به جز کرونا، مشکلات دیگری هم خواهیم داشت که این مشکلات شامل نیازهای خونی است.

عشقی درخصوص اهدای پلاسما اظهار کرد: در روش پلاسمادرمانی، بهبودیافتگانی به سازمان انتقال خون دعوت می‌شوند که حداقل استانداردهای اهدای خون را داشته باشند و ۲۸ روز از بهبودشان گذشته باشد. همچنین در امر دریافت پلاسما، محدودیتهایی وجود دارد از جمله اینکه ما می‌توانیم از خانم‌هایی پلاسما دریافت کنیم که سابقه زایمان داشته‌اند که این پلاسما فقط برای تولید دارو خوب است و نباید مستقیم برای بیماران استفاده شود و بیمارانی که سابقه بیماری‌هایی سنگین همچون فشارخون و دیابت دارند نیز امکان اهدای خون ندارند.

وی در ادامه بیان کرد: ما حدود ده هزار فراخوان تلفنی داشتیم که این امر هم محدودیت و موانعی داشت؛ اینکه اطلاعات محرمانه هستند و برخی تمایل نداشتند که اطلاعات فاش شود؛ ولی با استفاده از روش تلفنی، هشتاد درصد مردم پاسخ دادند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران همچنین افزود: کشورهای همسایه، روش اعلام فراخوان را می‌پرسیدندکه چگونه فراخوان را اعلام کنند؛ مردم لازم است در تمام دنیا به مراکز مراجعه کنند و دریافت‌کنندگان نیز نگران عوارض نباشند .

عشقی در خصوص اطلاعات و تجربیات کسب شده در زمینه کرونا، اظهار کرد: ما با تعداد زیادی از بیماران مواجه شدیم و بنابر استفاده سریع از روش پلاسمادرمانی، از دیگر کشورها یک قدم جلوتر هستیم. انتقال پلاسما به کشورها، مراودات و شرایط ویژه‌ای دارد؛ ما در زمینه انتقال خون به دیگر کشورها برنامه‌ای نداریم. در حوزه مراودات علمی، سازمان بهداشت جهانی مراسمی جهت روش ارائه دستاوردها از طریق پلاسمادرمانی برگزار کرد که من به عنوان نماینده ایران حضور داشتم؛ در آن جلسه، نماینده کشور مصر اعلام کرد که هنوز درحال تدارک تجهیزات پلاسما هستند در حالی که ما در ایران این تجربه را داشتیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.