سریال «تنها گریه نکن» از بازیگران تا داستان؛ تولد تازه با فرمول «سرزمین مادری»

هر چند در چند سال اخیر، جریان سریال‌سازی در تلویزیون با بحران‌هایی مواجه بوده است، اما به نظر می‌رسد آرام‌آرام قطار تولیدات نمایشی روی ریل افتاده و هم در فرآیند تنظیم کنداکتور پخش و هم در چرخه تولید، شاهد اتفاقاتی امیدوارکننده هستیم.

 درست در روز‌هایی که کمال تبریزی، مدام در حال گلایه از کیفیت پخش فصل دوم سریال تحسین‌شده خود یعنی «سرزمین مادری» است، خبر‌هایی از پروژه‌ای منتشر شده است که قرار است با نگاهی به تاریخ معاصر به تولید برسد و از منظر بازخوانی ماجرای یک خانواده و تحولات آن در سه مقطع تاریخی، شباهت‌هایی به فرمول پیش‌تر آزموده شده در سریال‌های محبوبی همچون «در چشم باد» و همین «سرزمین مادری» دارد.

« تنها گریه نکن » نام این سریال است که هنوز زمان دقیق پخش آن مشخص نیست، اما کنجکاوی‌هایی درباره تولید آن وجود دارد.

در گزارش پیش رو روایتی از این پروژه تاریخی را می‌خوانید.

تنها گریه نکن

از خالقان «تنها گریه نکن» چه می‌دانیم؟

براساس آنچه تا به امروز درباره سریال «تنها گریه نکن» رسانه‌ای شده است، کارگردانی این پروژه را علی درخشنده برعهده دارد. او که خود که خودش فیلمنامه این سریال را هم نوشته است، کارگردانی جوان است که پیش‌تر در بخش فیلم‌اولی‌های جشنواره فیلم فجر با اولین ساخته سینمایی‌اش حضور داشت و حالا به نظر می‌رسد برای ورود به دنیای سریال‌سازی دورخیز کرده است.

درخشنده پیش‌تر فیلم سینمایی «دشمنان» را کارگردانی کرده بود که در جشنواره فیلم فجر سال ۹۸ و در بخش نگاه نو روی پرده رفت.

این فیلم داستانی متفاوت از انتقام‌جویی یک زن تنها داشت که جنس روایت آن در همان دروه مورد توجه منتقدان هم قرار گرفت. رویا افشار ایفاگر نقش اصلی آن فیلم بود و با گذشت چهار سال از رونمایی آن در جشنواره فجر هنوز به اکران عمومی نرسیده است.

علی درخشنده البته از فیلمسازان جوانی است که قبل از نشستن روی صندلی کارگردانی، فعالیت تخصصی در حوزه‌های مختلف را در پشت دوربین تجربه کرده بود و حالا ساخت سریال «تنها گریه کن» تازه‌ترین فعالیت او محسوب می‌شود.

تنها گریه نکن

از داستان «تنها گریه نکن» چه می‌دانیم؟

هنوز جزییات دقیقی از خط داستانی سریال «تنها گریه نکن» منتشرنشده و تنها می‌دانیم روایت این سریال درباره سرنوشت یک خانواده در سه مقطع تاریخی مختلف است. قصه با محوریت زندگی یک خانواده پیش می‌رود که درگیر اتفاقات مختلف می‌شوند و از زاویه نگاه اعضای این خانواده بخشی از تاریخ معاصر روایت می‌شود.

این همان فرمولی است که پیش‌تر مسعود جعفری جوزانی در سریال خاطره‌ساز خود یعنی «در چشم باد» آزموده بود و حالا نسخه تازه‌ترین از آن در قالب سریال «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی در حال پخش است. البته تجربه تبریزی آنقدر گرفتار حواشی شد که او به تازگی در مصاحبه‌ای از ناتمام ماندن روایت آن و ساخته نشدن فصل مربوط به دوران دفاع مقدس آن گفته است.

براساس همین فرمول‌ها احتمالا «تنها گریه نکن» در کنار توجه به رویداد‌های تاریخی، سراغ روایت‌های عاشقانه هم خواهد رفت و بخشی از داستان در بستر روابط میان کاراکتر‌ها پیش می‌رود.

تنها گریه نکن

از بازیگران «تنها گریه نکن» چه می‌دانیم؟

مطابق تجربه، سریال‌های تاریخی به همان اندازه که می‌توانند از ظرفیت بازیگران چهره برای جذابیت بیشتر بهره‌مند شوند، بستری ویژه برای ستاره‌سازی هم هستند. کم نیستند بازیگرانی که با نقش‌آفرینی در سریال‌های تاریخی به شهرت رسیدند و در قاب تلویزیون دیده شدند.

سریال «تنها گریه نکن» هم حالا ترکیبی از بازیگران چهره و کم‌تر شناخته‌شده را در ویترین خود دارد و باید منتظر ماند دید کدام بازیگر در روایت این سریال بیشتر به چشم می‌آید. تا به امروز به نام‌هایی همچون افسانه کمالی، رابعه مدنی، خاطره حاتمی، رها ربانی‌نیا، مرجان قمری، احمد کاوری، هادی شیخ‌الاسلامی، رحیم نوروزی، حسن رضایی، یوسف صفری بختیاری، پیام احمدی‌نیا و سیاوش چراغی‌پور در ترکیب بازیگران این سریال اشاره شده است و قرار است در این سریال از چند چهره جدید هم رونمایی شود.

انتخاب بازیگران نوجوان هم معمولا در این تجربه‌ها به اتفاقاتی ویژه منتهی می‌شود که نمونه آن را با درخشش علی شادمان در «سرزمین مادری» شاهد بودیم.

اما رسمی‌ترین اعلام نظر درباره پیش‌رفت این پروژه متعلق به م هدی میرچی، مدیر شهرک سینمایی و تلویزیونی غزالی بود که چندی پیش در گفتگو با خبرگزاری ایرنا از ساخت لوکیشن‌های دهه شصتی در این شهرک خبر داد و گفت: «این لوکیشن برای سریال «تن‌ها گریه کن» در حال آماده‌سازی است.»

نکته مهم، اما این است که می‌دانستیم شهرک غزالی فاقد لوکیشن‌های مناسب برای روایت دهه ۶۰ است و برهمین اساسا هم میرچی توضیح داده است: «در حال حاضر زمین تخصیص داده شده و بر اساس محتوای سریال «تنها گریه کن»، نگرش سازمانی و نظارت تیم فنی شهرک، یک محله از دهه شصت ساخته می‌شود.» با این حساب، سریال مذکور، زمینه ساخت یک شهرک جدید با ساختار دهه شصت شمسی در حاشیه شهرک غزالی را ایجاد کرده است که می‌تواند مورد استفاده دیگر آثار هم قرار بگیرد.

براساس اطلاعات منتشرشده بخش‌های دیگری از سریال در شهر یوش (زادگاه نیما یوشیج)، بلده، لفور، مشهد و قم فیلمبرداری می‌شود. لوکیشن‌هایی مثل حسینیه ارشاد، اداره فرهنگ قبل از انقلاب، بیمارستان مدرسه شهربانی، سالن کشتی و ژاندارمری و … برای این سریال بازسازی شده است.

تصویربرداری فصل نخست «تنها گریه نکن» در حال حاضر به پایان رسیده و براساس اطلاعات منتشرشده تصویربرداری ادامه این مجموعه دست کم ۸ ماه دیگر ادامه دارد و پخش آن سال آینده خواهد بود.

وبگردی