اکران افطار تا سحر؛ طرحی که شکست خورد
رکنا: سینماها چند سالی میشود که همزمان با ماه رمضان اقدام به اجرای طرحی با عنوان افطار تا سحر میکنند، طرحی که طبق آن مخاطبان سینما میتوانند در سانسهای اضافهای که در نظر گرفته شده است، تا سحر به تماشای فیلمهای مورد نظر خود بنشینند، اما این طرح هر ساله با انتقاداتی مواجه میشود و امسال هم سینماگران رضایت چندانی از آن نداشتند.
هر طرح و تصمیمی برای موفقیت در اجرای آن لازم است تا با فاکتورهایی همراه شود، اتفاقی که در حوزهای مثل فرهنگ بهدلیل فاصلهای که اغلب بین مخاطبان با تولیدکنندگان آن وجود دارد، اطلاعرسانی و برنامهریزی گستردهای را میطلبد. درباره طرح «افطار تا سحر» هم به همین ترتیب لازم است تا علاوهبر پایهریزیهای مناسب، زیرساختهای این رویداد توسط مواردی چون در نظر گرفتن محتوا، زمانبندی و اطلاعرسانیای که جزو مهمترین ارکان موفقیت یک طرح است فراهم شود، اما امسال از بین المانهای لازم برای این اتفاق موارد معدودی در نظر گرفته شده و موجب شده تا خیلی از سینماگران به آن انتقاد داشته و طرح را ناکارآمد بدانند.
همکاریهای لازم صورت نگرفت
آقای محمد قاصد اشرفی، رییس انجمن سینماداران که مدیریت سینما Cinema ماندانا را هم بر عهده دارد، درباره عملکرد این طرح در ماه رمضان امسال بیان کرد: طرح افطار تا سحر امسال با شکست مواجه شد، چرا که همکاریهای لازم برای اجرای موفق آن توسط نهادهایی که باید، صورت نگرفت. خود ما هم از روز گذشته اجرای این طرح را متوقف کردیم و آخرین سانس ما مثل بقیه روزها تا ساعت 12 شب است.
او در پاسخ بهدلیل این عدم موفقیت گفت: موارد مختلفی امسال باعث شدند تا این طرح چندان کارگشا نباشد، یکی از آنها همزمانی ماه رمضان با فصل امتحانات بود، اتفاقی که خواهناخواه روی میزان مخاطبان ما اثر میگذارد، همچنین تعطیلی پیش آمده در هفته گذشته هم جزو مواردی بود که باعث شد سینماها در عمل حدود پنج روز تعطیل باشند.
از نبود فیلم جدید تا کمبود تبلیغات
قاصداشرفی ادامه داد: اما از دیگر موارد مهم و تأثیرگذار در این مسأله نبود فیلم جدید در بین آثار روی پرده بود، اتفاقی که در سالهای گذشته با تلاش برای در نظر گرفتن یک فیلم تازهنفس، موجب میشد تا مردم هم انگیزه بیشتری برای آمدن به سینما پیدا کنند، اما این انتخاب امسال رخ نداد چرا که اغلب فیلمها مدتها پیش همزمان با اکران دوم نوروزی نمایش آنها شروع شده بود یا در صف اکران عید فطر بودند.
او در ادامه با اشاره به ادامه ضعف همیشگی تبلیغات اضافه کرد: امسال هم نبود تبلیغات و اطلاعرسانی از سوی فضایی مثل صداوسیما باعث شد تا شاهد کمبود آگاهی مردم نسبت به این طرح باشیم، در صورتی که صداوسیما میتوانست با تبلیغ و اطلاعرسانی مناسب قدم موثری در اینباره بردارد.
رییس انجمن سینماداران درباره علت عدم پرداخت صداوسیما به این طرح خاطرنشان کرد: واقعیت این است که صداوسیما توجه چندانی به این موضوع ندارد و انگار نمیخواهد که داشته باشد.
با این حال انتظار ما از صداوسیما همیشه این بوده که تعامل بیشتری با این حوزه داشته باشد چرا که این طرح هم یک اتفاق فرهنگی است نه یک تجارت و اطلاعرسانی درباره آن کمک به فرهنگ است. زمانی که تمام این موارد دست به دست هم میدهند باعث میشود تا ما بازهم شاهد عدم موفقیت این طرح باشیم. چندسال گذشته اوضاع بهتر بود و این طرح باعث شد تا فروش بهصورت محسوسی در این ماه افزایش پیدا کند، به همین دلیل پرداخت مناسب به این مقوله میتواند اتفاقات خوبی را رقم بزند در غیر این صورت این شکستها ادامه خواهد داشت.
افت زیادی در فروش نداشتیم
در اینباره آقای علی سرتیپی، رییس کانون پخشکنندگان سینمای ایران هم با اشاره به نیمبها شدن بلیتها به
«صبح نو» گفت: نیمبها شدن بلیتها تا حدی بر جلب مخاطبان تأثیر داشت، اما طرح افطار تا سحر چندان موفقیتآمیز نبود، با این حال ما افت شدیدی در فروش نداشتیم و اگر همین اقدامات هم صورت نمیگرفت ممکن بود که مثل مقطعی که پشت سرگذاشتیم، سینما با اوضاع بدی روبهرو میشد.
او در ادامه به اوضاع تبلیغات در این زمینه انتقاد کرد و گفت که بهدلیل عدم پرداخت به این طرحها، مردم از آنها بیاطلاع هستند.
طرحی که کاملا شکست خورده است
آقای رضا سعیدیپور، مدیر سینما آزادی Freedom هم در بخش دیگری از این گزارش، ضمن تأکید به نبود تبلیغات بیان کرد: امسال هم هیچگونه تبلیغاتی برای طرح اکران ماه مبارک رمضان در تلویزیون پخش نشد، اتفاقی که موجب عدم آشنایی مردم با این طرح و در نتیجه استقبال محدود از آن شد. در چنین شرایطی مخاطبان هیچ آگاهیای از این طرح ندارند و به همین دلیل استقبال و تغییر خاصی هم در فروش رخ نداد. در اینباره میتوان گفت طرح اکران رمضان در سال۹۷ نسبت به سالهای گذشته یک طرح کاملاً شکست خورده است.
او میگوید: هرچند این طرح در طول ماه مبارک رمضان در سالهای گذشته هم اجرا میشد، اما با توجه به اینکه طرح هر سال با تغییراتی همراه میشود، لازم است تا تبلیغ و اطلاعرسانی مناسبی در هر سال صورت بگیرد.
مدیر پردیس سینمایی آزادی در ادامه به تعطیلی که امسال در ماه رمضان وجود داشت، اشاره کرد و گفت: بعد از این تعطیلات حتی اگر از این هفته تبلیغات شروع شوند هم دیگر اتفاقی نمیافتد، چرا که ما در روزهای پایانی ماه مبارک هستیم و در ادامه بحث اکرانهای عید فطر و... مطرح میشود.
سعیدیپور همچنین از عدم اجرای این طرح در سینما آزادی خبر داد و یادآور شد: از ابتدای آغاز اکران ماه مبارک رمضان تا امروز پردیس سینمایی آزادی حتی یک سانس نیمهشب هم نداشته است. البته طبق روال عادی پنجشنبه و جمعهها و سهشنبهها مانند گذشته سانس های نیمهشب داریم که یک امر عادی است اما در طول هفته مانند سالهای گذشته سانس نیمه شب نداریم.
با این تفاسیر در صورت ادامه طرح افطار تا سحر لازم است تا ساز و کار جدیدی برای آن در نظر گرفته شود تا این طرح تنها به یک عنوان بین سینماییها تبدیل نشود و بتواند مخاطبان خود را جذب کند.
ارسال نظر