کدام اصولگرایان در انتخابات 1400 به نفع رئیسی کنار نمی روند؟
رکنا: با وجود این که بیشتر نامزدهای اصولگرا اعلام کرده اند که در صورت حضور آیت الله رئیسی از صحنه انتخابات به نفع ایشان کنار خواهند رفت، اما به نظر می رسد بعضی اصولگرایان به هیچ وجه قصد کناره گیری نداشته باشند.
اگرچه اصولگرایان تلویحا اعلام کرده اند در صورت حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات 1400 ، اجماعی بر سر او شکل خواهد گرفت و دیگر نامزدها محلی از اعراب نخواهند داشت، اما مشخصا برخی چهره هایشان گفته اند که در هیچ صورت کنار نمی کشند و حتی در صورت نامزدشدن رئیسی هم کنار نخواهند رفت.
به گزارش رکنا و به نقل از شرق، هم زمان با افزایش تلاش ها برای متقاعدکردن رئیس قوه قضائیه جهت حضور در انتخابات ، منوچهر متکی ، سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان دو روز پیش گفت: «سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان می گوید نتایج بررسی ها و رصد تحرکات به او و همکارانش نشان می دهد که احتمال حضور سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری بسیار افزایش یافته است.»
نمایندگان مجلس تاکنون دو بار در سه ماه از رئیس قوه قضائیه دعوت کردند در انتخابات 1400 حاضر شود. بار اول اسفند ماه با نامه ۲۰۸ امضائی و بار دوم چند روز پیش با نامه ۲۲۰ امضائی. اخباری از دعوت تشکل های دانشجویی یا استانی اصولگرا و پویش های مردمی و پیامکی هم رسانه ای می شود که همگی یک خواسته دارند و آن به صحنه آمدن ابراهیم رئیسی است. مانند اعلام دعوت ۱۴۰۰ نفر از فعالان دانشجویی از آیت الله رئیسی برای حضور در انتخابات۱۴۰۰.
چندی قبل پیامکی برای برخی از مردم ارسال شده بود که در آن آمده بود: «برای دعوت از حجت الاسلام و المسلمین، دکتر سید ابراهیم رئیسی جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ عدد ۱۴۰۰ را به شماره ۱۰۰۰۶۰۰۳۰ پیامک بفرمایید. از اهمیتی که برای سرنوشت کشور قائل شدید ممنون هستم.»
یا مثلا اسفند ماه اعلام شد که جلسه ای متشکل از فعالین فرهنگی و سیاسی استان خراسان رضوی در روز پنجشنبه ۲۱ اسفند ماه به دعوت قرارگاه جهادی عابس ابن ابی شبیب شاکری به منظور تشکیل ستاد دعوت از آیت الله رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری در مشهد تشکیل شده است.
یا در نامه شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم خطاب به حجت الاسلام ابراهیم رئیسی آمده بود: «شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم به عنوان نماینده جمعی از احزاب و جریانات سیاسی اصولگرا و انقلابی شهر کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه(س) از جنابعالی درخواست می کند با حضور موثر و وحدت آفرین خود در کسوت کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ و هم زمان با گام دوم انقلاب، شرایط را برای تشکیل یک دولت جوان و انقلابی جهت تحقق آرمان های بلند بنیان گذار نظام مقدس اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) و منویات امام خامنه ای (ره) مهیا کنید تا ان شاءالله همان طور که در قوه قضائیه منشا خیر و برکات فراوان شدید، آرزوی دیرینه ملت بزرگ ایران اسلامی محقق شود.»
اخیرا هم حجت الله عبدالملکی از چهره های نزدیک به آیت الله رئیسی در توییتی با هشتگ انتخابات ۱۴۰۰ نوشت: «سلام علی ابراهیم» که این توییت با واکنش علی نادری مدیر روابط عمومی قوه قضائیه روبه رو شد و در پاسخ به عبدالملکی نوشت: «آقای دکتر سلام لطفا آرزوها و علاقه مندی ها رو در قالب خبر اعلام نکنید». عبدالملکی هم در پاسخ به نادری نوشت: «سلام برادر این خبر نیست این یک دعوته... کشور به حضور آیت الله رئیسی نیاز داره. امیدواریم دعوت مردم رو ببینن و بپذیرن.»
اردوگاه اصولگرایی در آستانه هیچ انتخاباتی این قدر بی برنامه، متکثر و غیر قابل پیش بینی نبوده است. چهره هایی مانند فریدون عباسی و حسین دهقان هم گفته اند تا آخر می مانند. فریدون عباسی با اشاره به اینکه موافق جمع آوری امضا برای حضور رئیسی در انتخابات نبودم، گفته است: « مجلس باید استقلال خود را از قوه مجریه حفظ کند، زمانی که از یک فرد دعوت می کنیم تا رئیس جمهور شود، بعد از آن به هر وزیری که او معرفی کند یا هر کاری که انجام دهد باید رای مثبت دهیم و دیگر نمی توانیم نقش نظارتی خودمان را ایفا کنیم. جزء امضاکنندگان نامه به رئیسی نبودم و اعتقاد دارم که قوه قضائیه برای برقراری عدالت در جامعه نیازمند ثبات مدیریتی است. حالا که شخصی مثل آقای رئیسی که جنسش، جنس قوه قضائیه است و تجارب خوبی هم دارد و افراد، ساختار و سازمان آنجا را می شناسند، نقاط ضعف و کاستی ها را می داند سریع تر از بقیه می تواند در ثبات قوه قضائیه و سالم سازی آن و آماده کردن برای ساختن تمدن نوین اسلامی قدم بردارد، به نظر من ایشان در قوه قضائیه بمانند نظام بهره بیشتر می برد تا اینکه به قوه مجریه وارد شود»
عبدا... گنجی فعال اصولگرا و مدیرمسئول روزنامه جوان هم مشابه همین تحلیل را دارد و در توییتی به انتقاد از نامه نمایندگان به رئیسی پرداخته و نوشته: «۲۲۰ نماینده محترم مجلس که از جناب رئیسی درخواست حضور در انتخابات کرده اند، حتما دلسوزانه است. اما نگاه فرامتنی به درخواست خود نداشته اند. در نظام پارلمانی چنین امری معقول است اما در نظام ریاستی این سوال طرح می شود که با فرض پیروزی، فردای انتخابات چگونه می خواهند بر دولت نظارت کنند؟»
از آن سو مشخص است که فردی مانند عزت الله ضرغامی هم که هشت سال است منتظر چنین روزی است و همه برنامه هایش را معطوف به حضور در انتخابات ۱۴۰۰ کرده به این راحتی کنار نخواهد کشید. سابقه اظهارنظرهایش در سال ۹۶ هم گواه همین است. او آن زمان خطاب به جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب نوشته بود: «ضمن استقبال از اعلام آمادگی حجت الاسلام والمسلمین آقای رئیسی، امیدوارم حضور ایشان باعث گرمی و رونق انتخابات ریاست جمهوری شود. همان گونه که در متن بیانیه ایشان آمده فارغ بودن از گروه بندی های سیاسی رایج، مورد تاکید قرار گرفته که در واقع بر مرزبندی ایشان با جریان نوپای سیاسی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) صراحت دارد. از باب تقویت این جبهه و پیرو سخنانم در جلسه مجمع عمومی ۲۰/۱/۹۶، از شما انتظار دارم، ضمن احترام به اعلام استقلال ایشان و همچنین موضع قبلی شان و تمکین نسبت به آن، بر اساس آیین نامه صریح خود که مورد پیمان همه اعضا بوده است در این خصوص تصمیم گیری نمایید. پیشنهاد می کنم به جای ایشان و نفر پنجم اعلامی که با صراحت مورد تکذیب و اعتراض ایشان قرار گرفته، دو نفر بعدی یعنی آقایان حاجی بابایی و نیکزاد را جایگزین نمایید» که البته کسی توجهی به این درخواست ضرغامی نکرد!
اما جالب است که چهره های شاخص تر که قبلا هم سابقه حضور در انتخابات را داشته اند تلویحا یا صراحتا گفته اند که در صورت آمدن رئیسی کنار خواهند کشید. احتمالا می دانند که در آن صورت شانسی نخواهند داشت و نمی خواهند دوباره مهر شکست خورده برای چندمین بار بر پیشانی شان بنشیند.
این چهره ها شامل سعید جلیلی ، محسن رضایی و محمد باقر قالیباف اند. چندی قبل به نقل از قالیباف سه شرط برای آمدنش اعلام شده بود که یکی از آنها نیامدن ابراهیم رئیسی بود اگرچه بعدا نزدیکانش این شروط را تکذیب کردند. تسنیم، اسفندماه به نقل از برخی منابع مطلع نوشته بود که قالیباف در حال حاضر با توجه به احتمال حضور رئیسی، بر عدم کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ تاکید دارد. محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه مجلس و از چهره های سیاسی نزدیک به محمدباقر قالیباف همان زمان اعلام کرد بود «قالیباف بنای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را ندارد ... و برداشت من این است که با افزایش احتمال حضور ابراهیم رئیسی، قالیباف آمادگی کمک به او را دارد.»
اطرافیان سعید جلیلی هم گفته اند که او در صورت آمدن رئیسی، توانش را در خدمت حمایت از او قرار خواهد داد. به جز این چهره های شاخص، سعید محمد هم در پاسخ به این سوال که آیا با حضور آیت الله رئیسی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری به نفع وی از رقابت ها کنار می روید یا خیر، گفته: «اخیرا خبرگزاری فارس همین مضمون را کار کرده و پاسخ من انتشار یافته لطفا به همان پاسخ رجوع فرمایید». او به فارس گفته بود: «من ابتدا خدمت آقای رئیسی رفتم تا برنامه را با ایشان تنظیم کنم. ایشان گفتند که به انتخابات ورود نمی کنند. حتی قبل از آنکه از قرارگاه خارج شوم دوباره از ایشان پرسیدم و گفتند که قصد ورود به انتخابات را ندارند. اگر ورود کنند به آقای رئیسی کمک می کنم چون ایشان می توانند اجماع خوبی ایجاد کنند و اولویت عدم انشقاق است.»
رئیسی بیاید یا نیاید؟
چند وقت قبل خبری منتشر شد مبنی بر اینکه برخی فرماندهان نیروهای مسلح از رئیسی خواسته اند نامزد نشود. این خبر تکذیب شد، اما روز گذشته اسماعیل کوثری هم درباره آن توضیح داده و گفته است: «این موضوع از اساس کذب است و تکذیب هم شد؛ سپاه و نیروهای مسلح به هیچ عنوان وارد چنین دسته بندی هایی نشده و نخواهند شد. من اطلاع دارم که چنین نامه ای خطاب به آقای رئیسی نوشته نشده است. بله، فرماندهان نظامی اگر جایی احساس خطر کنند، برای دفاع از انقلاب ورود می کنند؛ مثل نامه ای که به آقای خاتمی در دوران اصلاحات نوشته شد. بنده هم آن نامه را امضا کردم تا هشدار لازم به رئیس جمهور وقت داده شود. شان سپاه بالاتر از این حرف هاست و اینها شیطنت هایی است که کسانی که نمی خواهند یک تفکر انقلابی و جهادی در راس قوه مجریه قرار بگیرد، مطرح می کنند.»
عباس سلیمی نمین نیز که به نظر می رسد از حامیان قالیباف است، دیروز با اشاره به اینکه کاندیداهای اساسی جریان اصولگرا آقایان رئیسی و قالیباف هستند که هر دو اعلام کرده اند در صورت حضور دیگری در انتخابات شرکت نخواهند کرد، گفته است: «مسئله دیگر این است که آیا در صورت حضور آقای رئیسی در انتخابات، سود این حرکت برای مردم بیشتر است یا حضور او در قوه قضائیه سود بیشتری برای مردم دارد؟! این بحث هنوز به نتیجه ای نرسیده است. به عقیده من، آقای رئیسی تنها کسی است که می تواند اصلاحات در قوه قضائیه را به عنوان امری حیاتی ادامه بدهد. بعد از خروج او از این قوه، اصلاحات سخت تر و کندتر خواهد شد. شخصیتی مثل او قوه قضائیه را به خوبی می شناسد و امروز هم دارای این ایثار و و فداکاری است که با همکاران لغزش کرده خود برخورد کند و این شجاعت را داشته که در مقابل آنها صف آرایی کند. این شجاعت در مدیران گذشته کم رنگ تر بود. مصلحت کشور بیشتر در حضور او در قوه قضائیه است.»
با این حال سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان با اشاره به نامه آیت الله موحدی کرمانی به ابراهیم رئیسی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، گفته است مدل انتخابات سال ۹۲ مدل بازنده است؛ مقصود او حضور بیش از یک نامزد از جریان اصولگرایی در عرصه انتخابات است.
منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر