بی توجهی نامزدهای انتخابات 1400 به حل مساله کرونا / حتی در وعده ها هم نیست !
رکنا: موضوع شیوع کرونا در ایران و راهکارهای مقابله با آن و البته برنامه ریزی برای تامین و توزیع واکسن کرونا، مساله ای است که تا کنون کمتر مورد توجه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است.
تا این لحظه نامزدهای اصلی انتخابات 1400 هیچ وعدهای درباره واکسیناسیون کرونا یا بستههای اقتصادی کرونا ندادهاند، در حالی که به نظر میرسد هر وعده و برنامهای که دارای سرعت بخشیدن واکسیناسیون کرونا باشد، میتواند باعث به چالش کشیده شدن دولت روحانی و اقبال مردم به صندوق رای شود.
به گزارش رکنا، این روزها نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران بیش از پیش اظهار نظر میکنند و نگاه خود نسبت به مسائل مختلف را مطرح میکنند. نکته جالب این اظهار نظرها اما غیبت یا حضور کمرنگ کرونا در بحثهای مطرح شده از سوی نامزدهای مختلف است.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که مهمترین بحران این روزهای ایران از نظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کرونا است و روزانه صدها نفر به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند. در این وضعیت، بحران کرونا و عواقب آن سهمی بسیار کمی از مواضع نامزدها را به خود اختصاص داده است و اولویت اول نامزدها همچنان مذاکره یا عدم مذاکره با غرب، کار جهادی و البته بهبود وضع اقتصادی در معنای کنترل تورم است.
نامزدهای ریاست جمهوری ایران در حالی همچنان بر سر مذاکره یا عدم مذاکره با غرب بحث میکنند که در این حوزه نظام تصمیمات خود را گرفته است و این مسیر با هر نامزدی پیش میرود. هرچند کیفیت، سرعت و جزئیات آن حتما متفاوت خواهد بود، اما به نظر میرسد با توجه به وضع کرونا دعوا بر سر مذاکره با غرب بیهوده است.
در مقابل نامزدها اظهار نظری جدی درباره کرونا، افزایش سرعت واردات یا ساخت واکسن کرونا و برنامه جامعتری برای واکسیناسیون ملی ندارند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که سلامت و جان شهروند، احیای اقتصاد و حتی مشارکت در انتخابات به وضعیت کرونا مربوط میشود و کرونا به نوعی مهمترین بازیگر صحنه سیاست و جامعه ایران است و دولت حسن روحانی نیز در برابر آن عملکرد چندان خوشایندی نداشته است.
عملکرد دولت روحانی در برابر ویروس کرونا باعث میشود تا رقبا بتوانند نامزدهای نزدیک به دولت مثل محمدجواد ظریف یا اسحاق جهانگیری را در تنگنایی شدید قرار دهند. با وجود این جذابیت غیرقابل انکار که در کنار ضرورت بحث درباره کرونا وجود دارد، تا لحظه هیچ کدام از نامزدهای جدی انتخابات برنامهای منسجم برای مهار و واکسیناسیون کرونا ارائه نکردهاند و نقدهایی جدی را متوجه دولت نکردند.
تنها نامزدی که تا اینجا درباره کرونا اظهار نظری جدی کرده و وعدهای مشخص است داده شاهین محمدصادقی، نماینده ادوار مجلس و رییس کمیته اجرایی طرح شهید سلیمانی است. او که معتقد است رجل سیاسی است و تایید صلاحیت خواهد شد با انتقاد از مدیریت دولت در پیگیری نکردن طرح شهید سلیمانی در مبارزه با کرونا گفت: اگر رییس جمهور شوم من نیز همین طرح را اجرا کرده و بیماری را طی شش ماه جمع خواهم کرد.
او ضمن حمایت از تولید واکسن در داخل، پیکان انتقادات خود را به سوی لایههای سیاسی دولت گرفت و گفت: برخی تصمیمات حتی خلاف نظر وزیر بهداشت بوده و کسانی بیرون از این وزارتخانه در لایههای سیاسی دولت برای اینکارها تصمیم میگیرند.
در حالی که تنها اظهار نظر جدی درباره کرونا به یکی نامزدهای فرعی انتخابات ریاست جمهوری مربوط میشود، کرونا، واکسیناسیون و چگونگی مقابله با عواقب آن محور هر انتخاباتی در جهان بوده و هست.
تنها کافی است به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رویکرد بایدن در روزهای نخست بعد از آن نگاه کنیم. کرونا، چگونگی احیای اقتصاد و البته واکسیناسیون از جدیترین بحثهای بین جو بایدن و دونالد ترامپ بود و در نهایت نیز کرونا و مسائل مربوط به آن بود که توانست هواداران دمکراتها را راضی به رای دادن کند.
پس از ریاست جمهوری بایدن نیز اولویت اول او بسته کمکهای اقتصادی کرونا و البته واکسیناسیون ملی بود. اصرار بایدن بر سرعت بخشیدن به واکسیناسیون باعث شد تا شتاب این کار بیش از وعده داده شده از سوی او باشد. در نهایت تا اینجای کار بیش از ۱۳۱ میلیون آمریکایی که معادل ۴۰ درصد جمعیت این کشور است حداقل یک دوز واکسن کرونا زدهاند و بیش از ۸۴ میلیون نفر که معادل ۲۵ درصد جمعیت آمریکا است نیز به طور کامل واکسینه شدهاند.
در چنین وضعیتی نامزدهای جدی ریاست جمهوری ایران هیچ وعدهای درباره واکسیناسیون یا بستههای اقتصادی کرونا ندادهاند، در حالی که به نظر میرسد هر وعده و برنامهای که دارای سرعت بخشیدن واکسیناسیون کرونا باشد، میتواند باعث به چالش کشیده شدن دولت روحانی و اقبال مردم به صندوق رای شود.
با این وجود به نظر میرسد مانند بسیاری از انتخاباتها، نامزدها از مسائل اصلی و روز جامعه ایران جا ماندهاند یا حداقل تنها به یکی از مسائل اصلی مثل مذاکره با غرب میپردازند، مسئلهای که با وجود بحران کرونا و اقتصاد ضعیف شده، اهمیت چهار یا هشت سال پیش را ندارد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
منبع: سلام نو
ارسال نظر