صدرالحسینی : دادگاه قربانیان شارلی ابدو یک نمایش سیاسی است

به گزارش رکنا ، سیدرضا صدرالحسینی ، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سکوت رئیس‌جمهوری فرانسه در قبال قصد نشریه فرانسوی برای انتشار مجدد کاریکاتور موهن پیامبر اسلام (ص) اظهار کرد: پس از اقدام نشریه شارلی ابدو در خصوص انتشار کاریکاتورهای موهن نسبت به پیامبر اسلام (ص)در سال ۲۰۱۵، مجدداً مشاهده می‌کنیم که این نشریه در یک اقدام غیرمنطقی و غیرعقلانی مجدداً اعلام کرده که به زودی اقدام به بازنشر این کاریکاتورها خواهد کرد. واکنش در سطح افکار عمومی به خصوص کشورهای اسلامی به این مساله طی چند روز اخیر بالا گرفته و متاسفانه در مقابل، امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه در این خصوص سکوت کرده و آن را جزئی از آزادی بیان در کشورش خوانده است. انتظار افکار عمومی جهان و به ویژه مسلمانان از ماکرون این بود که او نسبت به این مسائل دقت نظر بیشتری داشته باشد و با احترام، این مساله را حل و فصل کند. به عبارت دیگر او نه تنها هیچ موضع‌گیری در این خصوص نکرده است بلکه در حال دامن زدن به یک مساله بسیار بحث‌برانگیز و خطرناک است.

اهانت به بیش از یک میلیارد و 400 میلیون مسلمان جهان

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که اهانت به پیامبر اسلام (ص) در حقیقت اهانت به بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مسلمان در سراسر دنیا است. به همین دلیل سکوت رئیس‌جمهوری فرانسه در مقابل انتشار مجدد کاریکاتورهای توهین‌آمیز یک اهمال‌کاری علنی به حساب می‌آید. این در حالی است که اگر یک مسلمان در کشورهای اروپایی اقدام به اهانت علیه یک شخصیت سیاسی یا یک مذهب دیگر کند سریعاً او را محکوم و سرکوب می‌کنند، اما در فرانسه می‌بینیم که تکرار اهانت به پیامبر اسلام (ص) به عنوان آزادی بیان تلقی می‌شود. بدون شک این موضوع نشان می‌دهد که استانداردهای دوگانه در فرانسه آن هم با محوریت آزادی بیان کار را به جایی کشانده است که امروز مجدداً یک چالش عظیم در حال رقم خوردن است، ولی دولت این کشور کاملاً سکوت کرده است. زمانی که نشریه شارلی ابدو کاریکاتورهای مذکور را مجددا بازنشر می‌کند یا در سوئد کتاب آسمانی مسلمانان به آتش کشیده می‌شود به جای آنکه به علت توجه شود، معلول‌ها مورد تحلیل قرار می‌گیرد و در نهایت اقلیت مسلمان در اروپا به تروریسم و افراط‌گرایی محکوم می‌شود.

این دادگاه صرفاً یک دادگاه سیاسی و نمایشی است

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: کشورهای مذکور هیچ‌گاه نمی‌پرسند که اگر به اعتقاد مسلمانان توهین نشود آیا این طیف عظیم مذهبی دست به اقدامات غیرعقلانی یا خشن می‌زنند؟ طبیعتاً پاسخ منفی است؛ بدون تردید اگر این اقدام‌ها انجام نشود و مسلمانان تحریک نشوند شاهد چنین مسائلی نخواهیم بود ولی متاسفانه فرانسه این مسائل را نادیده می‌گیرد و همین حالا با پوشش حقوقی و قضایی در حال برگزار کردن دادگاه به نفع قربانیان شارلی ابدو هستند. شکی وجود ندارد که اقدام عناصر افراطی علیه این نشریه و کشتاری که در آن صورت گرفت، یک عمل غیرانسانی به حساب می‌آید اما مساله اینجاست که اقدام این نشریه موجب شد تا شاهد یک قتل عام به صورت مسلحانه در آن باشیم. به همین دلیل معتقدم این دادگاه صرفاً یک دادگاه سیاسی و نمایشی است و اساساً ماهیت آن ضد اسلامی و به ضرر مسلمانان برنامه‌ریزی شده است. لذا اگر مجددا کاریکاتور توهین‌ به پیامبر اسلام (ص) از سوی شارلی ابدو منتشر شود، احتمال دارد باز هم شاهد رقم خوردن پیامدهای بسیار خطرناک برای فرانسه باشیم.

تناقض آشکار بر سیاست‌گذاری فرانسه

صدرالحسینی افزود: اگر این‌بار اقدامی علیه این نشریه صورت بگیرد، مسلمانان از سوی دولت فرانسه و سایر دولت‌های اروپایی تحت فشار قرار خواهند گرفت. اینکه در فرانسه توهین به ادیان به عنوان آزادی بیان در مهد دموکراسی نام می‌گیرد، یک تناقض آشکار بر سیاست‌گذاری این کشور به حساب می‌آید؛ چراکه اقدامات دوگانه و ضداسلامی در هر صورت به معنای تحقیر و توهین به مسلمانان قلمداد می‌شود. همین موضوع می‌تواند مجدداً فضای خیزش رادیکالیسم را فراهم کند و یک دور باطل از افراط‌گرایی در اروپا را کلید بزند. مردم فرانسه و سایر کشورهای اروپایی هنوز خاطره تلخ عملیات‌های داعش و القاعده در خاک کشورشان را از ذهن بیرون نکرده‌اند و هنوز پرونده عملیات‌های اخیر در فرانسه و بلژیک مفتوح است. از این رو معتقدم ادامه اقدام‌های شارلی ابدو می‌تواند به یک جدال ضد امنیت ملی فرانسه و سایر کشورهای اروپایی تبدیل شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هیچکس نمی‌تواند در فرانسه و در کل دنیا تضمین بدهد که انتشار مجدد کاریکاتور پیامبر اسلام (ص) مخاطرات امنیتی و واکنش های تند رادیکال به همراه ندارد. بخش دیگری از این ماجرا بحث اسلام‌هراسی است. احتمال دارد که انتشار مجدد کاریکاتورها توسط شارلی ابدو برنامه‌ای باشد برای تحریک مسلمانان و سرکوب مجدد آنها از سوی فرانسه و دستگاه‌های امنیتی اروپا تا در نهایت بتوانند این عکس‌العمل‌ها را به عنوان تهدید امنیت ملی به خورد افکار عمومی بدهند و پس از آن در مجامع بین‌المللی و حقوق بشری از آن به عنوان یک واکنش و تهدید اجتماعی نام ببرند. به همین دلیل بحث برگزاری دادگاه و پیگری حقوقی که در فرانسه کلید خورده، کوششی است برای اجرای یک سناریوی خطرناک که وجاهت حقوقی ندارد و ماهیت آن صرفا سیاسی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.