قایق‌های تندرو سپاه در تعقیب ناو هواپیمابر آمریکایی

به گزارش رکنا، دیلی میل نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران 22 سپتامبر (شنبه، 1 دی) پس از ورود یک ناو هواپیمابر آمریکایی به خلیج فارس در بحبوحه تشدید تنش ها بین دو کشور بر سر اعمال دوباره تحریم های آمریکا، در خلیج فارس رزمایش برگزار کرد.

این روزنامه در گزارشی به قلم میراندا آلدرسلی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: تلویزیون ایران نیروها و تجهیزات آبی خاکی را که طی رزمایش در جزیره قشم، واقع در خلیج فارس فرود می آمدند، نشان داد. این نیروها و تجهیزات عبارت بودند از ناوهای نیروی دریایی، بالگرد، راکت انداز و یگان های کماندویی.

سردار محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد: ”امیدواریم با این رزمایش، دشمنانمان بیشتر از هر زمان دیگر بفهمد که پاسخ به هر گونه اقدام آنها تا چه حد ویرانگر خواهد بود.“

قشم که بزرگترین جزیره واقع در خلیج فارس است، نزدیک تنگه هرمز قرار دارد؛ تنگه ای که مسیر عبور دریایی یک سوم محموله های نفت جهان است.

ناو هواپیمابر آمریکایی جان سی. استنیس جمعه وارد آبهای خلیج فارس شد و تحت تعقیب قایق های تندرو سپاه قرار گرفت. همچنین شاهدان به خبرگزاری رویترز اعلام کردند یک هواپیمای بدون سرنشین را در حال پرواز نزدیکی محل این رویداد دیدند.

قایق های تندرو سپاه راکت شلیک کردند، اما سخنگوی نیروی دریایی آمریکا گفت این راکت ها به سوی (اهدافی) با فاصله دور از کشتی های آمریکایی نشانه گیری شد. کلویی مورگان، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، مستقر در بحرین گفت: ”ما فکر می کنیم این بخشی از رزمایش دریایی آنها بود.“

مقامات ایرانی تهدیدهای علنی کرده اند اگر آمریکا به تلاش برای توقف صادرات نفت ایران - که بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران است- ادامه دهد، تردد محموله های نفت کشورهای دیگر در خلیج فارس را مختل خواهند کرد.

رندی پک، فرمانده ناو هواپیمابر استنیس گفت: ”به طور قطع ما تلاش می کنیم از متحدانمان حمایت کنیم و به آنها بگوییم که قصد داریم به پایبندی به این منطقه و (تضمین) دسترسی برابر به آبهای بین المللی ادامه دهیم.“

سردار جعفری، فرمانده سپاه به تلویزیون ایران گفت: ”آنها آمده اند و وانمود می کنند امنیت کشورهای (عربی حوزه) خلیج فارس را تامین می کنند. اما این ایران است که باید امنیت تنگه هرمز، خلیج فارس و کشورهای برادر واقع در ساحل جنوبی خلیج فارس را تامین کند.“

ترامپ چهارشنبه با ادعای پیروزی بر داعش ISIS اعلام کرد همه دو هزار نظامی آمریکایی مستقر در سوریه را از این کشور خارج خواهد کرد.

با وجود این، این اقدام با ارزیابی های کارشناسان خود او، از جمله جیم ماتیس، وزیر دفاع و برت مک گورک، نماینده آمریکا در ائتلاف ضدداعش- که هر دوی آنها از دولت کناره گیری کردند- مغایرت دارد.

ماتیس در نامه ای معنی دار مدعی شد رئیس جمهور دیدگاه غیرواقع بینانه ای درباره تهدیدهای ناشی از دو دشمن بزرگ جهانی آمریکا دارد. وزارت خارجه ایران اوایل روز شنبه در اظهاراتی که نخستین اظهارات دولت ایران درباره تصمیم ترامپ Trump برای خروج از سوریه بود اعلام کرد حضور نظامی آمریکا در سوریه به منطقه آسیب زده است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

وبگردی