پیام پوتین به ایران در کنفرانس خبری با نتانیاهو
رکنا: هفته ی گذشته، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مذاکراتی را با پوتین در اقامتگاه رئیس جمهور روسیه در سوچی برگزار کرد. این ششمین بار بود که این دو در دو سال گذشته دیدار می کردند.
رکنا سیاسی: المانیتور نوشت: هفته ی گذشته، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مذاکراتی را با پوتین در اقامتگاه رئیس جمهور روسیه در سوچی برگزار کرد. این ششمین بار بود که این دو در دو سال گذشته دیدار می کردند.
نتانیاهو به روسیه آمد تا نگرانی خود را از آنچه مقاصد ایران و حزب الله برای حضور دائمی در سوریه می خواند، ابراز کند.
اسرائیلی ها این روزها حسابی ذهنشان به این سئوال مشغول است که چه کسی نقشی کلیدی را در سوریه ی پساجنگ خواهد داشت.
سفر نتانیاهو در 23 اگوست چندین روز پس از سخنرانی بشار اسد در مقابل دیپلمات ها در دمشق انجام شد، جایی که او روسیه را در کنار ایران و حزب الله قرار داد و از این سه برای مبارزه علیه تروریست Terrorist و نجات سوریه تشکر و قدردانی کرد.
ارتش سوریه و حزب الله در حال انجام یک عملیات نظامی موفقیت امیز علیه داعش ISIS در مرز سوریه و لبنان هستند. تحولات مثبت دیگری در جبهه های دیگر در جریان است. بنابراین در پشت پرده، چه کسی قادر خواهد بود ایران و متحدانش را به سمت در خروج هدایت کند و چگونه؟ ایا پوتین می تواند در این مسیر کمک کند؟ جواب منفی است.
اندری کلشینکوف خبرنگار روزنامه کامرسانت در توصیف جلسه سوچی نوشت: پوین حتی اگر می خواست نیز کمکی به نتانیاهو نمی توانست بکند، جز اینکه فقط به سخنانش گوش کند. او به سختی می تواند نفوذ ایران در منطقه را محدود کند. با این حال، به نظر برای پوتین، مشورت در مورد چنین موضوعات ژئوپولتیک جدی، خوشایند بوده است و از این نگاه، جلسه برای طرفین منفعت در برداشته است.
پوتین در کنفرانس خبری حاضر به اظهار نظر در مورد سخنان نتانیاهو علیه ایران نشد، و سعی کرد اظهاراتی کلی بر زبان آورد.
در واقع، این اقدام پوتین، پیامی روشن به تهران بود که مسکو موضع خود را تغییر نداده است. چند ساعت بعد نیز، این موضع توسط واسیلی نبنژیا که سفیر روسیه در سازمان ملل است تکرار شد.
وی گفت: ما از موضع اسرائیل در مورد ایران آگاهیم، اما معتقدیم ایران نقش بسیار سازنده ای در سوریه ایفا می کند.
مسکو چندین سال تلاش کرد و جامعه بین المللی را به این رساند که ایران عضو برحق مذاکرات مربوط به سوریه است. البته نباید از این موضوع غافل شد که تهران رقیب جدی مسکو در سوریه از لحاظ نظامی، اقتصادی و سیاسی است. واقعیت این است که بدون ایران، سوریه با اوضاع بسیار سختی می توانست مواجه شود و دورنمای ثبات بسیار دست نیافتنی بود. مسکو این را خوب می داند.
المانیتور در ادامه با اشاره به جلسه پوتین و نتانیاهو افزود: هیچیک از مسئولان نظامی در جلسه این دو حضور نداشتند. در کنار نتانیاهو، مدیر موساد، که گفته شده گزارشات سری و حساسی به پوتین در مورد ایران داده، حضور داشته است.
اسرائیل و امریکا خواهان این تضمین هستند که هیچ پایگاه نظامی ایرانی در سوریه نباشد، این درحالی است که تهران نیز در مورد امریکا چنین نظری دارد. به نظر بعید می رسد که همگی به این نظر برسند که تنها قدرت خارجی حاضر در سوریه باید روس ها باشند. مسکو هم حاضر نیست پایگاه های خود در طرطوس و حمیمیم را از دست بدهد. کرملین اکنون به همه سخنان و گلایه ها گوش فرا می دهد اما به هیچکس قولی نمی دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر