شب بیدار نمانید!
رکنا:افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر، کمر درد و دیسک های گردنی، افسردگی ، کم شدن میدان دید، بیماری های مغزی و قلبی و… ازجمله پر تکرارترین علائمی هستند که درمیان افراد شب زنده دار مشاهده شده است.
به گزارش رکنا، شب بیداری باعث کوچک شدن مغز و کاهش حافظه و اختلال تمرکز می شود. نداشتن خواب شبانه در بلندمدت موجب مرگ زودرس می شود. خوابیدن قبل از 12 شب روحیه را شاد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
شب بیداری از جمله آسیب رسان ترین مشکلات و معضلاتی است که می تواند سلامت شما را نشانه گیرد. خواب شبانه در تمام جهان در میان تمام افراد، ضامن سلامت می باشد. خواب کافی بین ۶ تا ۸ ساعت در شبانه روز، باعث می شود تا شما زندگی باکیفیت تری از هر لحاظ داشته باشید.
مهم ترین علل بی خوابی در شب ها:
مصرف نوشیدنی های الکی و مواد مخدر که موجب برهم خوردن تعادل در سلامت و میزان خواب می شود.
شبکه های وسوسه برانگیز اجتماعی و تاثیرات مخرب اعتیاد به موبایل
فکر کردن زیاد و وسواس های فکری قبل از خواب و طولانی شدن این فکرها
مصرف برخی دم نوش ها و داروها قبل از خواب
پرخوری در ساعت های پایانی شب
اضطراب و افسردگی
و…
تاثیر ماه کامل:
محققان در بوداپست کشف کردهاند که ماه می تواند بر اختلالات خواب و همینطور سلامت روانی انسان ها تاثیر داشته باشد و در زمانی که ماه کامل در آسمان می درخشد، خواب زنان و مردان سبک تر از بقیه روزها می شود.
عوارض و آسیب های شب بیداری
ابتلا به دیابت:
تحقیقات نشان می دهد افرادی که خواب شبانه کافی ندارند، سطح قندخونشان بالاتر از دیگران بوده و توانایی بدنشان در تنظیم انسولین کم می شود. این افراد بیش از دیگران در معرض ابتلا به دیابت نوع دو بمی باشند.
ناهنجاری های رفتاری:
مشکل در روابط عاطفی، خستگی پذیری بالا و فقدان تمرکز فکری از مشکلاتی است که شب بیداری و بی خوابی در افراد به وجود می آورد. از نظر محققان بی خوابی افراد را وارد چرخه معیوبی از مشکلات روانی کرده که تا زمان تنظیم شدن خواب افراد نمیی توان امیدی به بهبودشان داشت.
افزایش وزن و چاقی شکمی:
حتی اگر شما به طور کلی فر علاقمند به فست فودها و غذاهای پرکالری نباشید، با حتی یک شب بیدار ماندن، در روز بعد ولع خوردن غذا را بیشتر احساس خواهید نمود. افرادی که دچار بی خوابی هستند، دچار اختلالات هورمونی شده و در نتیجه اشتهای بیشتری برای خوردن غذاها با کالری بالا دارند.
سردرد:
درد های مزمنی نظیر میگرن در اثر کم خوابی شدت می گیرند و بی خوابی حساسیت بدن را بالا برده وبا کوچکترین عاملی، سردرد به سراغ فرد می آید.
اختلال در یادگیری:
نوجوانان و کودکانی که شب بیداری را تجربه می کنند، به نسبت همسالان خود بیشتر دچار اختلال در یادگیری و عدم تمرکز می شوند.
بالا رفتن احتمال ابتلا به انواع بیماری ها:
محرک های موجود در بدن، آنتی بادی هایی را برای مبارزه با ویروس های خاصی تولید می کنند. فرد بی خواب و شب بیدار، سیستم دفاعی بدنی ضعیفی داشته و بدن نمی تواند به خوبی در برابر بیماری ها مقاومت کند.
همچنین این افراد تاثیر خوبی از واکسن ها نیز در زندگی نخواهند دید.
خطرات جبران ناپذیر شب بیداری کدام است؟
افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر، کمر درد و دیسک های گردنی، افسردگی ، کم شدن میدان دید، بیماری های مغزی و قلبی و… ازجمله پر تکرارترین علائمی هستند که درمیان افراد شب زنده دار مشاهده شده است.
چند نکته:
در راستای خواب راحت تر در شب بهتر است با نحوه صحیح خوابیدن آشنا شده و اگر باردار هستید برای دوری جستن از خطرات بی خوابی در این دوران، نحوه خوابیدن در دوران بارداری را نیز به خوبی بیاموزید.
ارسال نظر