نقش سبزیجات در سلامتی
سلامت رکنا : برخی از مهم ترین سبزیجاتی که موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن می شوند را آورده ایم.
محمدجعفر دهزاد کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: اکثر سبزیها کالری کمی دارند، اما از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بسیار غنی هستند.
به گزارش رکنا ، برخی از سبزیها بیش از دیگران توانایی مبارزه با التهاب یا کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را نشان داده اند که در این اینجا با آنها آشنا میشویم.
اسفناج
اسفناج غنی از آنتی اکسیدانها است و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش دهد. اسفناج منبع خوبی از پتاسیم است و میتواند عوامل خطر فشار خون بالا را کاهش و فشار خون را تعدیل کند.
هویج
هویج منبع بی نظیری از بتاکاروتن است که میتواند در بدن به ویتامین A تبدیل شود. محتوای آنتی اکسیدانی بالای هویج میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه و پروستات کمک کند.
کلم بروکلی
منبع غنی ویتامین K، ویتامین C، فولات، منیزیم و پتاسیم است. بروکلی حاوی سولفورافان، ترکیبی است که میتواند از سرطان جلوگیری کند. خوردن بروکلی همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن با محفاظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک میکند.
سیر
مطالعات نشان میدهد که سیر میتواند به کاهش سطح تری گلیسیرید خون کمک کند. در برخی مطالعات نیز دریافتند که سیر میتواند سطح قند خون را کاهش داده و اثرات ضد سرطانی داشته باشد.
نخود فرنگی
نخود سبز حاوی مقدار بالایی از فیبر ، پروتئین، فولات، ویتامینهای A، C، B و K است که به سلامتی سیستم گوارشی بدن کمک میکند. همچنین شامل ترکیبات گیاهی به نام «ساپونین» است، که ممکن است اثرات ضد سرطان داشته باشد.
زنجبیل
مطالعات نشان میدهد زنجبیل میتواند تهوع، التهاب و درد ناشی از بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتویید را کاهش دهد. مکملهای زنجبیل همچنین ممکن است به کاهش قند خون کمک کنند.
کلم قمری
کلم قمری غنی از فیبر و ویتامین C است. یک لیوان کلم قمری بیش از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین میکند! مطالعات حیوانی نشان میدهد که کلم قمری به طور بالقوه میتواند باعث کاهش قند خون شود.
محمدجعفر دهزاد با اشاره به تامین ویتامینها و مواد معدنی ضروری گرفته تا مبارزه با بیماریهای مختلف و مشکلات گوارشی، بیانگر این است که سبزیها در رژیم غذایی ما بسیار مهم هستندافزود: در این مطلب تنها به خواص برخی از سبزیها اشاره شد؛ اما اغلب سبزیها منبع خوبی از فیبر و آنتی اکسیدانها هستند و باید به صورت متنوع و روتین در رژیم غذایی روزانه ما استفاده شوند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد:برای داشتن یک رژیم غذایی سالم باید اطمینان حاصل کنیم که ترکیبی خوب از سبزیها را در رژیم غذایی روزانه خود دریافت میکنیم تا از مزایای بی نظیر آن بهرهمند شویم. در صورت نیاز به تنظیم برنامه منظم غذایی میتوان از متخصصان تغذیه کمک بگیریم.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر