هشدار جدی به طرفداران چای داغ

یک فوق تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: در کشور سالانه حدود ۱۳۰ هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان شناسایی می‌شوند که خیلی از این افراد در مراحل پیشرفته به پزشک مراجعه می‌کنند و راهی جز شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان آنها وجود ندارد.

به گزارش رکنا ، دکتر امیر عباس واعظی در مورد پیشگیری از انواع سرطان با بیان اینکه کاهش تحرک و فعالیت‌های بدنی با مکانیسم‌های مختلف ممکن است سبب بروز سرطان شود، گفت: حتی اثر نشستن‌های طولانی مدت در مقابل تلوزیون و کامپیوتر یک عامل خطر برای سرطان‌های انتهای روده محسوب می‌شود .

وی خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل سرطان‌های گوارشی افزایش سن و استعدادهای ژنتیکی افراد است، خاطرنشان کرد: رژیم با پروتئین‌های حیوانی بالا، رژیم پر چرب، کم شدن فیبر مواد غذایی، کم مصرف کردن آب و استرس‌های مختلف مخصوصاً استرس‌های عاطفی و استرس‌های روانی در تعدیل سیستم ایمنی بدن اهمیت زیادی دارد که می‌تواند باعث شود پیش‌سازهای سرطان از کنترل سیستم ایمنی خارج شود.

واعظی ادامه داد: در افراد بالای ۵۰ سال سن شانس ایجاد پولیپ‌های گوارشی و سرطان‌های گوارشی افزایش پیدا می‌کند لذا محدوده سنی ۴۵ تا ۵۰ سال زمان مناسبی برای شروع پیگیری غربالگری های سرطان‌های گوارشی است .

وی اظهار کرد: روند تبدیل پولیپ‌ها به سرطان سال‌ها طول می‌کشد و عوامل مختلفی این روند را تشدید می‌کند که این روند سلول سازی به سمت سرطان‌های گوارشی در این پولیپ‌ها کلید بخورد یا مهار شود.

چای داغ، مصرف دخانیات عامل سرطان مری و معده

واعظی ادامه داد: سرطان معده و مری از شایعترین سرطان‌ها در شمال کشور است در مناطق شمالی کشور از آذربایجان تا اردبیل تا شمال و شمال خراسان مطالعات مختلف نشان داده‌اند که مصرف چای داغ، دخانیات و استفاده از بعضی از سوخت‌های فسیلی که در برخی از مناطق کماکان استفاده می‌شود از مهمترین دلایل سرطان‌های قسمت‌های فوقانی است.

وی در پاسخ به اینکه آیا سرطان قابل درمان است هم گفت: بسیاری از سرطان‌ها در مراحل اولیه قابل درمان و معالجه و برخی دیگر از سرطان‌ها قابل کنترل هستند و سال‌ها در مهار می‌مانند و با نظارت ماهانه و چند ماه یکبار از فعال شدن(عود) آن جلوگیری می‌کنیم و حتی در صورت فعال شدن در مراحل اول با روش‌های غیر تهاجمی می‌توان آن را از بین برد.

ترس و استرس از سرطان مانع مراجعه به پزشک نشود

واعظی افزود: در کشور سالانه حدود ۱۳۰ هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان شناسایی می‌شوند که خیلی از این افراد در مراحل پیشرفته به پزشک مراجعه می‌کنند و راهی جز شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان آنها وجود ندارد.

وی در پایان گفت: بسیاری از سرطان‌ها مانند سرطان پروستات، سرطان‌های مراحل اولیه سینه و خیلی از سرطان‌های گوارشی در مراحل اولیه با درمان‌های کم تهاجمی مانند درمان‌های اندوسکوپی و برداشتن آن ضایعه قابل درمان هستند و در آن مراحل پیشرفت هم نمی‌کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.