خطر فشار خون نزدیک است
سلامت رکنا : فشارخون بالا علامتی ندارد و بیش از نیمی از مبتلایان به آن بهطور معمول تحت درمان قرار نمیگیرند.
عدم درمان فشار خون بالا ممکن است به مشکلات جسمی از جمله آسیب به دیواره عروق منجر شود که میتواند به نارسایی قلبی و همچنین از بین رفتن کلیهها بینجامد.
به گزارش رکنا ، بخشی از افرادی که در مراکز دیالیز مجبورند برای ادامه حیات دیالیز کنند به دلیل بیتوجهی به درمان فشار خون بالا دچار نارسایی کلیوی شدهاند. بنابراین ابتلا به فشار خون نهتنها به تنهایی میتواند سلامت شما را تهدید کند بلکه میتواند عاملی برای از بین رفتن سلامت کلیههایتان شود.
از چه حرف میزنیم؟
فشار خون نیرویی است که خون به جداره شریانها وارد میکند. این نیرو در مقیاس میلیمتر جیوه(mmHg) اندازهگیری و به صورت دو عدد باعنوان فشار سیستولیک (زمان ضربان قلب) روی فشار دیاستولیک (در فواصل بین ضربانها) ثبت میشود. فشار خون طی شبانهروز افزایش و کاهش مییابد اما زمانی که این افزایش فشار مدت زمانی ادامه مییابد، فشار خون بالا نام میگیرد. فشار خون بالا خطرناک است، زیرا سبب میشود فعالیت قلب افزایش یابد و نیروی زیاد جریان خون میتواند به شریانها و اندامهایی مانند قلب، کلیه، مغز و چشم آسیب برساند.
چه کار کنیم؟
کنترل فشار خون بالا با استفاده از یک رژیم غذایی سالم و سبک صحیح زندگی (شامل فعالیت بدنی، اجتناب از مصرف دخانیات) امکانپذیر است. اجرای یک رژیم غذایی کمنمک، تنطیم دریافت کالری، کاهش مصرف چربی در وعدههای غذایی، افزایش مصرف موادغذایی دارای پتاسیم، کلسیم و منیزیم با استفاده از یک برنامه غذایی سرشار از سبزیجات و میوه کار دشواری نیست و میتوان بهراحتی تصمیم به اجرای آن گرفت.
چگونه میتوان فشار خون را کاهش داد؟
در صورت ابتلا به چاقی وزن خود را کاهش دهید.
فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
رژیم غذایی سالم داشته باشید.
بخشی از کتابچه «توصیههای تغذیهای به افراد مبتلا به فشار خون بالا»
فشار خون بالا یعنی چه؟
فشار خون بالا به فشار خونی گفته میشود که در تمام روز بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه باشد. بر این اساس افزایش فشار خون را میتوان به شکل زیر بیان کرد:
افزایش فشار سیستولیک (به تنهایی)- بهعنوان مثال ۷/۱۷۰ میلیمتر جیوه
افزایش فشار دیاستولیک (بهتنهایی)- بهعنوان نمونه ۱۰۴/۱۲۰ میلیمتر جیوه
افزایش توأم فشار خون سیستولیک و دیاستولیک- بهعنوان نمونه ۱۱۰/۱۷۰ میلیمتر جیوه
چه کسانی بیشتر در خطرند؟
فشار خون بالا (هیپرتانسیون)معمولا نشانهای ندارد. بدون آنکه فشار خونتان را چک کنید از بالا بودن احتمالی آن اطلاع نخواهید داشت. بنابراین فشار خون هر فردی باید حداقل سالی یکبار چک شود. این موضوع در افراد سالخورده، مبتلا به دیابت، دارای سابقه فشارخون و افراد دارای فشار خون مرزی (یعنی بیشتر از حد طبیعی و کمتر از حد بیماری- ۸۵/۱۳۰ تا۸۹/۱۳۹ میلیمتر جیوه.)آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر