کرونا و حملات التهابی
رکنا: کرونا ویروس از آن جهت هزار چهره نام گرفته است که به صورت آبشار التهابی سیستم ایمنی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد و با بروز التهابهای پیاپی در نقاط مختلف بدن مانع از پاسخ ایمنی متناسب با قدرت ویروس برای بیمار میشود، به زبان سادهتر هر جا عروق حضور دارد کانون گسترش ویروس کرونا میشود.
به گزارش رکنا، پس از گذشت بیش از ۹ ماه از بحران کرونا در جهان مشاهدات و تجربیات متخصصان حوزه پزشکی نسبت به روزهای نخست مواجهه با این بیماری تفاوتهای بسیاری کرد به همین دلیل بسیاری از داروهایی که در روزهای نخست این همه گیری جهانی برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تجویز میشد اکنون جای خود را به داروهای دیگر داده است.
آقای دکتر محمد حسین حریرچیان متخصص مغز و اعصاب در این باره گفت: ویروس کرونا عروق مختلف بدن را تحت الشعاع قرار میدهد و قلب، ریه و مغز از جمله نقاط احساسی است که ویروس کرونا با حمله به آن و ایجاد التهاب و آسیب فرد را در معرض خطر قرار میدهد.
وی با اشاره به این که در بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا شاهد بروز آنسفالیت یا آب آوردن پردههای عروق مغزی هستیم، ادامه داد: اگر بیمار مبتلا به فشار خون، دیابت و در سنین بالا باشد بروز آنسفالیت مغزی شدت میگیرد.
وی تأکید کرد: در روزهای نخست مواجهه با این ویروس که اغلب متخصصان به حمله ویروس به ریه معطوف بودند بیمارانی را حتی در سنین جوانی به علت ورود ویروس از طریق بینی به سیستم اعصاب مرکزی از دست دادیم.
گفتنی است ویروس کرونا جهشهای متعددی داشته است که بنا به گفته متخصصان در کشور ما حدود ۱۰۰ جهش داشته است که تیمهای تخصصی از رشتههای مختلف ژنتیک، آزمایشگاه و اپیدمیولوژی روی این تغییرات ژنی مطالعه میکنند.
بیماران کرونایی بدحالتر از گذشته
آقای دکتر محمدطاها احمدی متخصص طب اورژانس بیمارستان رسول اکرم گفت: متأسفانه ما با پدیده سهل انگاری در برابر این ویروس مواجه هستیم و این روزها بسیاری افراد که به بیماری کرونا مبتلا میشوند کسانی هستند که به دستورالعملهای بهداشتی در برابر این ویروس عادت کرده، بی تفاوت و سهل انگار شده اند.
وی گفت: شرکت در تجمع و جمعهای خانوادگی مهمترین عامل سرایت این روزهای ویروس کرونا است به گونهای که اغلب بیمارانی که به بخشهای مراقبتهای ویژه منتقل میشود کسانی هستند که ارتباط خانوادگی دارند.
این متخصص طب اورژانس با اعلام این که ۵۰ درصد مراجعات به اورژانس بیمارستانها افزایش داشته است ادامه داد: رفتن به سفر، شرکت در جمعهای خانوادگی و بی توجهی به فاصله گذاری اجتماعی بیماران را بیشتر و حجم کار نیروهای درمانی را دو چندان کرده است.
بنابر این گزارش علائم بیماری کرونا میتواند در حد یک سرماخوردگی ساده، سرفههای خشک، درگیری چشم و از بین رفتن حس بویایی و چشایی، سردرد، بدن درد، آب، سرگیجه، گزگز کردن دست و پا، خراب رفتگی دست و پا، بیرون روی و دلپیچه، درگیری ریوی و درد قفسه سینه و مشکلات پوستی و اگزمای ناگهانی باشد البته بسیاری متخصصان علائم ناگهانی را که در بدن نبوده و یک باره، بروز کرده اند نیز به علت کرونا محتمل میدانند.
۱۷ درصد مرگ و میر بیماران کرونایی مربوط به افراد دیابتی است
آقای دکتر اسدالله رجب رئیس انجمن دیابت نیز گفت: بیماران دیابتی به علت ابتلا به بیماری قند خون، فشار خون، چربی و چاقی ناشی از دیابت از سایر افراد برای ابتلا به کرونا مستعدتر هستند و براساس آمار بین ۱۷ تا ۱۸ درصد مرگ و میر بیماران کرونایی مربوط به بیماران دیابتی است، زیرا به علل مختلف چاقی و قند خون بروز التهاب در بدن این افراد بیش از افراد سالم است که این التهابها زمینه عفونتهای ویروسی به ویژه کرونا را به شدت افزایش میدهد.
وی با اشاره به ضرورت کنترل قند خون بیماران دیابتی ادامه داد: در این شرایط کرونایی که افراد مراجعات کمتری به مراکز درمانی دارند بیماران دیابتی باید بدانند که کنترل قند خون آنها همچون گذشته باید به صورت مداوم و تحت نظارت پزشک صورت بگیرد، زیرا کنترل نکردن قند خون میتواند زمینه بروز التهابات بیشتر و حتی ضعف سیستم ایمنی را در بیماران دیابتی به همراه داشته باشد.
گفتنی است که کرونا هنوز هیچ درمان قطعی و واکسن ایمنی ندارد بنابر این بهترین راه برای در امان ماندن از این ویروس، رعایت بهداشت فردی، زدن ماسک و پیروی از توصیه متخصصان است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر